Lissabon: a first impression


Misschien heb je het al gezien op Instagram, we zijn een paar dagen in Lissabon! Gister zijn we al op een eerste verkenningstocht de wijken Alfama, Bairro Alto en Baixa ingedoken. En direct de eerste dag zijn we verkocht aan deze stad. Lissabon, een eerste indruk:

Gemoedelijke sfeer

Wat ons na een dag dwalen door de schattige smalle straatjes van de wijk Alfama opviel was de gemoedelijke sfeer. Wat een ontspannen stad is dit! De mensen, de kleurrijke balkonnetjes, schitterende streetart, lekkere koffie en natuurlijk de port. Een dagje dwalen door deze wijk maakt je een gelukkig mens.

Makkelijk verkennen

Lissabon is heel makkelijk te verkennen. Je koopt een kaart voor de metro voor 24 uur voor € 6,- en kunt vervolgens alle wijken gemakkelijk verkennen. Taxi’s zijn ook goedkoop en veel kun je te voet doen. Goed voor de kuiten, want de stad ligt op 7 heuvels!

Fotogeniek

Je kúnt inderdaad alles te voet doen, maar snel gaat het niet. Als je namelijk een beetje van fotograferen houdt, sta je op elke straathoek stil om een foto te maken van het straatje zelf, een raam, een deur, één van de vele tegeltjes…. Lissabon is zo ontzettend fotogeniek!

Volg ons op Instagram

Over fotogeniek gesproken…. natuurlijk verschijnt er binnenkort een volledig artikel over de ins en outs van Lissabon, maar tot die tijd kun je ons volgen op ons Instagram account. Hierbij alvast een voorproefje:

WIl je dezelfde aanbieding boeken als wij? Dat kan nog steeds! Check hier, voor € 119,- een weekend Lissabon incl. vlucht, hotel en ontbijt!

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment