10x streetfood in Sri Lanka dat je geprobeerd moet hebben!


Sri Lanka is niet alleen een schitterend land, het is ook nog eens een walhalla voor reizende foodies. Je kunt er volop genieten van overheerlijk streetfood bij één van de standjes langs de weg of in de lokale restaurantjes. Deze zijn te herkennen aan de glazen vitrines (met eten) en vaak ongezellige inrichting. Denk aan plastic stoeltjes en tl-verlichting. Niet alleen eet je hier superlekker, maar ook nog eens heel goedkoop! Ga jij naar Sri Lanka, dan zijn dit 10 streetfood gerechtjes die je absoluut moet proberen en ontdek dat Sri Lanka food heaven is!

Lees ook onze reisroute voor een rondreis Sri Lanka.

Kottu Roti

Bij veel streetfood stalletjes verkrijgbaar. En je hoort het van verre… Een van origine ‘left over’ maaltijd van stukje roti (brood). De roti wordt in stukjes gehakt en op een plaat gebakken. Dit wordt gemixt met verschillende groentes. Je kunt vaak kiezen voor een optie met ei, vlees of kaas. Ga niet te dicht naast de kok zitten want het hakken van de roti maakt veel lawaai maar is wel heel leuk om te zien.

Dahl Curry

Rijst en curry is het nationale gerecht van Sri Lanka. De dahl curry is daar een onderdeel van. Rode linzen worden gekookt in kokosmelk en aan dit geheel worden verschillende kruiden toegevoegd tot een heerlijk, smakelijke curry.

curry-sri-lanka

Wood apple juice

Als je over de markt loopt dan vallen ze je waarschijnlijk al op, de woodappels. Een ronde vrucht met een harde schil en aan de binnenkant een bruine pasta. Van deze woodappels wordt heerlijke verse appelsap gemaakt.

Coconut Sambol

In veel gerechten wordt gebruik gemaakt van verse kokosnoot. Deze sambol wordt gemaakt met verse kokosrasp, chilli en uitjes en soms worden de ingrediënten geroosterd. In Sri Lanka eten ze de sambol met bijna alles! Let wel op want soms is het behoorlijk pittig!

Hoppers

Een hopper is een pannenkoek die in een kom gebakken is. Ze zijn op bijna elke straathoek verkrijgbaar en er zijn veel verschillende varianten. De hopper met egg of groente is bijna overal wel verkrijgbaar. Houd jij meer van zoet? Zoek dan de variant met kwark en honing! Die is ook lekker als ontbijt.

Stringhoppers

Stringhoppers lijken op noodle vogelnestjes. Ze worden gemaakt van rijstmeel en daarna gestoomd. Vaak wordt het gegeten bij het ontbijt met curry. Je hebt dan gegarandeerd geen trek meer tot de lunch.

string-hoppers-sri-lanka-streetfood

Fruit

Op de markt of langs de weg vind je tal van stalletjes waar verschillende soorten fruit verkocht worden. Probeer vooral alles wat in Nederland moeilijk verkrijgbaar is, zoals dragronfruit, cherymoya, cashey appels, papaya en passievrucht etc. Zo kom je gelijk aan je vitamines tijdens je reis door Sri Lanka ;).

Verse vis

Sri Lanka heeft tal van marktjes en stalletjes aan de waterkant waar je heerlijke verse vis kunt eten. De vis ligt klaar zodat je er zelf één uit kunt kiezen. De vis wordt vervolgens op de grill voor je bereid. Versere vis kun je niet krijgen!

 

Lees ook onze tips voor surfen in Sri Lanka.

Coconut pancakes

Deze heerlijke zoete pannenkoekjes worden vaak bij het ontbijt gegeten. De dunne pannenkoekjes worden opgerold met palmsuiker en kokosrasp als vulling. Een heerlijke traktatie aan de ontbijttafel.

 streetfood-sri-lanka-pancakes

Thee

Ga thee drinken op één van de theeplantages. Hier kunnen ze je ook alles laten zien over het proces en de verschillende theebladeren! En je drinkt hier natuurlijk de beste thee.

theeplantages-sri-lanka-ella

E-visum voor Sri Lanka aanvragen

Voor Sri Lanka heb je een visum nodig. Hierbij volstaat voor Sri Lanka een e-visum die je online tot wel 72 uur van tevoren kunt regelen via e-visums.nl. Zelf regelde ik ook op deze manier last-minute een visum Sri Lanka. Ideaal! Deze wordt aan je paspoort gekoppeld, dus printen is in nagenoeg alle gevallen niet nodig! Het e-visum voor Sri Lanka is 180 dagen geldig. Deze kan je eventueel ter plekke/ online verlengen tot 6 maanden. De kosten voor het e-visum Sri Lanka zijn € 49,95

Direct visum Sri Lanka aanvragen >>

+ There are no comments

Add yours