Dream away friday: Kirgizië


In ‘Dream away friday’ lichten we wekelijks wereldplekken uit waar je á la minute wel heen zou willen vliegen. Waar je zo even bij weg kunt dromen. Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden.

Deze week: Het onontdekte maar prachtige Kirgizië.
Door Julia Brugman.

Het is een land wat niet veel mensen kennen en dit heeft zeker voordelen! Zo is het oplichten van toeristen hier nog niet ontdekt en heb je alle bezienswaardigheden voor jezelf. Dit land wordt ook wel het ‘Zwitserland van Azië' genoemd, en met recht, want met geweldige landschappen, gastvrije locals en een diepgewortelde cultuur is dit land de perfecte plek voor iedereen die van avontuur houdt. Je kunt dagen wandelen in de bergen om vervolgens bij een nomadenfamilie aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd en een overnachting in de ‘yurt', de traditionele ronde tent waar veel Kirgiezen in wonen. Als je je eigen voeten liever spaart, kan je de benenwagen ook inruilen voor een paard. En als de bergen helemaal niet je ding zijn, struin dan eens over de enorme bazaars waar marktkoopmannen en -vrouwen hun kost proberen te verdienen. Van toetsenborden tot paardrijzadels: alles wordt er verkocht!

Kirgizie landschapKirgizie YurtKirgizie niemandslandKirgizie nomadenfamilieKirgizieKirgizie on the road

Verder dromen

Wil je jouw droombestemming ook graag op Ik wil meer reizen! delen? Dat kan! Iedere vrijdag plaatsen we een Dream away bestemming, dus mogelijk ook die van jou! Wordt jouw bestemming geplaatst, dan ontvang jij van ons het nieuwe One line a day reisdagboek. Blijf dus vooral je droombestemmingen insturen naar post@ikwilmeerreizen.nl. We ontvangen graag 5-10 eigen foto's met een mooie beschrijving van de bestemming, waarbij onze lezers even helemaal weg kunnen dromen.

Let op: door de foto's in te sturen, ga je ermee akkoord dat de foto's rechtenvrij te gebruiken en door jezelf gemaakt zijn. 

+ There are no comments

Add yours