Een uniek stukje natuur in Brazilië: de Pantanal


Brazilië is qua natuur vooral bekend van het Amazone regenwoud. Maar de Pantanal, het natuurgebied dat Brazilië deelt met Bolivia en Paraguay, is minstens zo de moeite waard. De Pantanal is het grootste wetland ter wereld. En het heeft niet voor niets die naam, tijdens het regenseizoen staat de Pantanal grotendeels onder water. Daarom bekijk je dit natuurgebied voornamelijk per boot.

Veel wildlife

Door het unieke flora- en faunasysteem van de Pantanal, is het gebied rijk aan vele plant- en diersoorten. Ideaal voor liefhebbers van het spotten van dieren dus. Het wildlife speelt zich vooral af aan de waterkant. Daardoor is de kans veel groter dat je een bijzonder dier spot dan in het Amazonegebied, waar dieren vaak veel meer verscholen zijn.

Pantanal - Brazilie

Pantanal - Brasil

Jaguars spotten

Een bijzonder dier welke je kunt vinden in de Pantanal is de Capibara, een soort grote marmot. Vooral met kleintjes hebben ze een groot oehh en ahhhh gehalte. Je kunt er ook kaaimannen, miereneters en bijzondere vogels zien. Bijvoorbeeld de toekan. Als je heel veel geluk hebt (en dat hadden wij!) kun je er zelfs jaguars spotten. Het is zó speciaal om deze dieren, geheel onverstoord, vanuit je boot te kunnen bekijken en fotograferen. Geweldig!

Jaguar Pantanal - Brazilie

Pantanal - Brazilie

Piranha’s vissen

Naast het maken van een boottocht over de rivier, kun je ook, net als in de Amazone, op Piranha’s vissen. Een bijzondere ervaring, want je moet echt uitkijken dat je niet de scherpe tandjes in je hand laat zetten. De Piranha’s kun je als je wilt ter plekke laten bereiden. Na het oppeuzelen van je eigen vangst, ga je verder met de boot. Een stukje verderop kun je vervolgens het verkoelende water – waaruit je net piranha’s gevist hebt – induiken om terug te ‘floaten’. Hoeveel avontuur wil je hebben?

Gebakken piranhas

Hoe kom je er?

Vanuit Campo Grande of Cuiaba kun je meerdaagse tours boeken.

Pantanal - Brazilie

+ There are no comments

Add yours