10 Leuke dingen om thuis te doen


Nu we enigszins opgesloten zitten in eigen land, is het een mooi moment om erop uit te trekken in de Nederlandse natuur. Maar ook om het gezellig te maken in huis, eindelijk dat fotoalbum te maken en gewoon eens een avondje spelletjes te doen! Om je een beetje inspiratie te geven, delen we 10 leuke dingen om te doen in huis of activiteiten waarvoor je niet ver weg hoeft én afstand kunt houden. Want ook thuisblijven kan echt wel leuk zijn!

1. Test je topografische kennis met de wereldkaartpuzzel

Ben je een beetje verveeld thuis en wil je iets leuks doen? Puzzelen is veel leuker en verslavender dan je misschien verwacht! Deze wereldkaart puzzel met 1000 stukjes is onze favoriet. Al puzzelend test je jouw topografische kennis, wanneer je de gedetailleerde stukjes op de juiste plek wilt plaatsen. Zo leer je ook nog eens veel nieuwe bestemmingen kennen. De 1000 stukjes, en zeker de oceanen, houden je wel even zoet, want deze puzzel heb je niet in een paar uur in elkaar. Een leuke activiteit om de komende weken met je partner, familie en/of vrienden te doen. Wij hebben hem enige tijd geleden al voor je getest en ja, het is te doen om hem helemaal in elkaar te zetten, al ben je er wel even mee bezig.

Helaas is de wereldkaart puzzel momenteel uitverkocht en voorlopig niet verkrijgbaar. Toch puzzelen? Bekijk meer puzzels van 1000 stukjes (of meer).

wereldkaart puzzel 1000 stukjes

2. Maak een fotoboek van je vorige vakantie

Wil jij al maanden een fotoboek maken van je vorige vakantie? Dit is het moment! Hoe lekker is het om weer even helemaal weg te dromen bij al die vakantiefoto's? En zo is hij ook nog eens af, voordat je alweer een nieuwe reis gaat maken. Geen idee waar te beginnen? We deelden ook al eens onze tips voor het maken van een fotoboek. Ook leuk, een plakboek maken van je reis.

3. Maak een recap van je reizen met The Adventure Book

Heb jij in de afgelopen jaren meerdere landen bezocht? Dan is het superleuk om een recap van al jouw reizen te maken in The Adventure Book. Plak foto's en bewaarde bonnetjes, tickets en andere herinneringen in of, als je geen items hebt om in te plakken, kun je ook bij ieder land dat je bezocht hebt je mooiste herinneringen beschrijven of zelfs tekenen. Waar het om gaat in The Adventure Book is dat je jouw herinneringen verzameld in één reisdagboek. Voor alle landen van de wereld is een plekje gereserveerd!

the-adventure-book-fb

4. Ga wandelen of fietsen in de natuur

Dat we in Nederland geen volledige lockdown hebben, betekent dat je niet alleen maar binnen moet zitten. En dat is momenteel een voorrecht! Om niet al teveel drukte op te zoeken, is het nu een perfect moment om eropuit te trekken in de natuur. Maak een mooie wandeling over de Veluwe, door het bos, de duinen of over het strand. Ga fietsen door de polder of door heuvelachtig Limburg. Iedere provincie in Nederland heeft prachtige natuur die je per voet of fiets kunt verkennen. En niet alleen is het heerlijk om even buiten te zijn, het is ook nog eens hartstikke gezond! Inspiratie nodig? Lees al onze blogs over een dagje of weekendje weg in Nederland.

Nederland duinen

5. Speel een spelletje

We kunnen natuurlijk hele dagen vullen achter een scherm, maar is dit niet juist een mooi moment om weer eens ouderwets spelletjes te spelen? Op zoek naar een nieuw spelletje? Dan is het misschien een idee om een reisspel te kopen, zodat je hem straks ook gewoon weer mee kunt nemen op vakantie. We testten de leukste reisspelletjes voor je uit.

reisspellen test

Tip: doe elke vrijdagavond mee met onze Travel (pub) quiz!

Tijdens de coronacrisis organiseren we vanuit Ik wil meer reizen! elke vrijdagavond om 21.00 uur een grote online travel (pub) quiz die je vanuit huis kunt spelen, live tegen honderden andere reisfanaten uit Nederland en België. In 100 vragen, verdeeld over 8 rondes in verschillende thema's testen we elke week jouw wereldkennis. Nodig je vrienden uit voor een video call en speel samen gezellig mee!

