Single reizen Sri Lanka: 5 hoogtepunten van je groepsreis!


Houd jij van actie, avontuur en gezelligheid op reis, maar heb je geen zin om alleen op pad te gaan? Kies dan eens voor een single reis, je reist dan in een groep. Als bestemming leent Sri Lanka zich perfect voor een avontuurlijke groepsreis. Single reizen naar Sri Lanka zijn afwisselend qua route en bezienswaardigheden. Afwisseling tussen highlights en off the beaten track avonturen, balans tussen prachtige natuur en interessante cultuur, maar ook variatie tussen de type vervoersmiddelen. Dit zorgt ervoor dat je je reisgenoten op verschillende manieren leert kennen! De single reizen van Simi Reizen richten zich op iedereen tussen de 18 en 35 jaar en hebben deze goede balans en afwisselende activiteiten opgenomen in hun reisroutes. We nemen je mee langs 5 hoogtepunten van de Sri Lanka single reizen van Simi Reizen!

polonnaruwa sri lanka

1. Beklimming van de leeuwenrots

De Sigiriya leeuwenrots is één van de bekendste highlights van Sri Lanka en tevens één van de acht UNESCO-werelderfgoederen van het land. Rond het jaar 480 liet de koning zijn paleis bovenop de rots bouwen inclusief een leeuwenplateau. Het leeuwenplateau is hetgeen waar de rots zijn naam aan te danken heeft. Ooit waren de kop en poten van een leeuw op het plateau uitgehouwen, maar vandaag de dag zijn alleen de poten nog zichtbaar. Wanneer je de rots beklimt, kom je langs trappen, stukken muur, muurschilderingen en grachten die duidelijk de geschiedenis van het Koninklijke paleis laten zien. Bovenop de 200 meter hoge rots aangekomen beloont het prachtige uitzicht al je inspanningen. Een 360-graden uitzicht over de groene binnenlanden van Sri Lanka levert fantastische foto’s op die de herinnering aan je reis door Sri Lanka nog lang levend houden.

Reistip: alvast wat buitenlands geld vanuit Nederland meenemen op reis? Bestel het online bij GWK Travelex en het ligt voor je klaar op het vliegveld voor vertrek!

reizigers-sri-lanka

2. Treinrit door de plantages tussen Nanu Oya en Ella

De treinrit tussen Nanu Oya en Ella is een hoogtepunt van de meeste single reizen door Sri Lanka. De trein rijdt door glooiende berglandschappen en langs schitterende groene theeplantages. Het is niet voor niets dat deze treinrit bekend staat als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Dit is dus een absolute must-do tijdens je reis door Sri Lanka. Omdat de trein relatief langzaam rijdt heb je alle tijd om je ogen uit te kijken en mooie foto’s te maken. De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur en eindigt op station Ella. In Ella kun je Little Adam's Peak beklimmen of de Ravana watervallen bekijken. Maar je kunt ook meedoen met een kookles in Ella tijdens de single reizen van Simi!

theeplantages-treinreis-sri-lanka

3. Leren paalvissen op de traditionele manier

Door de tsunami in 2004 kwam de visvangst in Sri Lanka onder druk te staan. De locals kwamen op het idee om te gaan paalvissen. Op een meter boven de zee gooiden de vissers hun bamboehengel uit om op die manier de vissen niet te verjagen. Dit bleek goed te werken en zodoende groeide het aantal paalvissers aan de zuidkust van Sri Lanka. Vandaag de dag klimmen de vissers nog steeds op de palen, maar is het niet meer zo noodzakelijk als vroeger. Wil je een mooie foto, dan poseren de paalvissers graag in ruil voor een paar roepie. En tijdens de single reis van Simi Reizen door Sri Lanka mag je het ook zelf uitproberen! Paalvissen vergt goede balans en vaardigheden, het is dus een flinke uitdaging die tot hilariteit en een nat pak kan leiden.

4. Tuktuk-safari langs het Sembuwatha meer

De absolute highlight van je single reis door Sri Lanka is een tuktuk-safari bij het Sembuwatha meer. Een tour van een paar uur vol plezier. Dit is een echt “off the beaten track” avontuur dat je meeneemt naar het authentieke Sri Lanka op een toffe manier. In een traditionele tuktuk met chauffeur/gids ga je op ontdekkingstocht. Plekjes waar een auto of een bus niet kan komen zijn voor een tuktuk gemakkelijk toegankelijk, wat er weer voor zorgt dat je echt op lokale hotspots komt!

sri-lanka-dambulla-tuktuk

5. Canyoning en raften in Kithulgala

Het plaatsje Kithulgala ligt ten westen van Kandy en is de hoofdstad van avontuurlijke outdoorsporten in Sri Lanka. Deze onbewoonde plek ligt in de groen beboste heuvels, tussen rivieren en biedt volop mogelijkheden voor avontuur. Raften op de Kellani rivier en een picknick aan de oevers van de rivier zijn een fijne afwisseling van de culturele en historische bezienswaardigheden. Canyoning is ook een spannende, maar toffe manier om meer van de groene omgeving te zien. Bovendien versterkt het ook het groepsgevoel tijdens de single reis door Sri Lanka. Je daalt af langs een waterval die uitkomt in een natuurlijk zwembad van rotsen, waar je heerlijk kunt afkoelen.

Checklist voor je single reis naar Sri Lanka

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Voor Sri Lanka heb je een visum nodig. Vraag je Sri Lanka visum online aan.
Inentingen nodig? Je kunt je ook thuis laten vaccineren
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids van Sri Lanka in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard

Single reizen Sri Lanka met Simi Reizen

Reisorganisatie Simi Reizen bestaat uit een team van fervente reizigers. De touroperator biedt actieve groepsreizen voor iedereen tot 35 jaar, waaronder single reizen naar Sri Lanka. De reizen worden uitgevoerd onder begeleiding van bevlogen reisbegeleiding die ervoor zorgt dat iedereen binnen de groep naar huis gaat met onvergetelijke vakantieherinneringen. Omdat ongeveer 50% van de reizigers van Simi Reizen de reis in hun eentje boeken wordt er geen duidelijk onderscheid gemaakt in welke reizen alleen voor singles zijn en welke niet. Goed om te weten is dat de boekingsprijzen van Simi Reizen inclusief de vlucht of busreis, transfers en overnachtingen zijn, zodat je niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Daarnaast is er altijd sprake van een inbegrepen activiteitenpakket en zijn de maaltijden meestal ook nog eens (deels) inbegrepen!

Bekijk alle single reizen Sri Lanka van Simi Reizen >

vissersboot sri lanka

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simi Reizen.

Categories

+ There are no comments

Add yours