Pop-up camping Tijdloos: festivalsfeer met een spiritueel tintje


Het is langzamerhand toch wel dé zomertrend van 2020 aan het worden: de pop-up camping. Tijdelijke campings, waar van alles georganiseerd wordt. Vaak komt de organisatie van deze pop-up campings uit de evenementenbranche, die in deze tijden natuurlijk stil ligt. Zo ook pop-up camping Tijdloos, aan het Ermerstrand in Drenthe. Deze pop-up camping komt uit de creatieve koker van ID&T, de organisatie achter onder andere Mysteryland en Welcome to the Future. Op deze ‘tijdloze pop-up camping' kun je naast activiteiten rondom het meer, zoals waterskiën, suppen en zwemmen, ook je spirituele kant verkennen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals yoga, meditatie en spirituele workshops, maar er zijn ook kleinschalige muzikale optredens. En hoe dit alles er dan in het echt uit ziet? Wij probeerden het uit en bezochten Tijdloos met een groepje vrienden tijdens het openingsweekend!

camping tijdloos

De locatie van Tijdloos: het Ermerstrand

Normaal gesproken is het Ermerstrand in Erm, Drenthe, een recreatiegebied. Nu is deze locatie van 10 juli tot 17 augustus omgetoverd tot de Tijdloos pop-up camping. De basis van het gebied is het meer, omringd door groen en strandjes. In het meer vind je twee kleine eilandjes die verbonden zijn met een brug. Aan het meer zijn ook een aantal horeca-gelegenheden waar je wat kunt eten of drinken. Doordat het terrein vrij groot is, kun je er lekker ronddwalen en op ontdekking gaan naar de creaties die door Tijdloos neergezet zijn. Bij mooi weer kun je zwemmen of suppen op het meer of gewoon lekker relaxen op één van de strandjes. Er is een familiestrand en een adults-only strand. De kampeervelden bevinden zich aan het recreatiegebied zelf, binnen een paar minuten ben je dus vanuit je tent bij de verschillende activiteiten en het strand.

ermerstrand tijdloos

De aankleding en sfeer

Dat de organisatie van Tijdloos uit de festivalhoek komt, zie je direct terug in de aankleding en sfeer van het terrein. Overal zijn mooie tipi's geplaatst voor de workshops, kleine paviljoens met relaxte banken om even te kunnen zitten en rieten strandhuisjes om te cocoonen op het strand. ‘s Avonds is het terrein sfeervol verlicht en ook zijn er lichtprojecties op sommige plekken. Er is een grote kampvuurplek waar je ‘s avonds lekker bij het vuur kunt opwarmen en waar soms (spontane) kleine optredens zijn. De twee eilandjes in het midden van het meer zijn ook helemaal aangekleed en lenen zich er echt voor om ‘te ontdekken' of juist om je even terug te trekken. De organisatie heeft op deze manier een omgeving gecreëerd die zich perfect leent voor ontspanning en spontaniteit en dat is precies waar Tijdloos voor staat!

popup camping tijdloos

Tip: wil jij zelf zo'n sfeervolle tent? Bekijk dan eens ons artikel over een bell tent kopen!

Wat je kunt doen op Tijdloos

Hoewel Tijdloos natuurlijk eigenlijk draait om het concept tijd te vergeten, is er wel een dagprogramma waarbij je deel kunt nemen aan diverse workshops en activiteiten. Daarnaast zijn er nog activiteiten rondom en op het meer, die je de hele zomer door kunt doen.

Verken je spirituele kant

Alle activiteiten op het programma van Tijdloos zijn bedoeld om je spirituele kant te verkennen. Dit klinkt misschien wat zweverig, en dat is het soms ook, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Je kunt ook gewoon meedoen aan een fijne yoga-sessie bijvoorbeeld, je uitleven bij ecstatic dance of meer leren over ademhalingstechnieken, om vervolgens in een ijsbad te springen. Er zijn ook altijd verschillende meditatieworkshops. Het programma op Tijdloos wordt per dag aangekondigd en verschilt per periode. Het kan dus zijn dat wanneer jij naar Tijdloos gaat er weer heel andere activiteiten en workshops zijn dan toen wij er waren. Je kunt dit ook niet bekijken op de website, je moet je gewoon laten verrassen wanneer je er bent. De kwaliteit van de workshops was overigens goed. Ook zeker wie echt op zoek is naar spirituele verdieping kan hier terecht. En wie juist iets minder spiritueel is aangelegd kan gewoon genieten van de fijne plek, het strand en watersportactiviteiten. Wij waren met een gemixte groep van heel spiritueel tot helemaal niet spiritueel en iedereen heeft zich prima vermaakt tijdens het weekend op de Tijdloos pop-up camping.