Meer info over de Friday Night Travel Quiz >>

travel quiz deelname

6. Haal het reisgevoel in huis of in je tuin

Ja, we kunnen voorlopig even niet op vakantie, dus halen we het reisgevoel in huis en in de tuin. Dat kan bijvoorbeeld met deze mooie houten wereldkaart, een tropisch behangetje, heel veel planten in huis of bijvoorbeeld door je souvenirs van vorige reizen een mooie plek te geven. Lees ook onze tips hoe je jouw souvenirs en reisfoto's in je interieur verwerkt. Heb je een tuin of balkon? Lees dan ook onze tips hoe je de reissfeer in je tuin brengt!

wanddecoratie-wereldkaart-op-hout interieur-reisherinneringen-reisfotos

7. Leer fotograferen en foto's bewerken

Wanneer je meer tijd thuis hebt, is het een goed moment om iets nieuws te leren. Fotograferen is een vaardigheid die je, tenzij je professional bent misschien, eigenlijk altijd wel kunt verbeteren. Leer betere foto's maken met je smartphone of verdiep je in de verschillende standen van je camera, zodat je niet meer alles op de automatische stand hoeft te fotograferen. Net zo leuk en nuttig om te leren is het bewerken van foto's. Lees daarvoor ook eens onze tips over reisfoto's bewerken met Snapseed. En wil je beter leren fotograferen met je telefoon? Dan is het boek smartphone fotografie een aanrader.

smartphone fotografie boek smartphone-fotografie

Ook leuk: een nieuwe taal leren! Bekijk ook onze tips voor Spaans leren.

8. Maak een polaroid fotomuur

Heb jij nog een hele bak met reisfoto's van vorige vakanties? Hoe leuk is het om daar een polaroid fotomuur mee te maken? Maak een selectie van je mooiste reisfoto's en laat ze afdrukken als polaroids. Er zijn talloze manieren om een toffe photo wall te creëren. We deelden al eens onze tips en inspiratie voor het maken van een polaroid fotomuur.

9. Kook jouw favoriete wereldgerechten en streetfood

Niet op vakantie? Hoe lekker is het om dan eens de tijd te nemen om jouw favoriete wereldgerechten en streetfood te (leren) koken? Een leuk boek om inspiratie uit te halen is het kookboek Reishonger dat vol recepten staat van over de hele wereld. En als je dan toch bezig bent, kun je ook wel even die ene lekkere cocktail maken die je op vakantie dronk. Alle herinneringen komen dan zeker weer naar boven!

bali eten

10. Houd een (virtuele) wijnproeverij met vrienden

Virtuele feestjes via Zoom zijn momenteel hartstikke populair, én leuk! Een gesprek met z'n 10-en voeren via zoom kan wat lastig zijn, daarom is het leuk om iets te doen met elkaar. Ga dansen of doe bijvoorbeeld een wijproeverij. Deze speciale Wereldreis wijnproeverijbox bevat alles wat je nodig hebt voor een wijnproeverij. Een handleiding, placemats met geur- en smaakcirkel, proefnotitieformulieren, pennen en uitgebreide wijnbeschrijvingen met wijn-spijstips. En natuurlijk zes flessen wijn uit Nieuw-Zeeland, Chili, Zuid Afrika, Spanje, Frankrijk en Italië. Je moet dan wel allemaal zo'n pakket bestellen, of een manier vinden om de wijn te verdelen onder de vrienden (maar aan creativiteit geen gebrek tijdens de crisis). Of gebruik het pakket om je wijnvoorraad aan te vullen voor de komende tijd! Wij vinden het in ieder geval een superleuk pakket, en daarom wilden we hem toch even noemen :).

 

Alvast reisinspiratie opdoen voor later dit jaar

Dat we nu even niet kunnen reizen, betekent natuurlijk niet dat we helemaal niet meer op vakantie kunnen dit jaar. Nu de meeste mensen wat meer tijd over hebben, is het een uitgelezen kans om je eens helemaal te verdiepen in je volgende reisbestemming. Op ons blog vind je volop inspiratie voor meer dan 85 bestemmingen over de hele wereld. Maar ook hebben we prachtige reisboeken die je helpen bij het vinden van je volgende bestemming, maar ook met het plannen van je reis, zelfs als je nog niet precies weet wanneer die zal zijn.

Categories

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment