Zo plan je een weekend thuis op reis


Eén weekend leegmaken in je agenda, dat is alles wat je hoeft te doen om even een weekend ‘thuis op reis' te gaan. Vertel vrienden en familie dat je een weekend onbereikbaar bent en schakel je wifi voor dit weekend even uit. Of vraag juist een vriend of vriendin om samen met jou thuis op reis te gaan! De rest van het weekend kun je invullen met onderstaande tips en je zal zien: na het weekend heb je het gevoel dat je een week op vakantie bent geweest! En dat vanuit je eigen huis!

Denk als een toerist

Stel je voor dat je niet bestaande neef uit Zuid-Afrika over zou komen naar jouw woonplaats, wat zou je hem dan aanraden? Welke musea zijn er in de buurt of is er iets anders te doen wat de VVV aanraadt? Want zeg eens eerlijk, ben je daar zelf al eens geweest? Dit is je kans!

weg-in-eigen-land

Cocktails

Cocktails thuis maken maar ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! Haal wat basisingrediënten in huis en shaken maar! Je zal zien dat het meevalt en je een heerlijk vakantiegevoel bezorgt.

Cocktails in Timeout foodhall Lissabon

Lees een boek

Hoe vaak zeg je het wel niet, ja, op vakantie lees ik graag maar thuis kom ik er niet aan toe. Dit weekend dus wel. Laat de tv uit en lees een paar uur lang een goed boek. Het liefst in de tuin, het park of op een terrasje met een koud biertje (bij mooi weer).

BBQ of picknick

Yes, het mooie weer is weer in aantocht! Bbq-en geeft altijd een beetje vakantiegevoel en dat geldt ook voor een picknick. Maar niet in je eigen tuin, zoek een park of bos op neem alles mee! Wist je trouwens dat de hamamdoek XL ook een ideaal picknickkleed is?

bbq-nederland

Geniet van de natuur

Waar we in het buitenland massaal de National Parks opzoeken, hebben veel mensen nog maar weinig van de natuur in Nederland gezien. Terwijl wij ook veel bijzondere Nationale Parken hebben, zoals de Veluwe of de Kemperduinen. Een mooie kans om deze eens op te zoeken. Staatsbosbeheer organiseert ook vaak mooie wandelingen.

veluwe

Ga naar het strand

In Nederland hebben we geen wuivende palmstranden, maar het strand doet toch altijd iets met je. De wind door je haren, de zilte zeelucht… Gegarandeerd kom je met een fris hoofd weer terug. En iets wat ze op al die mooie bounty eilanden vaak niet hebben zijn de de prachtige zandduinen die onze stranden een uniek karakter geven.

nederlands-strand

Ontbijt buiten de deur

Voor veel mensen echt vakantiemoment: een uitgebreid ontbijtje ‘s ochtends dat voor je wordt klaargemaakt. Nou, daar kun je jezelf dit weekend ook op trakteren hoor! Veel koffietentjes serveren tegenwoordig ook ontbijt. Is er bij jou in de buurt geen ontbijttentje te vinden? Maak dan zelf banana pancakes: een typisch reisontbijtje om helemaal in de reisstemming te komen!

ontbijt french pancake

Vind een geocache

Denk jij dat je alles al weet in jouw buurt? Het internationale geocaching heeft over de hele wereld caches (‘schatten') verstopt. Download de Geocaching Classic app en zoek één van de caches bij jou in de buurt. Hoogstwaarschijnlijk zijn er toch nog verborgen plekjes en ontdek je zo weer een stukje meer van je eigen omgeving.

Subtropisch zwembad of sauna

Is het echt rotweer in Nederland? Je kunt altijd nog doen alsof het er niet is en een subtropisch zwembad of de sauna induiken om een reisgevoel op te roepen.

Pak de fiets

Eigenlijk praktisch elke Nederlander vindt het leuk op vakantie, fietsen. Maar waarom gebruik je die fiets thuis dan alleen om naar de supermarkt te fietsen? Google eens naar fietsroutes in de buurt of kies een plek waar je nog nooit geweest bent. En als je jouw woonplaats en omgeving al op je duimpje kent, neem dan je fiets eens mee in de trein en fiets een rondje vanaf een willekeurig station. De OV-fiets is hier ook ideaal voor trouwens.

hollands-landschap

Kook exotisch

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit op reis hebt gegeten? Probeer dat te reproduceren! Google  is je beste vriend en kan eigenlijk van elk gerecht wel het recept vinden. Wij verzamelden alvast wat toffe recepten voor je op Pinterest. Zoek de ingrediënten bij elkaar in de toko en vul je huis met exotische geuren.

Vietnamese springrolls

Zoek je volgende bestemming

Het is nooit te vroeg of te laat om je te verdiepen in je volgende reisbestemming. Pak al je reisgidsen, de Lonely Planet the World, Columbus magazines en andere tijdschriften erbij en duik er lekker in. Zo bevind je je snel aan de andere kant van de wereld. Goed te combineren met punt 2 overigens :)

Voorbereiding citytrip

Nog meer vakantiegevoel?

Bedenk je: waar krijg ík nu nog meer een vakantiegevoel van? En probeer dit om te zetten naar iets haalbaars in je eigen omgeving. Ideeen? Laat het ons weten in de comments!

Onze favoriete producten bij dit artikel

Categories

+ There are no comments

Add yours