Zes redenen waarom jij naar Sri Lanka wilt


Misschien weet je het nog niet, maar jij wilt naar Sri Lanka. Echt waar. Het kan zijn dat je nog geen idee hebt wat je op dit kleine eiland ten zuiden van India allemaal kunt doen. Anders zou je het echt wel weten! We geven je zes redenen waarom jij Sri Lanka absoluut op je to-do-list moet zetten.

sri-lanka-reis-waarom-jij-hierheen-wil

Lees ook onze reisroute voor backpacken Sri Lanka.

1. Combi van Thailand & Bali

Misschien kun je je bij Sri Lanka niet direct iets voorstellen. Laat de volgende vergelijking dan een hulpmiddel zijn: Sri Lanka is als een combinatie van Thailand en Bali. Rijstvelden, bergdorpen, geweldig lekker eten, palmstranden en een hindoeïstische cultuur. Sommige mensen zeggen ook dat het land lijkt op het zuiden van India, maar dan zonder de ‘hassle’ die vaak bij India hoort. Nou, aangezien dat nou net het minst leuke aan India is, maakt dat Sri Lanka dus perfect!

2. Olifanten spotten tijdens een safari

Je vindt er zelfs een vleugje Afrika. Je kunt hier namelijk op een heuse safari, waarbij je in een jeep op zoek gaat naar wildlife. Vooral het Yala National Park in het zuiden is een geweldige plek waar je kuddes wilde olifanten tegenkomt. Ook apen, krokodillen en waterbuffels laten zich geregeld zien. Heb je veel geluk, dan bestaat er zelfs de kans om een luipaard te spotten; Yala NP heeft namelijk de grootste luipaarddichtheid van alle parken in Sri Lanka. Slapen doe je in stevige canvastenten die het Afrikaanse safarigevoel helemaal af maken.

sri-lanka-reis-olifanten-yala

3. Een feest voor de zintuigen

Dat Sri Lanka overeenkomsten vertoont met India, merk je vooral, omdat je zintuigen hier overuren draaien. De lokale markten zijn een bonte verzameling van geurende kruiden, bonte reclameborden, toeterende tuktuks en ga zo maar door. Ook de kleding van de lokale bevolking is prachtig bontgekleurd, net als de gerechten op je bord. Soms lijkt het land wel uit elkaar te barsten van al die kleuren.

sri-lanka-reis-kleurrijke-winkel

4. De stranden. Punt.

Hier hoeven we geen woorden aan vuil te maken. Sri Lanka heeft ruim 1.300 kilometer kustlijn en er zijn onnoemelijk veel stranden. Er is voor ieder wat wils: gezellige stranden met parasols en restaurants in Unawatuna, een rustig strand met hier en daar een restaurantje in Tangalle, of ongerepte en verlaten stranden in Trincomalee. Take your pick. Lees meer over de stranden en surfen in Sri Lanka.

sri-lanka-reis-strand-tangalle

5. De lekkerste curries voor welgeteld 1 euro

Misschien wel een van de voornaamste redenen waarom een reis naar Sri Lanka gelijk staat aan genieten: het eten is er fantastisch. Curry’s, masalas, kokossambal, papadums, röti … En je kunt ze zelf leren maken tijdens een kookworkshop in een homestay in Kandy. Per tuktuk doe je eerst inkopen op de markt en daarna leer je zelf de fijne kneepjes van de Sri Lankaanse keuken. Altijd leuk om het thuisfront tijdens een dinnerparty te verrassen met je nieuwe kookkunsten! Lees meer over de lekkerste streetfood in Sri Lanka.

sri-lanka-reis-eten-kookcursus

6. Omdat reizen per trein in Sri Lanka een stuk leuker is dan met de NS

Kijk maar:

sri-lanka-reis-brug-spoor

Need we say more? Zie je wel dat jij naar Sri Lanka wil? Bekijk hier meer Sri Lanka bezienswaardigheden.

Zo reis je door Sri Lanka

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink van Sri Lanka online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Ben je overtuigd en wil je ook naar Sri Lanka? De reisspecialisten helpen je graag om jouw droomreis samen te stellen. Ze hebben zelf alle tempels en stranden van het land gezien en geven je dus graag advies vanuit hun eigen ervaring. Reizen doe je per privé transfer en lokale trein en onderweg slaap je in kleinschalige hotels en guesthouses, zodat je Sri Lanka écht beleeft.

No related posts.

3 Comments

Add yours
  1. Jolien

    Ik heb al veel prachtige foto’s van Sri Lanka gezien, dus ik had al wel enig idee hoe mooi het daar is. Inderdaad, met de trein reizen tussen prachtige natuurtaferelen en indrukwekkende bruggen is al een avontuur op zich.

  2. De Vos Natasja

    Wij zijn er al eens geweest met Riksja, echt de moeite waart. Rustige strandjes, leuke safari en leuke treinrit gehad.
    Theeplantages bezocht, gereden met een Tuktuk met plaatselijke gids en veel lekkere curries gegeten

+ Leave a Comment