Extreem raften in Rotorua, Nieuw Zeeland


Whitewater raften is helemaal hot en op elk riviertje waar een rubberboot te water gelaten kan worden, springen de ragt-organisaties als paddestoelen uit de grond. Grote kans dus dat je het wel eens gedaan hebt, en de kans is aanwezig dat het raften je is tegengevallen. Nauwelijks hoogteverschil, een paar stroomversnellingen en misschien een “waterval” van een halve meter of nog minder. Nou, ik kan je vertellen: niet alle raft-tochten zijn ‘saai'. En de beste plek om dat te ondervinden is Rotorua, op het noordereiland van Nieuw Zeeland.

Kaituna-raften

Raften in Rotorua

Eigenlijk is het een must-do op je rondreis door Nieuw Zeeland: raften in Rotorua. Hier hoeft je niet bang te zijn dat je alleen maar wat om je heen zit te kijken vanuit je rubberboot: raften op de Kaituna rivier is topsport! De Kaituna rivier is één van de weinige plekken ter wereld waar écht uitdagend raften voor toeristen bereikbaar is. Met een ruim 7 meter hoge waterval als hoogtepunt, de hoogste commerciële waterval ter wereld!

Raften-Rotorua

Niet voor watjes!

Vrijwel elk hostel en elke camping in Rotorua verzorgt uitstapjes naar de natuurlijke wildwaterbaan. Van te voren word je uitgebreid ingelicht over de risico's en noodscenario's, want raften op de Kaituna is niet voor watjes! En het is maar beter dat je goed oplet tijdens deze briefing, want 1 op de 4 rafts slaat om tijdens de rit. Zo ook die van mij…

Kaituna-omslaan-raften Raften-waterval

Rotorua-Kaituna Raften-Kaituna

Raften-omslaan Rotorua-omslaan-raften

Retespannend!

Alle gekheid op een stokje: je hoeft natuurlijk niet écht bang te zijn. Wanneer je je aan de simpele regels houdt is er niets aan de hand, en bovendien is de begeleiding tijdens de rit professioneel en langs de route staan reddingswerkers paraat. Maar dat neemt niet weg dat de raften op de Kaikuna rivier gewoon retespannend is, en daarmee ook enorm gaaf. Sowieso inplannen op je reis door Nieuw Zeeland dus. Veel plezier!

Raften-Nieuw Zeeland

Onze favoriete producten bij deze reis

1 comment

Add yours
  1. Valerie

    Waw, ik heb in Quebec wel een rafting gedaan op een rivier van categorie 4 à 5 (5 is het maximum), met een drop van 2 meter. Maar 7 meter… daar krijg je mij niet in denk ik… :-)

+ Leave a Comment