Dream away friday: Oeganda


Een plek om niet over te slaan is Uganda! Van gorilla’s en ander wild life tot de meest adembenemende uitzichten; het heeft alles. Uganda is een land dat vaak overgeslagen wordt als het gaat om een Afrika trip. De meeste reizigers zullen gelijk denken aan Zuid-Afrika, Tanzania of Kenia. Maar onderschat Uganda niet, want met zijn diversiteit is het echt dé parel van Afrika. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en de positiviteit straalt van ze af. Waan je in de typische Afrikaanse dorpjes zoals Masaka en doe er vrijwilligerswerk of ga naar het redelijke toeristische, maar prachtige Lake Bunyonyi en bezoek daar de gorilla’s.

Lees ook onze reisroute voor een vakantie Oeganda >

Lake Bunyonyi is ook één van de weinige plekken die toeristisch is in Uganda, er komen mensen van over de hele wereld. Dus een heerlijke plek om te socializen. Bovendien kun je er geweldig kanoën en het is het enige meer in Uganda waar je veilig kunt zwemmen! Natuurlijk kan je naar Queen Elizabeth Park gaan voor de echte wild life, maar vergeet het park Lake Mburo ook niet! Het heeft dan geen olifanten, leeuwen of giraffen, maar je hebt daardoor wel bijna het rijk voor je alleen. Zelfs in het hoogseizoen. Het park zit vol met waterdieren; nijlpaarden, visarenden, watervogels ennatuurlijk krokodillen! Op het land kan je de echte zebra’s, aapjes en bavianen zien en met geluk een luipaard of hyena. En nog veel meer wild life! In de dorpjes zijn toeristen nog redelijk onbekend, dus verwacht dat je lekker veel mag high fiven met kinderen! Fotocamera in de hand, want er is altijd wel wat te fotograferen. Ga ook eens naar een echte Ugandese markt in bijvoorbeeld Masaka en vergeet niet om traditioneel te eten, zoals chapatti’s (soort kleine en zoete pannenkoekjes) en matooke (gekookte banaan)! Heerlijk chaotisch en typisch Afrikaans. Dus waan je in het Afrikaanse leven in Uganda! Volgende keer dus echt een stop maken, want oh wat is dat het waard.

Uganda kindjesUganda zebraUganda marktUganda nijlpaardUganda suset Uganda KinderenUganda uitzichtUganda BaviaanUganda kidsUganda lake

Tekst en foto’s: Jikke Patist

+ There are no comments

Add yours