5 x Ongegeneerd genieten op reis


Reizen is genieten. Heel erg genieten. Van andere culturen, ongerepte natuur, exotisch eten en veelal mooi weer. Er zijn zoveel elementen die ervoor zorgen dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt. En bij reizen horen ook een aantal heerlijkheden die misschien niet direct het meest gezond zijn, maar oh, wat zijn ze fijn! En wat kunnen we daar toch elke keer weer ongegeneerd van genieten.

1. Koude lokale biertjes en mierzoete cocktails van vers fruit

Of eigenlijk plat gezegd: drank! Een koud biertje na een warme, actieve dag. Een kleurrijke cocktail op het strand of aan de rand van het zwembad (of gewoon in het zwembad), dat mixje waar bijna altijd net zoveel rum als cola in lijkt te gaan of dat overheerlijke glas wijn uit de streek. Gezond is het allemaal niet, maar wat is het toch elke keer weer genieten!

cocktail op reis

2. Zon. Heel veel zon

Die warme stralen op je huid. De afdruk van je slippers op je voeten. De zongebruinde kleur die iedere dag een tintje donkerder kleurt. Weinig kleding aan je lijf. Wat is die zon toch ontzettend lekker. Nee, gezond zeker niet, maar wel erg goed voor het humeur! Dus kom maar op met die vitamine-D.

crowded beach

3. Foooood!

Op reis kan ik, net als vele anderen met mij, de hele dag eten. Of eigenlijk, proeven. De lokale keuken verkennen. Nieuwe smaken ontdekken. Mijn reis is niet compleet zonder streetfood, fijne restaurantjes en verrassende gerechten. Het is dat ik zo ontzettend veel in beweging ben ‘on the road’, maar anders zou ik  na iedere trip direct op dieet mogen. Tja, ik hou gewoon heel erg van eten! Wie niet?

foodtour nice

4. Hete nachten

Ik ga er niet omheen draaien. Seks hoort absoluut in dit rijtje van ongegeneerd genieten thuis. Als single beleef je op reis nu eenmaal de leukste avontuurtjes. Je ontmoet zoveel gelijkgestemden en interessante medereizigers. Alles mag en alles kan. Maar ook als stelletje beleef je waarschijnlijk net wat meer romantische momenten dan in het dagelijkse leven. En het mooie is, hier is niks ongezonds aan, lekker van genieten dus!

zonsopkomst in floating hostel

5. Shop till you drop

Het geld lijkt op reis altijd net wat sneller de portemonnee uit te rollen. Kleding, souvenirs, eten… de zoektocht naar die ene bijzondere souvenir is al een ervaring op zich. Het afstruinen van die exotische markt. De kleuren, geuren, het afdingen…het shopt gewoon net even anders dan thuis. En dat het allemaal ook een stuk minder kost, maakt het alleen maar leuker!

shop till you drop

Categories

3 Comments

Add yours
    • Annemarie

      Bedankt voor je feedback. Dit is inderdaad een heel luchtig artikel. Veel van onze lezers vinden het leuk om af en toe even het reisgevoel naar boven te halen met dit soort artikelen die herinneringen oproepen. Daar tegenover staan weer heel veel inhoudelijke bestemmingsartikelen en handige reistips op onze site, die voor jou weer leuker zijn om te lezen. Een beetje afwisseling dus voor een heel wisselend publiek.

+ Leave a Comment