25 Superleuke reisvideo’s en travel vloggers


Leuke travel video's van wereldreizigers en inspirerende reisvloggers: YouTube staat er vol mee! Maar welke brengen nou dat echte travelhappiness gevoel bij je naar boven, welke zijn eerlijk en oprecht en wie zijn nou eigenlijk de moeite waard om te volgen? Wij deden uitgebreid research en hebben 25 superleuke reisvideo's en YouTube kanalen op een rij gezet. Van bekende klassiekers tot verrassende, inspirerende reisvideo's van onze eigen lezers. Met deze travel video's worden de reiskriebels weer even flink aangewakkerd!

Roadtrip West-Amerika

Heerlijk roadtrippen door Amerika. Norella Molema maakte een leuk video van haar roadtrip door het westen.

Ook Ilya en zijn vriendin maakten een supergave travel video over hun reis door West-Amerika. Vergeet deze ook vooral niet te kijken wanneer je zelf naar de Westkust van Amerika gaat!

Ook zo'n zin gekregen om naar Amerika te gaan? Lees al onze Noord-Amerika artikelen voor een flinke dosis reisinspiratie.

Reis naar het het einde van de wereld: Vuurland

Van die bestemmingen waar maar weinig mensen zijn geweest, dat is Vuurland. Kun jij deze bestemming aanwijzen op de kaart? Het eiland Cape Horn is het meest zuidelijkste puntje van Vuurland en daarmee ook van Zuid-Amerika. Onze eigen Mirjam ging dit jaar op expeditie naar de archipel Vuurland: het einde van de wereld.

Lees meer over Vuurland.

Off the beaten track in Kamchatka

Nog zo'n bestemming die maar weinig reizigers kennen, maar volgens deze reisvideo zeker de moeite waard is! Kamchatka is beyond off the beaten track. Het schiereiland ligt in het verre oosten van Rusland. Dit reisfilmpje van Evert Jansen geeft een goede indruk van wat je mag verwachten van dit bijzonder stukje wereld.

Op de fiets van Rotterdam naar Singapore

Henk van Dillen fietste van Rotterdam naar Singapore en legde dit vast op film met een bijzondere travel video als eindresultaat.

Ook zo'n avontuurlijke reiziger? Laat je inspireren met onze artikelen over outdoor reizen.

Zeilkanaal: SV Delos

Is de beste manier om te reizen niet gewoon lekker per boot? Je hebt geen last van een jetlag, aankomst in een nieuw land is veel opwindender en zeilen zorgt ook dat je een minimale footprint achterlaat. De crew van Sailing Vessel Delos hebben dat goed begrepen. Brian, Brady, Karen en Alex zeilen al zo'n acht jaar rond de wereld en leggen hun avonturen in wekelijkse afleveringen vast. In de afgelopen jaren zijn ze van amateur filmmakers naar een echte zeilende productieboot gegroeid. Met een hoog feel good gehalte is dit echt een aanrader om te volgen!

India: de gouden driehoek

Dat India een land is van extremen mag duidelijk zijn. Ben je benieuwd of India jouw cup of tea is? Check dan onze eigen reisvideo over de gouden driehoek.

Lees al onze India blogs voor meer India-inspiratie.

Een kijkje in de nomad lifestyle met travel vlogger Janneke Dijkhuis

Ja, je leest het goed, onze eigen gastblogger Janneke schrijft niet alleen interessante reisverhalen voor Ik wil meer reizen!, ze legt haar avonturen als digital nomad ook vast op film. Haar vlogs geven o.a. een superleuk kijkje in de wereld van digital nomads, avontuurlijk reizen en het leven op Bali. Wij zijn fan! Jij ook? Vergeet je dan niet op haar YouTube kanaal te abonneren!

Nieuw-Zeeland's Golden Bay

Niels en Daphne maakten een prachtige reis door Nieuw-Zeeland en maakten een mooie travel video van Golden Bay, met o.a. gave drone beelden!

Ook zo onder de indruk van Nieuw-Zeeland? Lees al onze artikelen over schitterend Nieuw-Zeeland.

De magie van Thailand

Thailand is een populaire bestemming onder reizigers. Waarom dit land zo'n aantrekkingskracht heeft op velen, laat Joren de Jager zien in zijn prachtige reisvideo.

Lees hier nog meer inspirerende verhalen over Thailand!

De parel van de Stille Oceaan: Bora Bora

Toen Ralf ons zijn reisvideo van Bora Bora doorstuurde werden wij meteen wild enthousiast. Wat een ontzettend gave beelden, om gewoon van te kwijlen. Bora Bora is echt zo'n bestemming uit een mooi reismagazine. Kristalhelder water, fantastische stranden en idyllische houten waterhuisjes op palen. Droom je even met ons mee?

