Het verhaal achter de instagramfoto #2


Misschien heb je ons Instagram account inmiddels ontdekt en heb je diverse van onze favoriete reisfoto’s voorbij zien komen. Met het account willen wij jullie een kijkje geven in de reizen die wij als ‘traveling dutchies’ maakten.

Achter sommige foto’s gaat een mooi, bijzonder of grappig verhaal schuil. Elk plaatje heeft op wat voor manier dan ook bijgedragen aan een verzameling mooie herinneringen. En die delen we graag met jullie!

Eerder deelden we al een verhaal uit Marokko. Nu vertelt Annemarie vijf korte verhalen uit haar solo reizen.

Isla del Sol, Bolivia

Isla del Sol, Bolivia

Tijdens mijn reis door Peru en Bolivia maakte ik deze foto op Isla del Sol in het Titicaca lake. Na een dag acclimatiseren, wilde ik het op 3800 meter hoogte gelegen eiland rondwandelen. Er loopt een schitterende route helemaal rondom. Ondanks mijn goede conditie was het wel even afzien in de ijle lucht, maar het schitterende uitzicht op besneeuwde bergtoppen die boven het meer uitkomen, de blauwe lucht en af en toe een Inca ruïne was het zeker waard. Het winkeltje op de foto kwam precies op het juiste moment in zicht. Suiker, dat had ik nodig. Cola en chocola. Al moest ik er wel even op wachten, want de Boliviaanse vrouw achter de ‘toonbank’ wilde eerst haar telefoongesprek afronden…

Art gallery, Ho Chi Minh city, Vietnam

art galery, Vietnam

In Ho Chi Minh city vind je naast de miljoenen motobikes ook veel kunst. Vooral in het backpackersdistrict vind je diverse art galleries naast elkaar. Eigenlijk maken ze allemaal hetzelfde. Er worden vooral bekende schilderijen nageschilderd. Toch kun je er, als je goed zoekt, een paar mooie doeken vinden. Je rolt het doek op en kunt het zo in een koker mee naar huis brengen. Mij leverde dit twee unieke werken op in huis en na vier jaar kan ik er nog steeds elke dag van genieten. Niet alleen omdat ik ze nog steeds mooi vind, ook omdat ze mij herinneren aan een schitterende reis. Mijn eerste reis alleen. Zien welke schilderijen ik in deze art gallery kocht? Bekijk ze hier op ons Pinterest account.

The Secret garden, Ecuador

Ecuador

Iedere keer als ik deze foto zie, voel ik me weer net zo ontspannen als ik me op deze plek voelde. Ik belandde hier onverwacht en zoals altijd bleek het onverwachtte voor een hoogtepunt in mijn reis te zorgen. Ik begon mijn reis door Ecuador en Colombia in de hoofdstad van Ecuador, Quito. Al snel ontmoette ik hier een Zwitsers meisje, een solo traveler net als ik. Na een gezellige dag met elkaar doorgebracht te hebben vroeg ze of ik zin had om mee te gaan naar the secret garden. Een hostel in de middle of nowhere, vlakbij de Cotopaxi vulkaan. Ik ben gek op spontane acties, dus ik hoefde niet over mijn antwoord na te denken. Net als de twee reizigers die ik een dag later ontmoette tijdens een hike door de bergen rondom Quito. Dus zo kwam het dat ik met een Amerikaan, Canadese en Zwiterse op deze rustgevende plek belandde, mijn eerste paardrij avontuur beleefde (dat nooit weer), de bergpieken van deze foto beklom en de zonsondergang boven ditzelfde uitzicht aanschouwde vanuit een jacuzzi met koud biertje in de hand. Dus mocht je naar Ecuador reizen, maak een tussenstop in The Secret garden!

Kippenvel, Luang Prabang, Laos

chickenlegs, Laos

Luang Prabang, een absolute must als je ooit een bezoek brengt aan Laos. Het plaatsje staat in de reisgidsen vooral vermeld vanwege de nabij gelegen watervallen, maar is eigenlijk alleen al om het eten een bezoekje waard. Iedere avond vind je er bijvoorbeeld een hele sfeervolle foodmarket, waar je in een smal straatje overal op de plastic stoeltjes kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd van de BBQ en ondertussen een praatje aan kunt knopen met de locals of andere toeristen. Ik, als foodie, raakte er in ieder geval geïnspireerd en besloot er een cookingclass te volgen. Voordat we naar een schitterende plek werden gebracht waar het echte koken zou beginnen, brachten we samen met de chefkok een bezoekje aan de lokale markt. Eentje waar je niet zo snel als toerist komt. We keken onze ogen uit. Zeker in de ‘vleeshal’ waar ik deze foto maakte. Een nog erg nette foto, want naast hele kippen kon je er ook zakjes bloed, varkensneuzen en allerlei andere random onderdelen van dieren kopen.

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi minh city

Zomaar een straat in het backpackersdistrict in Ho Chi Minh city. Een straat in alle vroegte. Toch voor mij een mooi plaatje, want er ging een bijzondere avond aan vooraf. Dit straatje ontpopt zich ‘s avonds tot een levendige straat waar allerlei barren en restaurants plastic krukjes buiten zetten als terras. Als backpacker hop je zo van het ene naar het ander krukje met een biertje in de hand. Het was mijn eerste solo reis en ook ik kan soms best verlegen zijn. Toch zette ik me over die verlegenheid heen en nam plaats bij één van deze gezellige ‘barretjes’. Hier raakte ik aan de praat met een Duitse vrouw waar ik tot diep in de nacht diepgaande gesprekken mee voerde. We hebben ontzettend gelachen en de nodige biertjes gedronken. Een spontane vriendschap voor één nacht. Het was al ruim na vieren toen ik me herinnerde dat ik voor de volgende dag een tour naar de Mekongdelta had geboekt en om 7.00 uur ‘s ochtends klaar moest staan (oeps). Gauw het bed in dus om een paar uurtjes later dit plaatje te schieten, al wachtend op een bus die uiteindelijk pas om 8.00 uur vertrok (als het niet later was).

Wil je meer verhalen horen? Laat het ons weten in de comments! Dan volgt binnenkort een nieuwe serie. Tot die tijd kun je ons volgen op Instagram onder de naam travelingdutchies.

+ There are no comments

Add yours