Trends en inspiratie: Travel tattoos


Hoogst waarschijnlijk is het je weleens opgevallen dat het percentage reizigers met een tattoo behoorlijk hoog is. Veel van die tatoeages worden tijdens het reizen gezet. Als herinnering aan een bijzondere ervaring. Een herinnering die altijd mag blijven, zoals een tatoeage ook altijd blijft. Wat je er ook van vindt, het is geen hele vreemde gedachte om op deze manier een blijvend aandenken aan je reis met je mee te nemen. Of het nu symbool staat voor het ultieme gevoel van vrijheid en avontuur of juist voor een belangrijke verandering in je leven die reizen met zich mee kan brengen. Je draagt het altijd met je mee. Net als de herinnering aan je reis.

Omdat ik zelf ook weleens overweeg een tatoeage te laten zetten als symbool voor de draai die ik aan mijn leven heb gegeven als digital nomad, ben ik Pinterest af gaan speuren naar inspiratie. En dat vond ik. Net als duidelijke tattoo trends voor reizigers trouwens. En die inspiratie en trends deel ik graag met jullie!

Tattoo trends

Ja, ook tattoos zijn onderhevig aan trends. Van super subtiel tot vol getatoeëerde armen. En van strakke vormen tot culturele tatoeages.

De mini-tattoo

Je ziet hem steeds vaker op social media voorbij komen. De mini-tattoo. Vaak in de vorm van een klein figuurtje of symbool op een subtiele plek op het lichaam. Zo wordt hij vaak gezet op de vinger, voet, enkel of binnenkant van de pols. Een palmboom of vliegtuigje lenen zich hier bij uitstek voor!

Mini-tattoo palmboom mini-tattoo papieren vliegtuig

Thaise Sak Yant tattoo

Een Sak yant is een tatoeage die door monniken met bamboo wordt aangebracht als een soort initiatie in het boeddhisme. Dit wordt in veel landen in Zuidoost-Azië, met name Thailand, gedaan en steeds meer Westerlingen kiezen ervoor zo'n tatoeage te laten zetten. De vormen die gebruikt worden bij deze tatoeages liggen vastgelegd in oude Khmer en Pali teksten. De tatoeage wordt door de monnik gepersonaliseerd op basis van je aura en naam. Het is dus niet zomaar een ‘plaatje' kiezen en laten zetten.

Thaise Sant Yak tattoo Thaise Sant Yak tattoo

Geometrische tattoo

In tegenstelling tot de Sak Yant tatoeage bestaat de geometrische tattoo vooral uit rechte vormen en lijnen. De tatoeage wordt vaak heel subtiel aangebracht, maar kan net zo goed flinke vormen aannemen. Voor veel mensen staan de vormen symbool voor bepaalde gebeurtenissen in hun leven of de reis die ze maken. Ook komt hij veel voor in de vorm van een pijl.

Geometrische tattoo man arrow Geometrische tattoo hals

Echte mannen

De ‘echte mannen' trend heeft zich, naast het hebben van een baard, ook doorgezet op het gebied van tatoeages. Is het bij vrouwen nog vaak de subtiliteit die wint, bij mannen is het veel, vol en lekker stoer. En dus zie je steeds meer vol getatoeëerde armen en hals onder een overhemd of t-shirt uitsteken.

tattoo men tattoo trees

Travelers style

Bovenstaande trends zetten zich automatisch ook door in de tatoeages die populair zijn onder reizigers. Van wanderlust tot skyline en van pijl tot wereldkaart.

Skyline tattoos

Je ziet ze veel, de tatoeages waarbij met één lijn de skyline van iemands favoriete stad wordt gevormd. Perfect voor arm, pols, voet of enkel.

tattoo skyline Tattoo skyline voet

Love nature

Ook wordt onder reizigers volop inspiratie uit de natuur gehaald. Grote bladeren en bomen worden op armen en benen getatoeëerd. Net als de bergen trouwens. Die vormen ook een bron van inspiratie.

mountain tattoo tattoo leave

Travel quotes

Van een simpel woord als Wanderlust tot een mooie quote. Je vindt ze in de zij, hals, voet of arm. Eigenlijk overal op het lichaam wel.

tattoo adventure Travel tattoo

Kompas tatoeage

Het kompas staat voor de richtingen die je uitgaat. De reis die je maakt. Een mooie symbolische tatoeage voor reizigers dus!

kompas tatoeage Kompas tattoo back

Coördinaten van je favoriete bestemming

Die ene droombestemming vereeuwigen op je huid? Veel reizigers laten de coördinaten van een bestemming als tatoeage zetten.

tattoo coordinaten Travel tattoo coordinaten

Worldmap tattoo

Uiteraard kan deze niet in het lijstje ontbreken. De wereldkaart is niet alleen in onze giftshop populair. Ook als tatoeage zie je hem volop in het straatbeeld onder reizigers terugkomen. Van de volledige worldmap tot slechts een favoriet land of continent.

worldmap tattoo worldmap tattoo

Arrows!

Uit de geometrische vormen zie je volop pijlen ontstaan. Vaak op de arm. Los of met meerdere bij elkaar. Maar dat ze populair zijn onder reizigers is een feit.

tattoo pijlen Tattoo arrow

Birds

Een tattoo trend die vorig jaar al overal opdook: birds. Een zwerm vogels over je schouder, voet of bijvoorbeeld je rug. Vaak vliegend vanuit de pluisjes van een paardebloem of boom. Het ultieme symbool van vrijheid en daarmee sluit hij heel goed aan bij het reisgevoel.

Bird tattoo hand tattoo bird flower

Meer tattoo inspiratie?

Op Pinterest houden we een bord bij vol met inspirerende tatoeages voor reizigers. Hier vind je dus volop inspiratie voor het geval je overweegt er (nog) eentje te laten zetten.

Beelden: Pinterest

Altijd de beste reistips in je mailbox?

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en reistips van ikwilmeerreizen.nl? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! En, je kunt ons natuurlijk ook volgen op Instagram of Bloglovin!

Producten om je reis te herinneren

No related posts.

Categories
Tags

5 Comments

Add yours
 1. Suus

  Ik heb een zwaluwtje op mn enkel. Veel zeemannen hadden dat vroeger, want het is een vogel die overal naartoe vliegt, maar altijd weer thuis komt. Dus “hoop” voor zowel de zeemannen als voor mij – en mn familie. Eigenlijk pak ik hiermee ook tegelijkertijd mijn reislust en heimwee. Heb m trouwens in New Orleans laten zetten.

 2. Gwen

  Ik heb toen ik terug kwam uit Australië een kompas laten zetten, want a compass screams adventure. Ik wil hem ooit nog uitbreiden, maar weet nog niet precies wat als het maar reizen geïnspireerd is.

 3. Miranda

  Ik vind die coördinaten heel tof. Ook omdat ik vaak met coördinaten bezig ben tijdens het geocachen dis dat echt iets dat bij mij past.

 4. Marie de Jonge

  Ik ben zelf ook gek op mini tattoos. Vorig jaar heb ik er al een aantal laten zetten en ben van plan om er nog meer te nemen tijdens mijn wereldreis die ik binnenkort ga maken. Moet overigens nog wel wat inspiratie gaan opdoen, maar dat zal vast niet moeilijk zijn!

+ Leave a Comment