Kerstmarkt in Limburg


Op dit moment hebben we in Nederland de warmste decemberdagen ooit. Met dit zachte weer krijg je niet direct kerstkriebels. Natuurlijk, je kunt een kerstboom neerzetten. Maar échte kerstkriebels? Die kun je beter even aanwakkeren dit jaar. En hoe kun je dat nu beter doen dan een kerstmarkt te bezoeken. En dat kan last-minute ook heel goed in eigen land. Dé koningin van de kerstmarkten is dan toch echt Zuid-Limburg. En als je in Zuid-Limburg bent, krijg je er nog gratis een instant vakantiegevoel bij ook, omdat het eigenlijk voelt alsof je in het buitenland bent. En dat op slechts 1,5 uur rijden van Utrecht.

Kerstmarkt in een grot

Uniek in zijn soort: de kerstmarkt in de Fluweelengrot van Valkenburg. Het is zeker niet de grootste kerstmarkt, of die met het meest bijzondere assortiment, maar daar gaat het ook eigenlijk niet om bij deze kerstmarkt. Je kunt hier iets beleven wat misschien wel nergens anders kan: een kerstmarkt in een grot. De combinatie van de marktstalletjes in een grot waarvan de muurschilderingen nog zo mooi bewaard zijn gebleven is heel leuk om eens te beleven. Eén tip: koop je kaartjes van tevoren online, dit scheelt je een enorme tijd in de rij wachten voor de ingang.

valkenburg-kerstmarkt-grot

Als je in de Fluweelengrot bent geweest, is het een klein stukje wandelen naar een andere grot welke zeker een bezoekje waard is, de mergelgrot Mergelrijk. In deze grot zie je de mooiste (kerst)werken gemaakt van mergel. Ook leuk voor kinderen!

valkenburg-grot

Maar ook al is de kerstmarkt in de Fluweelengrot dé publiekstrekker, Valkenburg heeft nog veel meer te bieden, zoals de kerstmarkt in het centrum van het pittoreske stadje. Je kunt er rondstruinen en eten bij de verschillende stalletjes waar echt ‘kerstmarkt-eten' te krijgen is: crepes, bratwurst, warme chocolademelk of natuurlijk lekkere warme glühwijn.

valkenburg-kerstmarkt-centrum

Knus Sittard

Heb je nog tijd over na je bezoek aan Valkenburg? Rijd dan op de terugweg langs Sittard. Ook hier worden in de laatste maanden van het jaar veel kerstactiviteiten georganiseerd, waaronder een permanente overdekte ijsbaan. Een overzicht van alle evenementen tijdens ‘Wèntjedruim' vind je hier.

sittard-schaatsen-kerst

Sittard heeft een knus en gezellig stadscentrum gelegen rondom het centrale plein, de Markt, waar je ook de ijsbaan vindt. Je vind hier veel restaurantjes, waaronder ‘Hotel-Restaurant de Limbourg', waar je echte Limburgse hoen kunt eten. 

sittard-kerst

Meer weekendjes weg in Nederland? Denk eens aan Breda, Bergen op Zoom of Schiermonnikoog! Lekker weg met de kerst? Boek een vakantiehuisje met kerst!

Categories

+ There are no comments

Add yours