Reisroute inspiratie en tips Oost-Azië


Azië heeft iets mystieks, vooral Oost-Azië met haar mysterieuze reputatie en eeuwenoude gewoonten, religies en culturen. Dat geldt voor zowel Japan, Zuid Korea, Taiwan, China, Hongkong als ook voor Tibet. De schoonheid van deze landen in Oost-Azië is oogverblindend, het eten goddelijk en de talen onbegrijpelijk. Laat je betoveren met deze reisroutes inspiratie en tips Oost-Azië.

kyoto-fushimi-inara-taisa-shrine2

Japan

Misschien wel het meest bezochte land in Oost-Azië is Japan. Alleen al om de verrukkelijke en soms bijzondere Japanse keuken. Want laten we eerlijk zijn, de Japanners hebben al een streepje voor op elk ander land met al die lekkere smaken die ze zo goed weten te combineren in hun gerechten. Reizen door Japan vergt hier en daar nog wat reisvoorbereiding. Je vraagt je ongetwijfeld af of je er goed met Engels terecht kunt, of de sushi echt zoveel lekkerder is dan bij dat leuke restaurantje bij je in de stad en of er ook iets anders te krijgen valt dan sushi. Wij zetten daarom de 10 meest gestelde vragen over reizen naar Japan op een rij waar je o.a. de antwoorden op deze vragen terug vindt. Voeg deze tips & tricks voor beginners aan je voorbereiding toe en je bent ready to go. Om hier alvast een tipje van de sluier te geven over de plekken die je echt niet mag missen; betoverend Kyoto & de hoofdstad Tokyo mag je echt niet overslaan tijdens je bezoek aan Japan. Of wat dacht je van wintersport op het eiland Hokkaido? Lees alle reistips voor Japan in de reisroute van Noord naar Zuid Japan.

Lees hier alle artikelen over Japan >>

Zuid-Korea

Je verwacht het misschien niet van deze regio, maar Zuid-Korea is echt mega relaxt om te bereizen. Het is een georganiseerd land waar je met de Engelse taal een eind komt. Ben je van plan om een mooie rondreis te maken door Zuid-Korea dan helpen we je graag op weg met deze reisroute van 3 weken. Lees voordat je gaat onze tips & tricks voor beginners even door. Vragen als ‘kun je naar Noord-Korea reizen’, ‘hoe zit het met veiligheid’ en ‘met welke kosten moet ik rekening houden’ komen allemaal aan bod. Je begint je reis ongetwijfeld in de hoofdstad Seoul. Deze bruisende metropool is supermakkelijk te doorkruisen met het openbaar vervoer. Er zijn veel highlights zoals paleizen, parken en tempels die je aandacht verdienen. Ook kun je er uitgebreid shoppen en overheerlijk eten. En ook voor dit laatste delen we graag onze tips. Dit zijn de 15x must eats in Zuid Korea, laat het je smaken!

seoraksan-ulsanbawi-rock

Lees hier alle artikelen over Zuid Korea >>

Taiwan

Reizigers laten Taiwan vaak links liggen, het is ons een raadsel waarom dat zo is. Het eiland is een echte onontdekte parel met zijn mooie stranden en prachtige natuur. Tel daar de overheerlijke hot pot (soort fondue), bubbel tea en honderden typisch Taiwaneese gerechtjes bij op en voilà: there you have your food heaven. Taiwan ligt ten oosten van China en is onafhankelijk. Echter wordt dit niet erkend door China. Overal op het eiland vind je Chinese invloeden die voortkomen uit de tijd dat Taiwan wel tot de staat China behoorde. Het mooie aan Taiwan is dat het eiland heel veelzijdig is. In Puli heb je het gevoel alsof je in de Alpen ronddwaalt, in Kenting kun je prima surfen en van de hoofdstad Taipei mag je chaotische night markets en moderne shopping malls verwachten. Zet Taiwan dus op je lijstje en reis langs alle hoogtepunten met deze tweeweekse reisroute!

