10x voorpret voor je volgende reisbestemming


Je ticket is geboekt en je reisbestemming staat vast. En nu is het dus aftellen geblazen en kan de voorpret beginnen! Of je nu iemand bent die zijn reis tot in de puntjes uitstippelt, of juist altijd het vliegtuig instapt zonder een letter gelezen te hebben over je bestemming, een beetje vakantievoorpret is toch altijd leuk. Natuurlijk kun je altijd terecht op Ik wil meer reizen!, maar als je daar eenmaal bent uitgelezen, hebben we nog een aantal plekken waar je wat inspiratie op kunt doen voor jouw volgende reis, zonder je suf te hoeven Googlen!

1. Doe inspiratie op tijdens de Vakantiebeurs

Zin om 2017 gelijk goed te beginnen met het maken van mooie reisplannen? Wil je je verdiepen in je reisbestemming of kun je (nog) geen keuze maken waar jouw volgende reis heen gaat? Kom dan tussen woensdag 11 en zondag 15 januari 2017 naar de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens een bezoek aan de Vakantiebeurs zie je letterlijk de hele wereld aan je voorbijtrekken. Van Nederland tot bijzondere bestemmingen als Bosnië en Mauritus. Waar jij ook heen wilt, inspiratie vind je zeker op de Vakantiebeurs!

Outdoor, soloreizen en culinair genieten

Dit jaar vind je op de Vakantiebeurs de hal Outfreeca, die helemaal gewijd is aan outdoor vakanties. Zo vind je er de nieuwste snufjes op kampeer- en outdoorgebied, maar je kan er ook tokkelen en abseilen of aanschuiven bij een kampuur. Of misschien zit jij er juist aan te denken om (voor het eerst) alleen op reis te gaan. Dan is de soloreiziger route wat voor jou. Hier vind je allerlei aanbieders van soloreizen. Meer een foodie? Ook aan de culinaire reiziger wordt gedacht op de Vakantiebeurs. Met de culinaire route proef je verschillende lokale hapjes en drankjes om helemaal in de stemming te komen. Lekker toch?

Koop je kaartje met korting

Een dagje reisinspiratieshoppen helemaal wat voor jou? Kom dan tussen woensdag 11 en zondag 15 januari 2017 naar Utrecht. Koop hier je kaartje online en profiteer van extra korting! Betaal maar €11,50 per ticket in plaats van €15,50 aan de kassa. Gebruik hiervoor kortingscode: ACT45803. Nog meer leuk nieuws: met jouw entreebewijs maak je kans op een prachtige reis voor twee personen door Australië. Kijk voor meer informatie op de vakantiebeurs.nl.

vakantiebeurs

2. Virtual reality

Alsof je je even in een compleet andere wereld bevindt. Misschien wel de leukste manier van reisvoorbereiding anno 2016. Zo kun je misschien het beste het bekijken van een filmpje door middel van een virtual reality bril omschrijven. Wat je hiervoor nodig hebt? Een virtual reality bril óf een smartphone in combinatie met een übersimpele kartonnen Google Cardboard en de Google Cardboard app (iOS of Android). Op Youtube kun je zoeken naar 360 graden filmpjes door een land of plek in te voeren en dan onder filters 360° aan te klikken. Of rond te kijken in het Youtube 360 graden kanaal. En dan…. kun je bijvoorbeeld zomaar surfen in Tahiti in een enorme golf!

3. Reistijdschriften

Neem een abonnement op één of meerdere reistijdschriften en bewaar ze op een grote stapel. Zo kun je bij elke nieuwe reis makkelijk even door de stapel gaan en kijken of er iets over je nieuwe bestemming te lezen/kijken valt. Zo kun je bij elke nieuwe reis makkelijk even door de stapel gaan en kijken of er iets over je nieuwe bestemming te lezen/kijken valt. De eerste exemplaren kun je meenemen op de Vakantiebeurs, waar je ook stands van tijdschriften als Columbus Magazine en Reiz& vindt.

vakantievoorpret-fb

4. Officiële landen promotiesites

Wist je dat bijna elk land ter wereld zijn eigen verkeersbureau heeft? Dat zijn bureaus die als functie hebben het land als bestemming te promoten. En deze hebben eigenlijk altijd een website. Meestal hebben deze bureaus een naam die begint met ‘Visit’ of ‘Tourism’. Dus bijvoorbeeld, Visit Norway, Visit Schotland of South Africa Tourism. Google even en je vindt zeker jouw bestemming terug. Deze websites bevatten een schat aan betrouwbare informatie en inspiratie over jouw volgende bestemming.

visit-norway-website

5. Instagram

Sinds je in Instagram ook kunt zoeken op plaatsen, is dit ook een goede inspiratiebron. Jammer genoeg is er nog geen filter om de vele selfies te ontwijken, maar afgezien daarvan is Instagram zeker een goede bron van inspiratie, vooral om plekken te vinden die door locals worden bezocht. Wil je bijvoorbeeld weten waar je in Gent iets lekkers kunt eten? Dan zoek je in plaatsen op Gent en klik je op een food-foto die jou aantrekkelijk lijkt! Ook vind je op Instagram inspirerende verzamelaccounts vol bijzondere wereldplekken, altijd inspirerend om door te bladeren!

instagram-gent 

6. (Digitale) reisgidsen

Wist je dat je de Lonely Planet ook als e-book kunt aanschaffen? Zo kun je er handig in zoeken voordat je de daadwerkelijke papieren versie koopt of je koopt hem naast de papieren versie. Ook digitale reisgidsen, samengesteld door reizigers, zoals je vindt op Favoroute kunnen veel inspiratie opleveren!

favoroute-screenshot

7. Wiki Triip

Ben je op zoek naar betrouwbare en heldere informatie, dan kun je dat vinden de app Wiki Triip. Niet alleen helpt deze je bij je reisvoorbereiding, de app zorgt er ook voor dat je tijdens je reis ook offline over informatie beschikt.

wikiitrip wikiitrip

8. Vimeo

Lekker in de reismood komen met een filmpje van je volgende bestemming is natuurlijk altijd goed. Youtube is dan wel de bekendste site hiervoor met ontelbaar veel video’s, maar de kwaliteit van alle filmpjes op Youtube is helaas niet altijd even goed. Vimeo is daarom vaak een beter alternatief voor mooie reisfilms, zoals deze van de Filipijnen:

Nog beter, maak een playlist van mooie video’s en kijk deze, eventueel samen met je reisgenoot, allemaal achter elkaar. Zet de popcorn maar klaar!

9. Een autoroute

Ga je een land verkennen per (huur)auto? Een autoroute is dan een handig uitgangspunt, vaak leidt een route je ook gelijk langs highlights in de omgeving. Ben je op zoek naar een mooie autoroute rondom jouw bestemming? Sunny Cars heeft heel veel printbare autoroutes samengesteld en gedeeld op hun website. Bijvoorbeeld een roadtrip door de Rocky Mountains, een autoroute Sicilie of een Zuid-Afrikaanse wijnroute. Ook op de sites van landenbureaus vind je vaak autoroutes, zoals de nationaal toeristische routes in Noorwegen of de North Coast 500 route in Schotland.

visit-scotland-roadtrip

10. Pinterest

Op Pinterest kun je heel gemakkelijk je eigen inspiratiebord aanmaken voor je reis. Of je nu alleen plaatjes kijkt, of daadwerkelijk doorklikt naar de link erachter, je bent zo een avondje zoet met Pinterest. Bijvoorbeeld op die van de Vakantiebeurs.

+ There are no comments

Add yours