Zuid-Amerika by drone

Oh wat is Zuid-Amerika toch mooi! Deze supergave drone video laat dat maar weer al te goed zien.

Ook wij brachten al veel tijd door in dit prachtige continent en schreven al diverse artikelen over Zuid-Amerika.

Reisvloggers Daneger & Stacey

Het Nieuw-Zeelandse stel Daneger & Stacey reizen samen al een hele tijd de wereld over. Ze maken travel vlogs over hun reizen en lifestyle als digitale nomaden. Het zijn slow travelers en ze zijn superleuk om naar te kijken. Na een seizoen in Azië genieten ze op dit moment van een Europese zomer!

Loving Sri Lanka

Deze bijzondere reisvideo over Sri Lanka zorgt ervoor dat je meteen zin krijgt om je koffers te pakken.

Lees al onze blogs over Sri Lanka.

Wereldreis video's: We call this home

Een video die al veel werd bekeken. En dat is niet zo gek als je een wereldreis van 3 jaar en 60 landen in een filmpje giet. Het is een typisch GoPro wereldreis filmpje, zoals je die een tijd lang veel zag. Maar het blijft ook wel erg leuk!

Heb jij ook een lange reis op de planning staan? Lees dan ook onze wereldreis tips.

Zuid-Afrika in Nederland: Dutchified

De Zuid-Afrikaanse Arnoud woont al een aantal jaren in Nederland en spreekt onze taal inmiddels aardig. Hij reist graag en deelt zijn travel & food video's trouw op zijn YouTube kanaal Dutchified. Zijn reisvideo's over Nederland zijn ook superleuk om te kijken. Het is grappig om te zien en horen hoe buitenlanders naar ons koude kikkerlandje kijken!

Feel good op de Kaapverdische eilanden

Dit grappige filmpje van Tycho is er één met een hoog feel good gehalte wat vooral door de goedgekozen muziek komt. Ben je benieuwd naar de onderwaterwereld van de Kaapverdische eilanden? Dan is dit een superleuk filmpje om te kijken!

Inspirerende reisvideo Colombia

Het kan niet anders of deze reisvideo is met een pure passie en liefde voor de wereld gemaakt. Deze  inspirerende reisvideo over Colombia is om bij weg te dromen!

Laat ons je helpen bij je reisvoorbereiding naar Colombia. We schreven veel en uitgebreid over dit Zuid-Amerikaanse land. Lees al onze Colombia blogs.

Himalaya van boven

Minder standaard, maar juist daarom ontzettend gaaf. Dit reisfilmpje neemt je mee naar de Himalaya van bovenaf gezien. Wat is de wereld toch mooi… zucht.

Lees al onze artikelen over Tibet en Nepal.

Het Afrikaanse continent: Rwanda en Uganda

Het is misschien niet top of mind, maar Rwanda en Uganda zijn zeker je aandacht waard. Deze landen hebben een moeilijk verleden, maar ook een veelbelovende toekomst. De overweldigende natuur en het wildlife maken dat deze Afrikaanse landen in het hart van het continent prima bestemmingen zijn voor de meer ervaren reizigers!

Motorbike Vietnam

Lezer Sander Korten stuurde ons lang geleden dit fantastische filmpje van zijn motortocht door Vietnam toe. En ja, hier worden we nog steeds ontzettend blij van.

We schreven veel en uitgebreid over het mooie Vietnam. Lees al onze artikelen over Vietnam.

The thousand year journey

Dromen we bij de meeste travel movies weg bij heerlijke reismuziek die de vaak schitterende beelden ondersteunt, the thousand year journey is anders. In deze video wordt het verhaal van reiziger Jed verteld. En dat is mooi. Erg mooi! En vooral inspirerend.

The Balkans by train

Misschien niet een reis die als eerste in je opkomt, een treinreis door de Balkan. Twee jongens maakten deze reis en creëerden een schitterend sfeerplaatje van de treinreis en met name de mensen onderweg.

Ook per trein reizen door de Balkan? Lees dan onze reis met de Montenegro express of lees hier al onze blogs over de balkan.

Inspirerende reisvideo Scandinavië

Charmayne en Dyon zijn Lovers on the road en maken superstrakke en inspirerende travel video's. Deze reisvideo is van hun roadtrip door Scandinavië. We vinden hem echt geweldig en daarom willen we je deze zeker niet onthouden!

Ramatree avonturen

Hoewel Josje haar ouders 100% Nederlands zijn is ze zelf geboren en getogen Nieuw-Zeelandse. Josje is een echte nomade en reist graag en veel. Op dit moment is ze net begonnen aan een camper avontuur door Australië wat zeker de moeite waard is om te volgen. Josje is vooral inspirerend in haar monteerwerk en kijk op de wereld. Naast vlogger is Josje ook schilder en maakt ze de mooiste kunstwerken tijdens haar reizen!

Categories

+ There are no comments

Add yours