Rondreis Zuidwest-Amerika: Een afwisselende roadtrip van een maand


Een rondreis Zuidwest Amerika staat bij veel reisliefhebbers hoog op de to-do list en ook al schreef ik eerder al over de waanzinnige alternatieven in noordwest Amerika, het zuidwesten van de Verenigde Staten is nog altijd de meest populaire reisbestemming. En hoewel het hier in het hoogseizoen druk kan zijn en je op sommige plekken even door het toerisme heen moet kijken, is dit natuurlijk niet zonder reden het meest populaire vakantiegebied van Amerika. Maak daarom kennis met de pracht van het zuidwesten van Amerika tijdens een bijzondere roadtrip.

yosemite-falls sequoia-national-park

Roadtrip Zuidwest-Amerika

Met het zuidwesten wordt globaal bedoeld: de staten Californië, Nevada, Utah en Arizona. Door deze vier staten kun je in een maand al een waanzinnige roadtrip maken met afwisselende natuurverschijnselen en gave steden. Eigen vervoer is wel een must voor je rondreis Zuidwest Amerika, waarbij de camper (RV) en auto (met bijbehorend kamperen) het meest populair zijn.

De route zoals hieronder beschreven is een kleine 4000 kilometer. Dat is natuurlijk lang, maar het reizen door zuidwest Amerika is een belevenis op zich. Beach Boys op de radio, raampje open en genieten van de uitgestrekte secundaire wegen. Natuurlijk kun je, wanneer je meer tijd hebt, de trip wat verlengen, bijvoorbeeld naar Colorado en New Mexico.

sequoia-tree joshua-tree-californiareisroute-amerika

Checklist voor je rondreis Zuidwest Amerika

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets naar San Francisco
Voor Noord-Amerika heb je een visum nodig Vraag hier een e-visum aan
Ga je roadtrippen door Zuidwest-Amerika? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids voor Zuidwest-Amerika in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
Ontdek het beste van West-Amerika. Vind de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online

Californië: Start van je rondreis Zuidwest-Amerika

Wanneer je je rondreis Zuidwest Amerika begint in San Fransisco kun je pas een auto of RV huren wanneer je minimaal één overnachting ter plaatse hebt gehad, om bij te komen van het tijdsverschil. Een prima mogelijkheid dus om deze gezellige stad te verkennen. Rij over de Golden Gate Bridge, wandel naar de Coin Tower en bekijk de zeeleeuwen vanaf Pier 39. Wanneer je je tijd zo efficient mogelijk wilt gebruiken dan zou je ook een aantal excursies en tourtjes van te voren kunnen organiseren. Een fietstour San Francisco is trouwens ook een mooie optie om de omgeving te verkennen.

san-fran  san-fransiscolombard-street

Yosemite National Park

Vertrek je vanuit San Francisco in oostelijke richting, dan is Yosemite National Park waarschijnlijk je eerste stop. Geniet van je autorit door Yosemite Valley, wandel door de bossen van Tuolomne Meadows en wanneer je van een uitdaging houdt: beklim dan Half Dome!

mirror-lake nevada-falls uitzicht-yosemite

Kings Canyon & Sequoia National Park

Iets ten zuiden van Yosemite liggen de gecombineerde parken van Kings Canyon en Sequoia. De dikke bomen zijn hier de belangrijkste trekpleister, maar in dit ruige deel van de Sierra Nevada vind je ook talloze wandelingen door de wildernis en zijn bovendien veel beren te spotten.

big-trees sequoia-bomen

Utah

Tijdens je rondreis Zuidwest Amerika mag je Utah eigenlijk niet overslaan. Utah is misschien wel de meest veelzijdige staat van de VS. Je vindt er verbluffende landschappen, vreemd gevormd en ongelooflijk gekleurd. De Nationale Parken zijn prachtig, maar ook daarbuiten is het genieten. Rondreizen door Utah is sowieso een must op je roadtrip door zuidwest Amerika.

bryce

Zion National Park

Zion is het drukstbezochte park van de VS, maar dat is terecht. Deze rode canyon is een paradijs voor avonturiers en wandelaars. Beklim Angels Landing, waad door de rivier de Narrows of bekijk het park gewoon vanaf de onderkant van de kloof, vanuit de gratis bussen.

uitzicht-angels-landing angels-landing-zion

Bryce National Park

Bryce Canyon is voor de meeste mensen slechts een park waar uitzichtpunten worden aangedaan. En hoewel je hier prachtige vergezichten hebt, krijg je pas echt een goed beeld bij de grootsheid van de door erosie gevormde pilaren wanneer je er een wandeling tussendoor maakt.

bryce-canyon bryce-national-park

Arches National Park

Het klinkt bijna “gewoon”. Een boog, of brug, geheel door de natuur gevormd. Maar wanneer je in Arches National Park loopt dan is er niks gewoons meer aan. Ongelooflijk hoe de natuur dit heeft kunnen maken.

