Een stopover in Singapore: dit kun je doen tijdens een stopover!


In Singapore kun je je best een vakantie lang vermaken, maar wat als je alleen een stopover in Singapore hebt? Ook dan is er genoeg te doen. We geven een aantal tips!

singapore by night

Op het vliegveld in Singapore

Op Changi airport is van alles te beleven. Kies bijvoorbeeld uit de Vlindertuin, Orchideentuin met vijver, Zonnebloemtuin of Cactustuin om tot rust te komen. Als je je zwemkleren in je handbagage meeneemt, kun je zelfs een klein duikje nemen in het zwembad. Kost wel €9, maar krijg je wel een handdoek en een drankje voor terug. Mocht je in het vliegtuig nog niet genoeg films hebben gezien, kun je op dit vliegveld naar de gratis bioscoop. Heb je net wat meer tijd, maak dan gebruik van één van de gratis tours die het vliegveld aanbiedt. Je moet wel 5+ uren over hebben om dit te doen, maar je ziet dan wel gelijk alle highlights van Singapore. Overdag kun je deelnemen aan de heritage tour, en ‘s avonds de city light tour.

gardens by the bay uitzicht mbs

Eén dag stopover in Singapore

In één dag kun je de meeste highlights zien. Laat je met het snelle metrosysteem (MRT) naar het centrum brengen, of neem een bus. Als je bij het Marina Bay Sands start, kun je even binnen in het winkelcentrum kijken. Kijken ja, want hier zijn alle dure merken vertegenwoordigd, dus alleen als je een zak met geld mee hebt zul je kunnen kopen. Niet getreurd, want alleen kijken biedt al genoeg vermaak, zoals bijvoorbeeld de gondels die binnen varen. Hierna loop je door naar de Gardens by The Bay, waar gigantische ‘bomen' staan. Mocht je een leuk museum willen bezoeken, kun je hier naar het ArtsScience museum. Aan de kant van het ArtScience museum kun je ook mooi uitkijken op de Marina Bay. Vanaf hier zie je de Esplanade, in de volksmond ‘Durian' (Jep, naar de vrucht) genoemd.

eetstokjes singapore stopover

Je eetstokjes koop je natuurlijk in Chinatown!

Neem vanaf het Bayfront MRT station de ‘Circle Line' metro naar Dhoby Ghout. Hier ben je gelijk op Orchard, Singapores grootste winkelstraat met een heleboel winkelcentra. Je kunt hier even rondkijken. Voor een gratis mooi uitzicht ga je het winkelcentrum ION binnen (staat groot op de gevel), en neem je gratis de lift tot de 56e verdieping. Vanaf Orchard neem je vervolgens weer de MRT, de paarse lijn richting Harbourfront deze keer, waar je uitstapt in Chinatown. Als je toevallig op zaterdag bent: elke zaterdag om 18:45 worden er drakendansen opgevoerd hier. Koop hier ook je Singaporese souvenirs, goedkoper ga je ze niet vinden. Je kunt hier ook heerlijk eten in het hawker centre, of ‘s avonds op straat in de Chinatown Food Street. De boeddhistische tempel die hier staat, is heel mooi om te bekijken van binnen met zijn 1000 gouden boeddha's. Vergeet ook hier niet de lift te nemen naar de hoogste verdieping, waar een binnentuin te bewonderen is.

DSC_0072bew

Vanaf de Southern Ridges kun je ook een kabelbaan naar Sentosa nemen.

Door ons geselecteerde accommodaties & hotels in Singapore:

Hotel
Arcadia Hotel
Dit moderne hotel heeft voor Singapore een goede prijs-kwaliteitverhouding. De kamers zijn klein, maar de locatie van het hotel is goed.
Rooftop zwembad
Airbnb appartement
Dit Airbnb appartement met eigen badkamer is relatief goedkoop voor Singapore. En het complex heeft een rooftop zwembad!
Capsulehotel
Chic Capsule Otel
Dit capsulehotel krijgt een 9,0 op Booking.com en heeft een hele goede ligging midden in Chinatown. Capsules met eigen tv en incl. ontbijt.

Meer dagen in Singapore

Heb je iets meer dagen, zijn er een heleboel andere dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een museum bezoeken, zoals het National Museum van Singapore, waar aandacht wordt geschonken aan geschiedenis en cultuur. In Chinatown kun je dan ook het Chinese heritage center bezoeken, over hoe de Chinese bevolking zich heeft ontwikkeld in Singapore. Leuke kleine galleries en kunstverzamelingen vind je in de Gillman Barracks. Klaar met cultuur? Bezoek dan Sentosa of één van de andere eilanden. Hou je meer van natuur? Bezoek dan het net gerenoveerde Bishan Ang Ki Mo park (MRT halte Bishan), of loop de 9km lange Southern Ridges.

+ There are no comments

Add yours