yoga tijdloos

Activiteiten op en rondom het meer

Omdat Tijdloos plaatsvindt in een bestaand recreatiegebied, zijn er (tegen bijbetaling) ook diverse activiteiten op het water mogelijk. Je kunt er bijvoorbeeld suppen of een waterfiets huren, maar ook leren wakeboarden of waterskiën op de waterskibaan. En natuurlijk kun je altijd een frisse duik nemen in het meer!

tijdloos camping Ermerstrand

Wellness

Voor een paar euro per persoon boek je voor een uurtje een houtgestookte hottub met uitzicht op het meer. Dit kan tot 12 uur ‘s avonds! Je kunt ook gratis gebruik maken van de sauna en eventueel daarna het meer induiken. Daarnaast kun je bij de wellnesshoek een massage van een half uur of een uur boeken.

tijdloos camping wellness

Muziek op Tijdloos

Waar het op een festival vaak om de muziek draait, is muziek hier slechts een klein onderdeel van de experience. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen muziek is! Optredens van bijzondere artiesten vinden elke dag wel plaats op Tijdloos. Veel wereldse muziek, toen wij er waren was er bijvoorbeeld een artiest die op een bijzonder snaarinstrument speelde, maar ook een Afrikaanse drumband die een trommelworkshop verzorgde en diverse keren optrad. Maar er is op Tijdloos ook ruimte voor spontane optredens die ter plekke ontstaan, alles kan! Zelf muzikaal? Neem gerust je gitaar mee en ga gewoon ergens zitten spelen. Hier is volop ruimte voor.

tijdloos camping muziek

Minifeestjes

Met alle sfeervolle plekken verspreid over het terrein biedt Tijdloos de ruimte voor het laten ontstaan van kleine feestjes. Deze minifeestjes zijn zeker niet zoals je van een festival gewend bent, maar gewoon kleine groepjes mensen die hun eigen speakertje mee hebben en lekker dansen op één van de sfeervolle plekken op het terrein. Maar verwacht dus geen festival! De organisatie initieert dit soort feestjes namelijk niet. Toen wij er waren was het nog vrij rustig, maar er was zeker wel gezelligheid te vinden ‘s avonds. Waarschijnlijk, als het straks wat drukker is, ontstaan er wel meer van dit soort nachtelijke activiteiten, maar dat hangt helemaal af van de aanwezigen. Je moet er echt zelf wat van maken. Tijdens ons weekend was het ook behoorlijk koud ‘s avonds, waardoor je toch sneller naar een kampvuur trekt en bijvoorbeeld niet op het strand blijft hangen. Op warme zomeravonden zal dit alweer heel anders zijn.

tijdloos camping drenthe

De Tijdloos camping

Aansluitend aan het recreatiegebied vind je het campingterrein. Dit terrein is ingedeeld in verschillende velden. Er is een veld specifiek voor families, een glamping met vooringerichte tipi's, tenten en caravans, een ‘bring your own' veld voor volwassenen, een veld voor campers en caravans en een veld met ‘vriendenplekken', plaatsen die je met een groep kunt boeken. Ik vond persoonlijk het veld met de tipi's het mooist, heel sfeervol ingericht. Hier is ook een mooie, overdekte zithoek gecreëerd met gezellige huiskamersfeer en er is een eigen toiletgebouw. Maar zoek je meer het festivalsfeertje, dan is het een aanrader met een vriendengroep een vriendenplek te boeken. Je moet dan wel je eigen tentje meenemen.

