Een stukje paradijs: Abel Tasman National Park, Nieuw Zeeland


Er kwamen al artikelen voorbij over woeste vulkaanlandschappen en het beklimmen van gletsjers, maar het mooiste land ter wereld heeft nog zo veel meer te bieden! Ga mee op ontdekkingsreis door een stukje paradijs op aarde: Abel Tasman National Park in Nieuw Zeeland.

Amazing-Abel-Tasman Abel-Tasman-Beach Abel-Tasman-Walk

Abel Tasman

Het was de Nederlander Abel Tasman die in de 17e eeuw dit prachtige gebied “ontdekte”. Ontdekt is natuurlijk relatief, want vondsten hebben aangetoond dat er al bijna 1000 jaar door Maori geleefd wordt in dit waanzinnige kustgebied. Niettemin heeft het park haar naam ontleend aan de ontdekkingsreiziger uit de Lage Landen, maar geen Kiwi die hier weet van heeft.

Abel-Tasman-New-Zealand Abel-Tasman Abel-Tasman-Park

Waanzinnige kustlijn

Abel Tasman National Park is, zoals op onderstaande afbeelding te zien, maar een klein gebied op het zuidereiland van Nieuw Zeeland, maar wanneer je door dit nationale park loopt voelt het alsof je op een hele andere wereld bent. Het is de perfecte combinatie van groene bossen, witte stranden, helderblauw water en een heerlijke stilte.

Abel-Tasman-Trail Beach-Abel-TasmanAbel-Tasman-map

Coastal Track

De populairste activiteit in Abel Tasman National Park is de Coastal Track, een wandeling lans de kust. Je kunt ervoor kiezen heen en weer te wandelen, een stukje met de boot te doen of met een kayak het eerste deel af te leggen, in een tentje te slapen en de volgende dag terug te wandelen. Hoe je ook van dit park geniet, het zal hoe dan ook een ervaring worden om niet snel te vergeten.

Abel-Tasman-Coastal-Track Abel-Tasman-Track

Nieuw Zeeland

Nu denk je misschien: de prachtige natuur houdt op bij de grenzen van dit nationale park, maar niets is minder waar. Eigenlijk verdient het hele zuidereiland van Nieuw Zeeland de benaming “Nationaal Park”. Gelukkig is ook een groot deel beschermd natuurgebied, waaronder het minder bekende, maar misschien nog wel imposantere Kahurangi National Park, dat naast Abel Tasman ligt. Echt, wanneer je eenmaal in dit gebied geweest bent, dan weet je het gewoon zeker: Nieuw Zeeland is het mooiste land op aarde.

Abel-Tasman-Coastline  Abel-Tasman-Water

Onze favoriete producten bij deze reis

3 Comments

Add yours

+ Leave a Comment