Alles wat je moet weten over je visum Cambodja


Drukke steden met straten vol tuktuk’s en becaks, slaperige plattelandsdorpjes, de meest fantastische tempels, gifgroene rijstvelden, idyllische droomeilanden, ongerepte jungle, vriendelijke bevolking en niet te vergeten een portemonnee vriendelijke reisbestemming. Ook kent Cambodja helaas een relatief recente, gruwelijke geschiedenis waar je niet omheen kunt als je het land bezoekt. En ja, al deze componenten bij elkaar maken Cambodja tot een interessante, fascinerende en toegankelijke reisbestemming. Wil jij Cambodja verkennen, dan heb je een visum nodig. Maar laat een visumaanvraag voor Cambodja nou ook nog eens gemakkelijk en snel online te regelen zijn. Toegang tot het land is vandaag de dag zeker geen uitdaging meer. Een e-visum Cambodja is the way-to-go om het Zuidoost-Aziatische land snel en gemakkelijke binnen te komen. Dit is alles wat je moet weten om je Cambodja visum aan te vragen.

Waarom Cambodja?

Waarom zou je nu eigenlijk naar Cambodja gaan? Waarschijnlijk is de voornaamste reden de diversiteit die het land te bieden heeft en de uitermate bekende Angkor tempels van het vroegere Khmer rijk. De intrigerende stad Phnom Penh is een goede uitvalsbasis om je in de geschiedenis van het land te verdiepen. Siem Reap is the place to be voor de indrukwekkende Kmer tempelcomplexen – allemaal even fotogeniek en fascinerend. Trek je de binnenlanden in, bijvoorbeeld met de boot naar Battambang, dan vind je kleine stoffige dorpjes waar de locals super nieuwsgierig naar je zijn. En besluit je om naar de kust en eilanden te reizen, dan mag je een fijne tropische strandvakantie verwachten. Kortom, Cambodja heeft gewoon veel te bieden. Daarnaast is het een relatief klein en overzichtelijk land om te bereizen, zijn de prijzen betaalbaar en is de Cambodjaanse keuken gevarieerd. Het land is bovendien goed te combineren met een reis door Thailand, Laos en Vietnam. Genoeg redenen dus om dat visum voor Cambodja aan te vragen!

cambodja-phnom-penh-brommer-bananen

Een e-visum Cambodja aanvragen

Goed, voordat je wegdroomt eerst even orde op zaken stellen. Je visum Cambodja! Als toerist heb je een geldig visum nodig om het land te mogen betreden. Gemak dient de mensen en dat begrijpt VisumBuitenland.nl. Zij bieden namelijk de mogelijkheid om 24/7 vanuit het comfort van je eigen huis je visum vanaf 30 dagen voor vertrek aan te vragen. Lekker makkelijk en met een levertijd van gemiddeld een week ook nog eens relatief snel.

bayon-cambodja-angkor-wat

De aanvraagprocedure voor je e-visum Cambodja

Je kunt het visum Cambodja 30 dagen voordat je Cambodja in reist aanvragen. Het visum is direct geldig vanaf het moment dat je hem ontvangen hebt en heeft een geldigheidsduur van totaal 90 dagen. Houdt er rekening mee dat je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Cambodja mag verblijven. Omdat het visum 90 dagen geldig is en je maximaal 30 dagen mag verblijven heb je dus ruimte om te schuiven met je aankomst en vertrekdatum. Als Cambodja onderdeel van je backpacker-trip is dan kun je het e-visum Cambodja trouwens ook in het buitenland aanvragen. Je hoeft er dus weinig rekening mee te houden in je planning. Uiteraard is het visum pas geldig wanneer deze is goedgekeurd, eerder mag je het land niet binnen reizen. 

national-museum-phnom-penh

Wanneer e-visum Cambodja aanvragen?

Wij Nederlanders en Belgen hebben allemaal een visum Cambodja nodig voordat we het land in mogen reizen. De aanvraagprocedure van je e-visum Cambodja duurt ongeveer een week. Een spoedaanvraag is ook mogelijk. Tegen een toeslag van € 5,- ontvang je binnen 72 uur het visum in je mailbox. Omdat er geen garanties op levertijden afgegeven worden is het slim om je visum ruim van tevoren aan te vragen. Dan bespaar je jezelf een hoop stress mocht het een keer niet gaan zoals je gehoopt had.

koninklijk-paleis-phnom-penh

Kosten e-visum Cambodja

Het toeristenvisum voor Cambodja kost $40 als je het via de Cambodjaanse overheid aanvraagt. Wil je je aanvraag liever in het Nederlands doen en betalen met iDeal, dan kun je het ook via een visumbureau aanvragen voor € 54,95. Je aanvraag wordt dan ook nagekeken, zodat je zeker bent dat er geen fouten in je visum aanvraag zitten. De kosten visum Cambodja zijn inclusief btw, consulaire kosten, aanvraagkosten en servicekosten. Je kunt het bedrag met Ideal, creditcard, BankContact of Paypal voldoen. 

angkor-wat-tempels

Goed om te weten wanneer je naar Cambodja reist

Naast je visum Cambodja dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat bij binnenkomst in Cambodja nog 6 maanden geldig is. Het visum dien je in tweevoud uitgeprint mee te nemen. Het eerste kopietje overhandig je aan de immigratiemedewerker bij binnenkomst in het land, het tweede kopietje lever je in wanneer je Cambodja verlaat. Trouwens, goed om te weten is dat er maar een aantal locaties zijn waar je het land binnen en uit mag reizen. Namelijk via de internationale luchthavens Phnom Penh, Siem Reap en Sihanouville, de grenslocaties met Thailand: Cham Yeam (Koh Rong) en Poi Pet (Banteay Meanchy), de grenslocatie met Vietnam: Bavet en als laatste Tropaeng Kreal: de grenslocatie met Laos. Hier dien je met de planning van je reis door Cambodja dus rekening mee te houden.

Op zoek naar de beste reistips voor Cambodja? Lees al onze Cambodja blogs.

Ook naar Azië op vakantie? Regel het zelf óf boek een georganiseerde reis!

Wil je je Azië-reis zelf regelen? Om de goedkoopst mogelijke vlucht te vinden, raden wij aan om via Skyscanner vliegtickets te vergelijken. De goedkoopste huurauto’s vind je via EasyTerra, maar wil je geen gedoe met lastige autoverzekeringen of kleine lettertjes? Huur dan je auto bij Sunnycars. De leukste tours voor je vakantie vind je op GetYourGuide. Een voordelige parkeerplaats op loopafstand van een vliegveld in Nederland, België of Duitsland reserveer je via Parkos. Wil je opgehaald worden van het vliegveld op je bestemming? Boek dan een taxi via Welcome Pickups. En voor het boeken van accommodaties vinden wij Booking.com nog steeds de allerbeste!

Geen zin of tijd om zelf een rondreis te regelen of laat je je graag verrassen? Boek dan een georganiseerde (individuele) reis of stel je reis samen door middel van bouwstenen bij één van de volgende aanbieders:

+ There are no comments

Add yours