Roadtrip door het noordwesten van de USA!


Naar Noord Amerika gaan is hot en hoewel het niet de goedkoopste vakantie is, hebben veel mensen het geld er voor over en plannen zij een roadtrip door de USA. De westkust is hierbij veruit het populairst (en niet zonder reden), maar veel reizigers staren zich bij het huren van een camper of uitstippelen van een route blind op het zuidwesten. Aankomen in San Francisco > Yosemite > Grand Canyon > Arches > Vegas > Sequoia > Los Angelos en weer naar huis. Een waanzinnige route, dat staat vast. Maar er is een alternatief aan de westkust met veel minder toeristen en een minstens zo imposante natuur. Ontdek: het noordwesten van de Verenigde Staten.

Tetons Range Olympic National Park Glacier National Park

Noord Amerika’s leukste steden: Seattle en Vancouver

Bij een roadtrip door het noordwesten van de VS zijn Seattle en het net over grens gelegen Vancouver de meest voor de hand liggende bestemmingen om op te vliegen. En welke van de twee je ook kiest, je zal er geen spijt van krijgen. Hoe leuk Vancouver is, las je al in het artikel over roadtrippen door Canada, maar Seattle is minstens zo gezellig. Een knusse stad met genoeg bezienswaardigheden om het een dag of twee vol te houden. Snuffel rond op de Pike Place Fish Market, bezoek een honkbalwedstrijd van de Seattle Mariners of geniet van het uitzicht bovenop de Space Needle!

Seattle Space Needle Safeco Field Seattle Seattle Market

Via de Cascade Mountains naar de Rockies

Verlaat je na een paar dagen de stad, dan begint het avontuur pas echt. Wanneer je met de klok mee reist zal je eerste stop vermoedelijk in de Cascade Mountains gepland zijn. Een waanzinnig ruig gebergte dat zich uitstrekt van Oregon tot in Canada. North Cascades National Park biedt prachtige hikes voor zowel beginners als gevorderden. Ga je na een paar dagen verder richting het oosten, dan kom je langs Glacier National Park: het noordelijkste in de VS gelegen punt van de Rocky Mountains met oogstrelende smeltmeren, bergtoppen en loofbossen. Hier ben je zo drie dagen kwijt met wandelen, mountainbiken en kajakken.

Mountain Goats Northern Cascades Northern Cascade National Park Sahala Glacier Lake McDonald Glacier

Door de wildernis in Yellowstone en de Teton Range

Vanuit Glacier National Park reis je verder naar het zuiden, om aan te komen in de trots van Wyoming: Yellowstone National Park en het aangrenzende Grand Teton National Park. Yellowstone staat vooral bekend om haar thermische activiteit (het park is gelegen op de plek waar in het verleden één van de supervulkanen is uitgebarsten), maar is daarnaast geroemd voor de diersoorten die er leven zoals bisons, beren en wolven. Rij je door naar het zuiden dan kom je meteen aan in Grand Teton: een spitse bergrug met aangrenzende wildlanden en waterpartijen. De ideale plek om te kamperen, hikes te maken of gewoon met de auto langs te rijden en te genieten.

Bisons in Yellowstone National Park Old Faitfull Geyser   Yellowstone National ParkJenny Lake Grand Teton National Park

Van imposante vulkanen tot drassige regenwouden

Vanuit Grand Teton draai je terug naar het westen om uiteindelijk uit te komen bij Crater Lake National Park. Het water in dit vulkanisch meer is blauwer dan je ooit gezien hebt en een boottocht naar Wizard Island is al even imposant. Vanaf Crater Lake zijn alle vulkanen die je op je weg naar het noorden tegenkomt (zoals de massieve Mount Rainier en de verbluffende Mount St. Helens) uitstapjes waard. Buig vlak voordat je terug in Seattle komt af naar het westen, om het de regenwouden van Olympic National Park te bewandelen. De kustlijnen van dit park zijn ruig en de wandelingen naar de top van Mount Olympia stuk voor stuk het bewandelen waard.

Wizard Island Crater Lake Crater Lake Crater Lake National Park Olympic Rain Forest

De roadtrip door het noordwesten van Amerika

De foto’s spreken voor zich: een roadtrip door het noordwesten zal minstens zo onvergetelijk zijn als eentje door het zuidwesten. De natuur is waanzinnig, divers en toegankelijk. Op het plaatje hieronder is een route uitgetekend met dezelfde lengte als de “standaard” route door het zuidwesten (zo’n 4500 km) en is al te doen in 2,5 of 3 weken. Wil je overal de tijd nemen die het landschap verdient, plan dan minimaal een maand in. Let, in tegenstelling tot het zuidwesten, wel op wanneer je je reis plant: in mei kunnen wegen en wandelpaden nog gesloten zijn door de resterende sneeuw en na september komt de nieuwe lading er al weer aan: plan je roadtrip door het noordwesten dus in de zomer.

De ronde hieronder is uitgestippeld op basis van de hoofdbezichtigingen: de nationale parken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dat de enige mooie puntjes zijn om te bezoeken. Werkelijk alles tussen de Cascade Range en Rocky Mountains is de moeite waard, dus schroom niet om afhankelijk van je tijd van het pad af te buigen en het noordwesten van Amerika te verkennen precies zoals jij dat graag wilt: zonder hordes toeristen om je heen.

Route Roadtrip Noordwesten VS Grand Canyon of the Yellowstone

E-visum voor Noord-Amerika aanvragen

Voor Noord-Amerika heb je een visum nodig. Hierbij volstaat voor Noord-Amerika een e-visum die je online tot wel 4 uur van tevoren kunt regelen via e-visums.nl. Zelf regelde ik ook op deze manier last-minute een visum voor Noord-Amerika. Ideaal! Deze wordt aan je paspoort gekoppeld, dus printen is in nagenoeg alle gevallen niet nodig! Het e-visum voor Noord-Amerika is 90 dagen geldig. De kosten voor het e-visum Noord-Amerika zijn € 29,95

Vraag je e-visum voor Noord-Amerika hier aan >>

Northern Cascades National Park

Onze favoriete producten bij deze reis

7 Comments

Add yours
  • Marc

   Niet voor niets dat het noordwesten zo hoog op je to-do list staat Narelle! Maar Florida, Georgia & Alabama zijn ook waanzinnig! Daar ga je zeker weten een hele mooie vakantie beleven :-)

 1. Richard

  Prachtige reis die ik eind augustus ook ga maken. Jullie route is een mooie leidraad. Ik heb nog wel een tip voor de ESTA. Bestel deze gewoon rechtstreeks op de Amerikaanse ESTA website, dan kost deze slechts 14 dollar. Is weer de eerste winst! ;-)

 2. Tom

  Prachtige route, wij gaan ‘m (ongeveer) ook doen komende zomer!
  Over die ESTA.. ik snap echt niet waarom je mensen adviseert om ruim 2x zo veel te laten betalen, voor iets dat via de officele kanalen binnen no-time geregeld is.

+ Leave a Comment