delicate-arch arch arches

Canyonlands National Park

Het nationale park Canyonlands bestaat uit drie delen. Het mooiste uitzicht heb je vanaf Island in the Sky, waar je vooral bij zonsondergang een prachtige view over de ontelbare kloven en ravijnen hebt. The Needles is het meest uitgestrekte deel van het park, waar je je totaal in een andere wereld waant.

canyonlands canyonlands-national-park

Arizona & Nevada

Met Canyonlands hebben we het verste punt van onze rondreis Zuidwest Amerika bereikt. We draaien weer om en rijden terug naar het westen door de natuur van Arizona en wagen een gokje in Las Vegas, Nevada!

arches-national-park

Monument Valley

Trek je vanuit Utah naar het zuiden, dan kom je door het echte Wilde Westen. In Monument Valley zijn vrijwel alle Westerns gefilmd, en wanneer je hier bent begrijp je meteen waarom. De bekende rotsformaties zijn in dit hele gebied te vinden.

monument-valley-kamperen monument-sunset monument-vally-sunrise

Grand Canyon National Park

Misschien wel het meest bekende Nationale Park van Amerika: de Grand Canyon. Net als in Bryce blijven veel mensen hier aan de rand van de kloof staan, maar doe jezelf alsjeblieft een plezier en daal via één van de wandelpaden naar beneden af. Het zal de moeite dubbel en dwars waard zijn! En voor een absolute unieke ervaring is een helicopter tour waarbij je de Grand Canyon afdaalt!

grand-canyon-panorama grand-canyon

Las Vegas

Na al het natuurgeweld tijdens je rondreis Zuidwest Amerika is het in Las Vegas tijd om even helemaal bij te komen. Een bizarre wereld in het midden van de woestijn, die je gewoon moet beleven door er te zijn. Een paar dagen, dat is echt genoeg, maar je moet het wel gedaan hebben!

las-vegas las-vegas-strip

Onze aanraders voor accommodaties tijdens je roadtrip zuidwest Amerika

Hotel
San Remo hotel
SAN FRANCISCO | Dit hotel is betaalbaar en ligt op een goede locatie in het centrum van San Francisco. Het interieur is klassiek, maar warm.
Bed & Breakfast
Bel Air Villa
LOS ANGELOS | Prachtige villa in Los Angelos, waar je even bij kunt komen na een prachtige rondreis door Zuidwest Amerika.
suite
Signature Rental
LAS VEGAS | Als je dan toch in Las Vegas bent, dan is een mooie junior suite wel zo leuk! En deze zijn nog eens betaalbaar ook.

Via Los Angelos terug naar San Francisco

Vanuit Vegas rijden we door de woestijn en over Route 66 terug naar de grote steden aan de westkust, maar niet voordat we onze rondreis Zuidwest Amerika afsluiten met een allerlaatste natuurpark.

route-66

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park is een combinatie van woestijn, rotsen en vreemde plant- en boomsoorten. De Joshua Tree, een Yucca waar het park zijn naam aan dankt, is veelvuldig te vinden in het park, waar kamperen zonder enige lichtvervuiling een beleving op zich is.

joshua-tree joshua-tree-national-park

LA & Hollywood

Los Angelos is in geen geval de knusse stad die San Francisco is, en behalve shoppen en door Hollywood of Beverly Hills wandelen, is er weinig te beleven. Waar je vanuit LA natuurlijk wel heerlijk naartoe kunt gaan, zijn de stranden van Malibu, Santa Monica en Long Beach. Uiteraard moet je een Hollywood tour doen om de bekende highlights te bezoeken en te lunchen aan de Santa Monica pier. Wil je de omgeving per fiets ontdekken dan kunnen we een fietstour met Baja Bikes aanraden.

hollywoodlos-angelos

Jouw eigen roadtrip door Zuidwest Amerika

Er zijn onderweg talloze bezienswaardigheden, zowel in de vorm van natuur, als (een beetje) cultuur, als gewoon gezellige steden en dorpjes. Staar je daarom niet helemaal blind op de in dit artikel genoemde plaatsen, maar gebruik ze als leidraad om jouw perfecte roadtrip te plannen. Eigenlijk is gewoon alles in dit gebied de moeite waard om te verkennen.

yosemite-sentinel

Meer inspiratie voor de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een ontzettend groot land met superveel variatie. We nemen je graag mee door het land en vertellen je hoe je Amerika budget kunt bereizen. We nemen je mee naar Yosmithe half dome, Angles Landing in het Zion National Park en Rochester nabij New York. Met deze rondreis Maui inspireren we je graag voor een verblijf op Hawaii. En lijkt het je wat om weken aaneengesloten door de natuur te hiken dan is het John Muir Trail een must-read!

5 Comments

Add yours
  1. Marc

    Ik zou voor deze reis minimaal 4 weken uittrekken Manon. Korter kan misschien wel, maar dan wordt het wel erg haasten. En het is heerlijk om deze mooie plekken niet alleen te zien, maar ook echt te beleven.

  2. Rondreizen Noord-Amerika

    Hi, Ik kwam hier voor research voor mijn eigen website. Leuk bericht en mooie (andere) foto’s van plaatsen waar ik nog graag heen zou willen zoals Archers. Thx!

+ Leave a Comment