Foto’s Oeganda om bij weg te dromen


Een plek om niet over te slaan is Oeganda en dat laten deze foto’s van Oeganda zeker zien! Van gorilla’s en ander wildlife tot de meest adembenemende uitzichten; Oeganda heeft alles. Oeganda is een land dat vaak overgeslagen wordt als het gaat om een Afrika trip. De meeste reizigers zullen gelijk denken aan Zuid-Afrika, Tanzania of Kenia. Maar onderschat Oeganda niet, want met zijn diversiteit is het echt dé parel van Afrika. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en de positiviteit straalt van ze af. Waan je in de typische Afrikaanse dorpjes zoals Masaka en doe er vrijwilligerswerk of ga naar het redelijke toeristische, maar prachtige Lake Bunyonyi en bezoek daar de gorilla’s. Voor nu, geniet van een aantal prachtige foto’s van Oeganda.

Lees ook onze reisroute voor een vakantie Oeganda en onze tips en reisadvies Oeganda met antwoord op de meestgestelde vragen over reizen door Oeganda.

De highlights van Oeganda

Lake Bunyonyi is ook één van de weinige plekken die toeristisch is in Oeganda, er komen mensen van over de hele wereld. Dus een heerlijke plek om te socializen. Bovendien kun je er geweldig kanoën en het is het enige meer in Oeganda waar je veilig kunt zwemmen! Natuurlijk kan je naar Queen Elizabeth Park gaan voor de echte wildlife, maar vergeet het park Lake Mburo ook niet! Het heeft dan geen olifanten, leeuwen of giraffen, maar je hebt daardoor wel bijna het rijk voor je alleen. Zelfs in het hoogseizoen. Het park zit vol met waterdieren; nijlpaarden, visarenden, watervogels en natuurlijk krokodillen! Op het land kan je de echte zebra’s, aapjes en bavianen zien en met geluk een luipaard of hyena. En nog veel meer wild life! In de dorpjes zijn toeristen nog redelijk onbekend, dus verwacht dat je lekker veel mag high fiven met kinderen! Fotocamera in de hand, want er is altijd wel wat te fotograferen. Ga ook eens naar een echte Oegandese markt in bijvoorbeeld Masaka en vergeet niet om traditioneel te eten, zoals chapatti’s (soort kleine en zoete pannenkoekjes) en matooke (gekookte banaan)! Heerlijk chaotisch en typisch Afrikaans. Dus waan je in het Afrikaanse leven in Oeganda! Volgende keer dus echt een stop maken, want oh wat is dat het waard.

Meer tips vind je in onze artikel over de leukste Oeganda bezienswaardigheden.

Uganda zebra

Foto’s Oeganda

Klinken de highlights van Oeganda jou als muziek in de oren? Droom dan nog even weg bij deze prachtige foto’s van Oeganda!

Uganda kindjesUganda marktUganda nijlpaardUganda suset Uganda KinderenUganda uitzichtUganda BaviaanUganda kidsUganda lake

Checklist voor je reis naar Oeganda

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets Oeganda
Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
Inentingen nodig? Je kunt je ook thuis laten vaccineren
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids Oeganda in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering

Voor meer Oeganda tips, lees ook onze reisroute voor een vakantie Oeganda en onze tips en reisadvies Oeganda met antwoord op de meestgestelde vragen over reizen door Oeganda. In deze artikelen vind je bovendien nog veel meer prachtige foto’s van Oeganda om bij weg te dromen.

Tekst en foto’s Oeganda: Jikke Patist

+ There are no comments

Add yours