5 manieren om met je vakantiefoto’s te pronken


Al reizend zie je zoveel mooie dingen. De kleuren, de natuur, de mensen, je wilt alles wel vastleggen. Voor je het weet sta je de hele dag met een camera of telefoon in je hand om zo heel wat gigabytes aan foto's en video's te verzamelen. Zeker de eerste dagen, als je alles in het betreffende land voor het eerst ziet of meemaakt, draait de camera overuren. Tenminste, zo gaat het bij de meeste reizigers. En logisch, want wat is de wereld toch waanzinnig mooi!

wandmeubel-reisfotos

Eenmaal thuisgekomen wil je al die beelden delen met het thuisfront. En ook al is ieder plaatje voor jou super speciaal, niet iedereen zal jouw enthousiasme delen om uren achter de computer te duiken. En ook jij zal na verloop van tijd niet elke keer honderden foto's terugkijken. Natuurlijk heb je de herinneringen in je hoofd, maar door af en toe de beelden weer terug te zien, wordt de herinnering weer levendig. Zonde dus om dat mapje op je computer te laten voor wat het is. Tijd om er wat mee te doen. Maar wat?

1. Maak een fotoalbum

In het analoge tijdperk plakten we nog ijverig al onze vakantiekiekjes in een groot fotoboek. Tegenwoordig doen we daar minder moeite voor. Maar ja, we zijn tegenwoordig ook niet meer beperkt tot 36 foto's per rolletje. Toch is het de moeite waard er even goed voor te gaan zitten en een selectie te maken van je mooiste foto's. Foto's waar je echt trots op bent. Die een verhaal vertellen. Of gewoon een glimlach op je gezicht toveren. Maak van die foto's een mooi album. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om er echt een pronkstuk van te maken. We deelden al eens tips om een mooi fotoboek en reisverslag van je reis te maken. En het voordeel, je pakt zo'n album er zo even bij. Gewoon lekker op de bank, zonder met z'n allen achter een beeldscherm te kruipen. Via Albelli, fotofabriek of bijvoorbeeld Hema maak je het album precies zoals je zelf wilt, heel eenvoudig met de bijbehorende software.

fotoalbum-makenFotoboek

Tip: geef je mooiste foto's alle ruimte en bespaar daarom niet op het aantal pagina's. Zeker wanneer je voor een groot formaat kiest, zijn de foto's die je op een volle pagina of hele spread plaatst al gauw een verzameling van kleine posters. Een plaatje om naar te kijken dus! 

2. Druk je mooiste foto's af op hout

Je kunt natuurlijk je foto's afdrukken op canvas. Ideaal voor in huis en heel licht. Maar wil je net even wat anders, dan is het afdrukken van een foto op hout het overwegen waard. Van stoer steigerhout tot het fijnere vurenhout of multiplex. Of kies bijvoorbeeld voor een sterke houtsoort voor buiten om ook je tuin in de reissfeer te brengen.

3. Druk je foto's af als polaroids.

We schreven er al eerder over, laat je foto's afdrukken als polaroids. De oldschool 10 x 10 foto's, eventueel met bijschrift, halen gegarandeerd good memories in je naar boven. Zeker als je er met clipjes een grote collage van maakt.

polaroid-wall

4. Maak je foto's magnetisch

Je kunt je je favoriete instagramfoto's laten afdrukken als magneten. Zo kun je je koelkast volhangen met je mooiste reisfoto's. Of bestel ze als stickers om in je Reisdagboek te plakken.

stickygram

5. Maak een fotomuur van je reizen

Maak eenvoudig je eigen (reis)fotomuur door je foto's af te drukken als posters of kaarten en ze bij elkaar op te hangen. Voordeel, je kunt hem na iedere reis een stukje verder uitbreiden, foto's verwisselen of bijvoorbeeld de collage in stukjes opdelen. Zo hou je jouw fotomuur lekker levendig en blijft hij je aandacht trekken. Op wereldreis geweest? Hoe gaaf is onderstaande polaroidwand!

Categories

+ There are no comments

Add yours