reizen-taiwan-taipei-city

Lees hier alle artikelen over Taiwan

China

China is groot, heel groot. Je kunt er gemakkelijk maanden ronddwalen zonder dat het begint te vervelen. Wij zijn ontzettend gecharmeerd van de oude, lieflijke straatjes van Lijang in de zuidelijke provincie Yunnan. Maar ook het Karstgebergte in Yangshuo in diezelfde regio heeft ons betoverd. We hikten de Tiger Leaping Gorge wat een goed beeld geeft van de schoonheid die China rijk is. Maar onze ervaring met dit land beperkt zich niet alleen tot de zuidelijke regio. Ook Chengdu in het Westen van China heeft ons hart gestolen. En dan vooral de ongelofelijk klunzige Panda’s waar je uren naar kunt kijken. Vanuit Chengdu kun je de grootste zittende Boeddha bezoeken in Leshan. De hoofdstad van de regio Sichuan zelf is ook superleuk om rond te dwalen. Van een miljoenen stad zou je chaos en lawaai verwachten maar het tegenovergestelde is waar. Georganiseerd, schoon en door de elektrische auto’s is Chengdu ook een relatief stille stad.

China-Chengdu-clumsy-giant-panda

Lees hier alle artikelen over China

Hongkong

Hongkong heet officieel ‘Speciale Administratieve Regio Hongkong van Volksrepubliek China’. Een mond vol maar waar het op neer komt is dat het zijn eigen speciale bestuurlijke regio heeft. De thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is Hongkong. En omdat deze airline hele mooie routes vanaf Amsterdam (via Hongkong) naar andere delen in Azië heeft, is de kans groot dat je Hongkong een keer aan doet. Een absolute must do is dan een noodles & slangensoep foodtour in de stad. Vaak heb je maar beperkt tijd tijdens een stopover en een foodtour is dan de perfecte manier om wat van de stad te zien én niet onbelangrijk, te proeven.

hongkong-streetfoodtour

Tibet

Misschien wel het meest bijzondere land in dit deel van de wereld is Tibet. Of nou ja, gezien het land nog steeds in de greep van China is, mag je het geen land noemen. Door de strikte regelgeving van de Chinezen is Tibet niet een gemakkelijk land om te bereizen maar oh oh ohhh wat is het je moeite dubbel en dwars waard. De hoofdstad Lhasa is heel sprookjesachtig. Kleine gekleurde huisjes met sierlijke straten waar de Tibetanen in gekleurde traditionele kleding op gaan in de dagelijkse beslommeringen. De gezichten van de Tibetanen zijn trouwens zeer fotogeniek dus neem een goede camera mee. Lhasa ligt op 3600 meter hoogte en wanneer je door de rest van het land reist ga je alleen maar hoger tot wel 5400 meter bij Mt. Everest Basecamp. Zulke hoogtes moet je niet voor lief nemen, veel water drinken, de tijd nemen om te acclimatiseren en goed naar je lichaam luisteren zijn regels die tijdens je gehele reis door Tibet gelden. De highlights van Tibet nemen je mee langs het portala paleis, pittoreske dorpen, uitgestrekte landschapen met besneeuwde bergtoppen, graslanden, waanzinnig mooie meren, valleien en hoogvlaktes.

Tibet-pas-locals

Lees hier alle artikelen over Tibet

Tips Oost-Azië: taal en visa

Er zijn verschillende landen combinaties mogelijk in Oost-Azië. Hoewel de landen op het eerste gezicht veel met elkaar gemeen hebben, kom je er al gauw achter dat ze heel erg verschillen van elkaar. De talen zijn totaal verschillend en ook de keukens zijn voor elk land heel specifiek. Op het gebied van natuur en bruisende steden zijn er zeker overeenkomsten maar tegelijkertijd ook weer zoveel variatie. Het is dus zeker niet zo dat als je één van de Oost Aziatische landen gezien hebt, dat je alles dan gezien hebt. Verre van zelfs! We raden je aan als je maar een paar weken tijd hebt om je te focussen op één of misschien twee landen. Op die manier leer je het land echt kennen en vink je niet alleen de highlights van je lijstje. Check altijd goed wat de visa situatie is. Vooral voor landen als China en Tibet is de visum procedure vaak langdurig en sterk wisselend per jaar. Het is een echte aanrader dus om de actuele visa informatie goed te controleren! Voor China kun je trouwens heel eenvoudig een visum aanvragen via e-visums.nl. Wij hebben zelf erg positieve ervaringen met deze site.