Bekijk hier alle accommodaties >>

tijdloos glamping

De vriendenplek

Wij boekten zelf een vriendenplek, een extra grote plek van 100 m2 voor 10 personen. Eigenlijk hadden we ons de plek iets idyllischer voorgesteld, een eigen veldje tussen mooie bomen in de natuur. Dus toen we zagen dat de vriendenplek een rechthoekig veldje op een gedeeld groepsveld was, waren we in eerste instantie een beetje teleurgesteld. Maar toen we eenmaal al onze tentjes hadden neergezet en de plek gevuld was, zag het er al een stuk leuker uit! De meeste groepen hebben eigen versiering en muziek mee, om een echt festivalsfeertje te creëren. En zo voelt het ook wel een beetje, als een festivalcamping. De plaatsen bieden voldoende ruimte voor tien kleine tentjes en dan is er nog voldoende ruimte om te kunnen zitten. Ook beschikt iedere vriendenplek over een stroompunt en watertappunt. Wij hadden zelf de BioLite Firepit mee en konden zo ‘s avonds een gezellig kampvuurtje maken en barbecueën! Als je een vriendenplek boekt is het overigens wel verstandig oordoppen mee te nemen als je op tijd wilt slapen, want het kan hier ‘s nachts een stuk rumoeriger zijn dan op de andere velden. Maar het is er wel gezellig :).

tijdloos vriendenplek

Faciliteiten op de camping van Tijdloos

De camping beschikt over alle faciliteiten die je van een camping mag verwachten. Een toiletgebouw, afwasplaatsen en watertappunten. Er is een klein winkeltje ingericht waar je wat basisbenodigdheden kunt kopen. Je kunt hier ook ontbijt- of barbecuepakketten bestellen. De ontbijtpakketten hebben wij niet uitgetest, maar het barbecuepakket (wij hadden de luxe optie) was prima in orde, inclusief salade, stokbrood en sausjes. Wil je liever uit eten, dan kun je dit doen bij ‘De Skihut', een restaurant behorend bij de waterskibaan op het Ermerstrand. Ook is er een snackbar en buffetrestaurant waar je o.a. goede salades, broodjes en koffie kunt krijgen. Toen wij er waren, waren er geen foodtrucks of iets dergelijks. Het is wat dat betreft wel een aanrader zelf eten en drinken mee te nemen. Maar we hebben het idee dat dit later deze zomer nog wel kan komen als de camping voller is.

tijdloos camping

Wat neem je mee naar pop-up camping Tijdloos?

Omdat wij niet precies wisten wat we konden verwachten op Tijdloos, wisten we ook niet helemaal wat handig was om mee te nemen. Nu we er geweest zijn, zou ik in elk geval adviseren om een complete kampeerset mee te nemen én boodschappen als je zelf wilt gaan koken. Een gasbrander, camping kachel, pannetjes, kampeerservies, een stoeltje… dat soort dingen. De campingwinkel is er niet op gericht om complete maaltijden en/of drank bij elkaar te shoppen, maar meer voor nood. Hij was ook niet 24 uur per dag open, zoals op de website vermeld staat. Maar ach… wat is er nu leuker dan je eigen maaltijd koken op de camping? Wanneer je een workshop wilt gaan volgen waar een yogamat voor nodig is, dan moet je die zelf meenemen. Dat is dus ook handig voor je paklijstje. Net als je yoga-outfit. Verder is badkleding aan te raden en een fijne hamamdoek om op het strand te liggen. Je kunt je auto niet bij de tent parkeren, maar de parkeerplaats is heel dichtbij en er zijn rolkarren om al je spullen van de auto naar de camping te slepen. Ga je met een vriendengroep, neem dan vooral versieringen mee en vergeet je bluetooth speaker niet!

camping tijdloos

Praktische informatie

Tijdloos is geopend van vrijdag 10 juli tot maandag 17 augustus 2020. Je kunt reserveren voor een weekend (vr 16.00 tot ma 11.00), een midweek (ma 16.00 tot vr 11.00) of een week. Op de website van Tijdloos vind je meer informatie, beschikbaarheid en prijzen. Wij waren er een weekend. Na het uitchecken op maandag zijn we nog de hele dag gebleven. Dit is geen probleem.

tijdloos eiland

Categories

3 Comments

Add yours
  1. Jay

    ziet dat er heerlijk uit zeg! Ik zou wel meteen willen vertrekken, lekker wat kampeer spullen halen en erop uit! Helaas moet ik nog even werken…

  2. Silvia

    Bedankt voor de info en tips! :)
    Ik heb nog wel een vraag: mag je gedurende je verblijf wel naar je auto/parkeerplaats? Of moet je alle spullen in één keer mee nemen?

+ Leave a Comment