Serfaus-Fiss-Ladis: Dé veelzijdige wintersportbestemming


Tijdens het voorbereiden van de wintersportvakantie wordt de betreffende week nogal eens geromantiseerd. Je schetst in je hoofd een plaatje van zonovergoten dagen met een strakblauwe lucht, veel verse sneeuw en natuurlijk is het niet al te druk op de pistes. Maar ook over factoren waar je wel invloed op hebt, kun je te makkelijk denken. Zijn de afdalingen geschikt voor elk niveau? Is het gebied goed bereikbaar? Is het mooi gelegen? Is er voor eventuele kleine kinderen wat te doen? Zijn er goede hotels en hoe ver zijn deze van de gondels gelegen? En niet onbelangrijk: wat voor mensen kom je zoal tegen in het gebied waar je net geboekt hebt? Wanneer je op alle bovenstaande vragen een bevredigend antwoord wilt hebben, is er goed nieuws: het Oostenrijkse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis heeft alles in huis om jou een heerlijke, sportieve en vooral onbezorgde wintersport te bieden, met welk gezelschap je ook gaat.

Uitzicht-InntalSnowboarden-Serfaus-Fiss-Ladis

Hooggelegen skigebied

Omdat Serfaus-Fiss-Ladis in het zuidwesten van Oostenrijk gelegen is, zijn de bergen er hoog. Je bent omringd door toppen van ver boven de 3000 meter en de Masnerkopfbaan (stoeltjeslift) brengt je zelfs naar de top van de Masnerkopf, met 2828 meter de hoogst bereikbare top van het skigebied, van waar je een ongelooflijk uitzicht hebt over de Inntal. Omdat bomen al vanaf 1900 meter ophouden te groeien, ski of board je een groot deel van de tijd boven de boomgrens, wat je ook tijdens het afdalen fraaie vergezichten oplevert. Natuurlijk kun je ook door de bossen (offpiste) skiën, want elke afdaling naar Serfaus (1427m), Fiss (1436m) of Ladis (1200m) brengt je terug tussen de bomen.

Serfaus-Fiss-Ladis-skiën Serfaus-Fiss-Ladis-lift

Serfaus-Fiss-Ladis: een familie bestemming

Wanneer je op internet naar Serfaus-Fiss-Ladis zoekt, kom je er al vrij snel achter dat dit gebied ideaal is voor gezinnen of stelletjes met kleine kinderen. Zelfs voor de allerkleinsten zijn faciliteiten en leuke activiteiten, wat de ouders ook wat ruimte geeft om zelf te skiën. Voor beginnende skiërs heeft dit gebied 50 kilometer aan brede blauwe pistes, waar de vaardigheden rustig geoefend kunnen worden. Omdat Serfaus-Fiss-Ladis zich beschrijft als een familiebestemming bij uitstek (en dat is terecht) bestaat 70% van de vakantiegangers hier uit gezinnen. Weinig tot geen last dus van rijke Russen of de hele dag door drinkende Duitsers: in de hotels (veelal op loopafstand van de gondels gelegen) is een goede nachtrust gegarandeerd.

Gezelligheid met vrienden

Betekent dit dat je je hier als vriendengroep of als stelletje niet vermaken kunt? Integendeel! Vooral de hogergelegen pistes zijn rustiger dan elders in de Alpen, omdat een groot deel van de gasten in het gebied in de buurt van de kinderdorpen blijft. Daarnaast zijn de après-skimogelijkheden schaarser, maar juist daarom altijd gezellig, omdat alle feestvierders op die paar plaatsen samenkomen. Bovendien heeft Serfaus-Fiss-Ladis nog een aantal andere hoogtepunten.

Familie-Serfaus-Fiss-Ladis Kinderweide-Serfaus-Fiss-Ladis Kinderen-Serfaus-Fiss-Ladis

Activiteiten, adrenaline en letterlijke hoogtepunten

Want heb je nou geen kinderen, of zijn ze al oud genoeg om zichzelf te vermaken op de piste? Geen zorgen, Serfaus-Fiss-Ladis heeft mooie dingen voor je in petto. Naast de 50 kilometers blauwe piste, bestaat het grootste gedeelte van het gebied uit uitdagende rode pistes, breed genoeg om veilig beneden te komen, steil genoeg om je zo nu en dan sportief uit te dagen. Natuurlijk zijn ook zwarte pistes vertegenwoordigd (waaronder de Kamikaze – wie wil eerst??) en heeft het gebied verschillende Fun Parks, halfpipes, wedstrijdbanen, tijdafdalingen, buckelpistes en natuurlijk zonneweides. Wil je tussen het skiën door een adrenaline kick: laat je naar beneden suizen in de Fisser Flieger of bekijk de besneeuwde Alpen ondersteboven vanuit de Sky Swing! Hou je meer van rustige momenten? Reserveer dan de allereerste gondel de berg op, anderhalf uur voordat de tweede gondel gaat! Zie hoe de zon opkomt boven de Alpen en geniet 90 minuten van een lege, vers geprepareerde piste. Als dat geen ultieme wintersportervaring is, weet ik het ook niet meer!

Zonsopkomst-Serfaus-Fiss-Ladis  Fisser-FliegerSky-Swing Sky-Swing-Serfaus-Fiss-Ladis

Culinair Serfaus-Fiss-Ladis

Ook op culinair gebied heeft Serfaus-Fiss-Ladis je het één en ander te brengen. Naast de traditionele, knusse restaurants in de dorpjes heeft het een keur aan berghutten en hoger gelegen eetgelegenheden. Skihütte Masner combineert de traditionele schnitzels en frieten met sterwaardige gerechten in het aangrenzende panorama-restaurant; en dat alles met een sehr schönes Aussicht. Wil je echt fancy dineren: reserveer dan een plekje in de Crystal Cube: een op 2600m hoogte gelegen glazen hokje met een 360 graden view, waar je met maximaal vier personen kunt genieten van een uitgebreid ontbijt, een luxe lunch of een spectaculaire High Tea.

Serfaus-Fiss-Ladis-Uitzucht-Crystall-Cube Crystall-Cube-Serfaus-Fiss-Ladis Restaurant-Serfaus-Fiss-Ladis

Bereikbaarheid van het Inntal

Wintersporten is voor ons uit de Lage Landen helaas nooit echt naast de deur, maar als je dan toch ergens heen gaat, is Serfaus-Fiss-Ladis vrij goed te bereiken. Met de auto ben je er (vanuit Utrecht) in negen uurtjes (effectieve rijtijd, dus zonder files en breaks) en het vliegtuig brengt je al in 70 minuten van Amsterdam naar Innsbruck. Vanaf daar is het nog een uurtje of anderhalf naar het Inntal, met een gehuurde auto of per taxi. Zit je eenmaal in het skigebied, dan heb je eigenlijk niet zo veel vervoersopties meer nodig. Met de gondels kun je gemakkelijk van Serfaus naar Fiss of Ladis en weer terug.

Dus ben je van plan om deze winter nog het witte poeder op te zoeken? Neem dan Serfaus-Fiss-Ladis zeker mee in je overweging. Je gaat er hoe dan ook geen spijt van krijgen, want het is een zeer veelzijdig gebied!

Verse-sneeuw-Serfaus-Fiss-LadisNacht-Serfaus-Fiss-Ladis

Ga jij binnenkort op wintersport? Bekijk ook deze 10 Wintersport must-haves.

Onze favoriete producten bij deze reis

+ There are no comments

Add yours