zuid-korea-reistips-reisinformatie

Reisroutes door Oost-Azië

Heb je enkele maanden de tijd om door Azië te reizen? Wij raden je echt aan om enkele van de Oost-Aziatische landen mee te pakken. Dit levert je gegarandeerd een bijzondere ervaring op. De bovenstaande landen zijn heel goed met elkaar te combineren. Vliegtickets tussen deze landen zijn prima last-minute te boeken en spotgoedkoop bij Air Asia. Vaak betaal je tussen de 50 en 100 euro voor de vaak relatief korte vluchten. Mirjam reisde twee jaar geleden van Japan naar China, HongKong en eindigde in de Filipijnen. Annemarie reisde van Zuid-Korea naar Taiwan om verder te reizen naar de Filipijnen, Maleisië en Sri Lanka. Een andere mooie route is Japan, Zuid-Korea, Taiwan, China, Tibet en eventueel nog Nepal om door te reizen naar India als je de tijd hebt. Andersom kan natuurlijk ook, maar houd er rekening mee dat landen als Japan en Zuid-Korea iets duurder zijn dan de meeste landen in Zuid-Oost Azië en daarmee handig om aan het begin van je reis te plakken. Vergeet daarbij alleen niet om ook rekening te houden met de seizoenen, want deze landen kennen vier jaargetijden, waarbij lente en herfst in Japan en Zuid-Korea echt een plaatje is! Maar wie van wintersport houdt, kan nog een mooi sneeuwavontuur meepakken.

kenting-beach-taiwan

Lees ook al onze artikelen over Nepal en de Filipijnen

Veiligheid in Oost-Azië

Alle Oost-Aziatische landen zijn vrij veilig. Er heerst veel minder armoede in de Oost-Aziatische landen dan in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Dit maakt dat het veiliger is en dat voel je ook als je over straat loopt. Het is altijd goed om alert te blijven en niet te koop te lopen met je spullen, maar als je het hebt over Japan en Zuid-Korea is zelfs dat geen enkel probleem, diefstal en beroving komen daar nauwelijks voor. Ons advies, luister goed naar wat de locals over de veiligheid te zeggen hebben, dan kom je al een heel eind.

internet-zuid-korea

De taal in Oost-Azië

Tja… Je kunt een poging wagen om Mandarijn, Japans, Koreaans of Tibetaans of een andere (onmogelijke) taal te leren voor die paar weken dat je die kant op gaat. Maar eerlijk gezegd, je moet er wel heel veel tijd in steken om iets over te willen brengen in de lokale taal. De toontalen van Oost-Azië kun je dus beter links laten liggen. Landen als Taiwan en Zuid-Korea zijn vrij goed te bereizen met alleen de Engelse taal. In China wordt er minder Engels gesproken, maar met apps als Pleco en Jibbigo kom je een heel eind, naast het gebruik van handen en voeten. Voor Tibet geldt dat je niet eens zonder een Engelssprekende gids mag reizen, dus daar hoef je je geen zorgen om taal te maken. Kortom, voor Oost-Azië geldt handen, voeten, Engels en slimme apps! Overigens wordt het wel gewaardeerd als je basiswoorden als hallo, tot ziens en dankjewel kunt zeggen, maar die kun je ter plekke snel genoeg aanleren door heel veel te oefenen. Veel plezier!

Tibet-Sera-Klooster-Monniken

Categories

+ There are no comments

Add yours