Dream away friday: Montañita, Ecuador


In ‘Dream away friday’ lichten we wekelijks wereldplekken uit waar je á la minute wel heen zou willen vliegen. Waar je zo even bij weg kunt dromen. Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden.

Deze week: Lovely Montañita in Ecuador. In dit heerlijke kustplaatsje hangt overdag zo’n typische laidback surfers vibe. En niet voor niks, want Montañita is een perfecte plek voor ervaren surfers. En die laten dan ook graag hun kunsten zien. Zodra de zon onder gaat, verandert het straatbeeld in een bruisend nachtleven. Op iedere vierkante meter vind je in dit schattige plaatsje wel een horeca gelegenheid. Van restaurant tot beachbar en van cocktailstalletje tot grote (openlucht) discotheek. Op straat drink je cocktails met vers fruit voor maar een paar dollar. Dat deze stalletjes elkaar proberen te overtreffen met de sterkste en beste cocktails en zo hard mogelijke (salsa) beats, zorgt voor een erg gezellig sfeertje. Op zondag slaapt Montañita en kun je uitkateren in de openlucht bioscoop op het strand, inclusief popcorn!

Heb je meer behoefte aan rust en ben je niet zo’n party animal? Bezoek Montañita dan op zondag t/m dinsdag of reis een half uurtje verder naar Puerto Lopez, waar het ook erg goed vertoeven is, met iets minder party.

I love Montanitasunset Montanita
Ceviche op het strand Montanita  limes MontanitaMontanita Ecuador Nachtleven Montanita
ontbijten in Montanita  Cocktailbar MontanitaPuerto lopez Ecuador

2 Comments

Add yours
    • Annemarie

      Leuk Edith! Voor de openlucht bios (alleen op zondag) loop je op het strand, vanaf het dorp (met je gezicht naar de zee) naar rechts. Dan kom je vanzelf bij een groot scherm op het strand. Tip: neem even een grote handdoek of kussen oid mee. Is wat comfortabeler dan alleen het zand. Veel plezier!

+ Leave a Comment