Onontdekt Noord-Oost Amerika: New England


Karina en Wilfred zijn echte Amerika fanaten. We vroegen hen om een gastblog te schrijven over een wat minder bekend gedeelte. Daarop besloten zij hun drieweekse roadtrip door het Noord-Oosten (New England) van Amerika te delen, voor veel mensen nog een onontdekt gebied. Dit deel van Amerika is het meest Europees, maar (gelukkig) ook nog echt Amerika. Karina en Wilfred: “Wij hebben voor dit gedeelte van Amerika gekozen vanwege Indian Summer. In die periode (eind september, begin oktober) begint de herfst. Daardoor kleuren alle bomen en struiken knal rood, oranje, geel… Prachtig! Daarnaast leek Boston ons een leuke stad om onze reis te beginnen.”

Onderweg amerika

New England

New England bestaat uit 6 staten: Massachussets, New Hampshire, Maine, Vermont, Connecticut en Rhode Island. Het grappige is dat elke staat toch weer zijn eigen kenmerken heeft en de ene staat toch leuker en vriendelijker aan doet dan de andere.

Boston

Onze 3-weekse reis begon met 3 nachten in Bosten. Een leuke, gezellige stad die goed te belopen is. Wij hadden van tevoren al voor 2 dagen een kaartje gekocht voor een Hop-on / Hop-off trolley bus. Een ideale manier om de stad helemaal te verkennen. Maak eerst een heel rondje met de bus zodat je alle plekjes al kunt zien. Daarna kun je uitstappen waar je wilt. Bezoek in Boston ook Quincy Market. Dit is eigenlijk een enorme overdekte markt vol met verschillende eettentjes. Heel leuk om te kijken en lekker om wat te eten!

Een afwisselende roadtrip

Vanuit Boston rijden we eerst langs de kust omhoog, richting Acadia National Park. Onze route gaat over een schiereilandje langs Gloucester (bekend van de film The Perfect Storm) en het hele leuke plaatsje Rockport. Rockport bestaat uit een smal straatje met allemaal kleine winkeltjes en restaurantjes. Leuk om even een stop te maken! Daarna rijden we door naar Acadia National Park. Het park is erg mooi, maar eerlijk gezegd hebben wij wel eens mooiere parken gezien. Onze slaapplaats Bar Harbor is daarentegen wel een heel leuk plaatsje aan de haven. Je kunt hier aan het water erg lekker eten op mooie plekjes!

Wij hebben ervoor gekozen om onze rit uit te breiden met een stukje Canada, namelijk Nova Scotia. Onderweg vonden we een super mooie overnachtingsplek in Hopewell Rocks: prachtig wakker worden met uitzicht over het water en de opkomende zon…

Hopewell Rocks

De volgende stop, Halifax op Nova Scotia. Een leuke stad om een paar dagen te relaxen aan de haven. Heerlijk eten en drinken langs het water, beetje shoppen in een grote overdekte markt en lekkere biertjes drinken bij Garrison Craft Brewery: hier kun je voor 2 dollar een glaasje bier bestellen. Leuk om verschillende te kunnen proeven!

Wij hebben gekozen om de paar dagen die we op Nova Scotia hebben, het noorden van het eiland te bekijken, Cape Breton. Hier kun je een prachtige rondrit maken, de Cabottrail, Is zeker de moeite waard!

Cabot trail

Wat ook de moeite waard is, is de Bed & Breakfast Chambers Guesthouse B&B in North Sydney. De foto’s zeggen genoeg! Zo’n prachtig huis, vol met spulletjes en een heerlijk ontbijt. De eigenaresse Carol is echt top en heeft altijd thee en wijn voor je klaar staan. Geweldige ervaring!

Chambers-2 Chambers

We rijden Amerika weer in en vervolgen onze reis eerst door de White Mountains over de Kancamagus highway. Een mooie route door de White Mountains langs alle hoogtepunten. Aan het eind van de dag belanden we bij het super leuke Woodstock Inn (brouwerij, bar, restaurant en hotel)

Woodstock Inn bar Woodstock inn kamer

We vervolgen onze weg door de Green Mountains en verder naar beneden richting de kust in Rhode Island. Hier langs de kust kom je door allemaal leuke kustplaatsjes. Sommige ‘rich and famous’ plaatsjes en andere juist gezellige vissersplaatsjes. Leuke afwisseling. Daarna komen we aan in Newport.

newport

Het centrum ligt aan de haven waar je allemaal prachtige pandjes vindt, restaurants en winkels. Ook lekker om even weer een paar dagen op één plek te blijven. De volgende dag staat de Cliff Walk op het programma: een wandeling van 5,5 kilometer langs de kliffen. Goed lopend vanaf ons hotel te doen en erg mooi!

Cliff trail

Onze reis eindigen we met een paar dagen op Cape Cod. Dit is het vakantieoord van de Amerikanen zelf. Daardoor is het toeristisch, maar omdat het nu geen hoogseizoen meer is, is het prima te doen. We maken hier een walvistocht en zien heel veel walvissen, prachtig! Verder rijden we langs de kust, zien veel zeehonden, gaan langs leuke plaatsjes en relaxen hier nog wat. Daarna moeten we ons helaas al weer klaar maken voor de terugreis…

walvis

Wanneer?

De beste periode om hier naartoe te gaan is tijdens het seizoen van de Amerikanen. Dat zijn de zomermaanden en de herfst (Indian Summer). Als je later dan oktober gaat, zijn veel restaurants, winkels, hotels en campings ‘closed for the season’. En dat is natuurlijk jammer!

Craft Beer Breweries

Als je net als wij van lekkere speciaalbiertjes houdt, dan zit je hier goed! In bijna elke stad vind je Craft Breweries die hun eigen lokale bier maken. Leuk om ook eens een tour te doen door een brouwerij en natuurlijk wat verschillende biertjes te proeven! Wat wij (onder andere) een hele leuke vonden was The Woodstock Inn. Dit is een brouwerij, met bar en restaurant waar je ook kunt overnachten in ook nog eens een hele mooie kamer. Dus na de proeverij kun je zo je bed in rollen….

Boekjes biertjes

Altijd de beste reistips in je mailbox?

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en reistips van ikwilmeerreizen.nl? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! En, je kunt ons natuurlijk ook volgen op Instagram of Bloglovin!

Onze favoriete producten bij deze reis

1 comment

Add yours
  1. Tine

    leuke trip. Ben wel benieuwd wat de route precies geweest is vanaf the Green mountains. Daar zit ik zelf namelijk nog wat mee voor onze reis

+ Leave a Comment