Goedkoop naar New York? 10 tips voor New York on a budget!


New York is echt zo’n stad waar je een keer geweest moet zijn. Deze wereldstad heeft natuurlijk superveel te bieden, we schreven al eerder over de vele bezienswaardigheden van New York. Goedkoop naar New York reizen is wel een uitdaging, voor reizigers on a budget is de stad niet altijd gemakkelijk. Maar wist je dat er in New York ook een heleboel goedkope dingen te doen zijn? Wij zetten 10 (bijna) gratis bezienswaardigheden in New York op een rij! Extra tip: trek goede wandelschoenen aan, want New York is groot!

1. Een ‘walk in the park’ in groen New York

In New York zijn superveel parken te vinden, waarvan Central Park natuurlijk het bekendste is. En daar hebben we dan ook gelijk één van de bekendste gratis bezienswaardigheden in New York te pakken. Central Park is ruim 3km2 groot, je kunt er dus een flinke wandeling maken! Maar ook wandelen in één van de onbekendere parken is een aanrader, zeker met mooi weer is het park een fijne plek om even te relaxen en te ontsnappen aan de drukte van de stad!

parken in new york

2. Streetfood in New York

Zoek je een manier om goedkoop te eten in New York? Dan is streetfood your pick. In New York zijn heel veel food trucks te vinden, zeker rond lunchtijd. Voor een paar dollar heb je een lekker maaltje! Een andere plek om een goedkoop diner in New York te scoren is China Town. Je vindt hier veel Aziatische restaurants waar je heel lekker kunt eten voor weinig geld.

goedkoop eten in new york

3. Gratis wandelen over de Brooklyn Bridge

Eén van de andere bekende gratis bezienswaardigheden in New York is de Brooklyn Bridge. Deze brug is bijna 2 km lang en je kunt er gratis overheen wandelen. Niet alleen de brug is imposant, maar het uitzicht op de skyline van New York is dat ook. Een echte must als je in New York bent!

brooklyn bridge

4. Gratis musea in New York

Bij heel veel musea in New York is de toegang op bepaalde dagen/tijden gratis of mag je zelf bepalen wat je betaalt. Interessant dus om even te kijken op de site van het museum dat je wilt bezoeken of en wanneer er gratis bezoektijden zijn. Het is sowieso slim om ruim van tevoren te kijken, bij sommige musea moet je online reserveren voor deze speciale bezoektijden. Het 9/11 museum bijvoorbeeld is op dinsdag gratis, maar je moet je tickets wel online reserveren op een tijdsslot.

gratis musea new york

Checklist voor je reis naar New York

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
Ontdek New York op z'n best. Vind de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online

5. De gratis ferry naar Staten Island

Wil je het icoon van New York, het Vrijheidsbeeld, bewonderen maar niet de volle mep betalen voor een tour? Neem dan de gratis veerboot naar Staten Island. Je komt dan langs het Vrijheidsbeeld en kunt goede foto’s maken. En als het je op de heenweg niet lukt om het Vrijheidsbeeld goed op de foto te zetten, dan probeer je het toch nog een keer op de terugweg?

New York vrijheidsbeeld

6. De ‘lichtshow’ van Times Square

Nog zo’n iconische plek in New York is natuurlijk Time Square. In het midden van Time Square is een soort tribune gebouwd waar je kunt zitten. Je kunt dan rustig om je heen kijken naar alle knipperende, flikkerende, felgekleurde schermen. Nou ja rustig… je wordt al snel overprikkeld, maar indrukwekkend deze gratis lichtshow zeker!

times square

7. Central Station

Central Station is zo’n gratis plek in New York die je gewoon even moet bezoeken. De stationshal is stijlvol en groots. Wil je meer weten over het gebouw of de omgeving? Sluit je dan aan bij één van de gratis tours in de buurt van Central Station.

central station new york

8. Free tours in New York

Wil je New York goedkoop doorkruizen, maar zoek je wel wat achtergrondinformatie? Dan is het meewandelen met een Free Tour ideaal. En New York zou New York niet zijn als er héél veel verschillende free tours zijn. Naast de eerdergenoemde tour in de buurt van Central Station, kun je ook in Central Park meewandelen met een gratis tour. Er zijn zelfs free food tours in New York!

free tour new york

Meer leuke tours in New York

9. Goedkoop naar New York: reis met de subway

Wil je goedkoop naar New York, dan reis je met de metro. En dat is ook nog eens een hele ‘local experience’, want heel veel New Yorkers verplaatsen zich dagelijks met de metro. De metro rijdt altijd: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is een efficiënt en snel vervoersmiddel om New York goedkoop te bekijken. Met maar liefst 450 metrostations in New York kom je overal!

new-york-metro

Door ons geselecteerde accommodaties in New York

Hotel
Belnord Hotel
UPPER WEST SIDE | Eenvoudige, maar schone kamers op loopafstand van metro stations. Perfecte spot om de stad te verkennen.
Hostel
HI NYC Hostel
AMSTERDAM AVENUE | Dichtbij Central Park en verschillende metro stations. Fijn ontbijt, goede sfeer en er worden veel dingen georganiseerd.
Hotel
Feather Factory Hotel
LONG ISLAND CITY | Betaalbare, voor NY ruime kamers met eigen badkamer. 10 minuten wandelen van metrostation.

10. De kerken van New York

Het is bijzonder om te zien, de klassieke St. Patrick’s Cathedral tussen al die wolkenkrabbers ingeklemd. Deze kathedraal is misschien wel de bekendste kerk van New York. Je vindt hem in het hart van de stad aan de Fifth Avenue. Het is één van de bezienswaardigheden van New York met gratis toegang, bezoek deze bijzondere kerk dus zeker even! Ook in de St. Patrick’s Cathedral kun je meewandelen met een gratis tour, deze wordt elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 gegeven. Ook kun je een self-guided tour doen door middel van een app. Behalve de bekende St. Patrick’s Cathedral zijn er natuurlijk veel meer kerken te vinden in New York. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Abyssinian Baptist Church, waar je als toerist ook bij speciale diensten mét gospelkoor mag bijwonen.

new-york-kerk

Ga je, behalve New York, naar nog meer plekken in Amerika? Lees dan al onze artikelen over Noord-Amerika!

Liever een complete stedentrip New York boeken incl. vlucht en hotel? Wij selecteerden deze aanbieding voor jou:

ESTA Amerika aanvragen

Reis je naar Amerika, dan heb je een ESTA nodig. Deze kun je voor $ 14 online bij de Amerikaanse overheid aanvragen. Het is belangrijk dat je geen fouten maakt in je aanvraag, anders wordt hij afgewezen. Wil je er zeker van zijn dat je aanvraag goed doet, dan kun je het ook voor € 29,95 via een visumbureau als E-visums.nl doen. Je kunt de aanvraag dan in het Nederlands doen en betalen met iDeal. Je aanvraag wordt dan zorgvuldig gecontroleerd, voordat hij bij de Amerikaanse overheid wordt ingediend. Zo weet je zeker dat je aanvraag goed gaat. Je kunt met de ESTA maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven.

Direct ESTA online aanvragen.

+ There are no comments

Add yours