8x inspiratie om het reisgevoel in huis te halen


Helaas, het hele jaar door reizen is voor de meeste mensen niet weggelegd. Over het algemeen breng je meer tijd door in huis dan op paradijselijke stukjes aarde. En slaap je vaker in je eigen bed dan bungelend in een hangmatje tussen de palmbomen. Maar hey, dat hoeft je er niet van te weerhouden om gewoon heel vaak even weg te dromen! Als je even niet op reis kunt, dan haal je het reisgevoel toch gewoon lekker in huis? We delen 8 inspirerende ideeën voor een reizigersinterieur.

1. Hang een wereldkaart aan de muur

Het is een beetje een inkoppertje, maar ja, het effect is dan ook groot. Bijvoorbeeld met een grote wereldkaart muursticker kun je vanuit je luie stoel uitgebreid fantaseren over al die routes die je nog gaat afleggen. Markeer bijvoorbeeld met pinpoints alle plaatsen waar je al bent geweest. Of kies voor een bucketlist scratch map, waarop je de landen open krast waar je al geweest bent. Bekijk ook ons blog met meer wereldkaart wanddecoratie. Meer tips voor een reizigersinterieur? Kijk ook eens bij ons artikel over het creëren van een hotel chique slaapkamer!

muursticker-wereldkaart-dreams 

2. Behang je muur met reisfoto's

Het begon met het uitscheuren van een paar mooie beelden uit een reismagazine. En het eindigde als behang aan de muur. Hoe? Met dubbelzijdig Duct tape en een paar jaargangen reismagazines. Dus gooi die oude tijdschriften vanaf nu niet meer weg vóór je er de mooiste beelden uit hebt gescheurd.

foto-interieur-reiziger

Je kunt natuurlijk ook eigen foto's gebruiken door ze bijvoorbeeld af te drukken als polaroid en daar je wand mee te behangen.

 

3. Gebruik een koffer als meubel

Handig om je reismagazines in op te bergen en een mooi stukje reisgevoel in je interieur. Je moet er misschien wel even voor rondvragen, Marktplaats afstruinen of wat vintage winkeltjes bezoeken. Maar als je eenmaal de perfecte koffer(s) gevonden hebt, heb je natuurlijk wel een uniek meubelstuk in huis. Bijvoorbeeld deze bijzettafel.

  

4. Maak een levensgrote collage van ansichtkaarten

Ja, je moet er een tijdje voor sparen: je muur behangen met (oude) ansichtkaarten. Maar toen wij dit idee op Pinterest tegenkwamen, hebben we direct die stoffige schoenendoos met kaarten van zolder gehaald. Nog even doorsparen (en reizen) en we hebben deze te gekke wall of the world.

 

 5. Gebruik je oude reisgidsen als zwevende boekensteun

Wij werden heel blij van deze super eenvoudige, maar zeer vernuftige, boekensteun. Je monteert hem aan de muur en schuift er één van je reisgidsen overheen. Door een handig gleufje aan de muurkant, kun je de kaft er als het ware in hangen. Zo is je (oude) reisgids ineens een zwevende boekensteun! Kun je daar mooi je andere reisgidsen opleggen. Nadeel, Lonely Planets zijn net iets te smal. Je hebt als onderste boek een boek nodig met een kaft met een minimale breedte van net iets breder dan een Lonely Planet. Wil je geen boeken aan de muur? Een paar mooie koffietafel reisboeken staan altijd goed in je interieur!

zwevende boekensteun bucketlistboek reizen

 6. Hergebruik al die (stads)plattegrondjes

Misschien heb jij er, net als wij, een handje van om al die plattegrondjes, die je onderweg verzamelt, te bewaren “Voor de herinnering”. En belanden ze in een schoenendoos “De herinneringendoos”. En we zullen je wat vertellen, dat heb je al die jaren niet voor niks gedaan. Want dit kun je ermee doen: Een gallery wall maken, boeken kaften, dozen beplakken, noem maar op. Zo is die herinnering ook nog eens stylisch verantwoord. Ook leuk in combinatie met de scratch kaartjes uit het Travel & Scratch dagboek.

 wereldkaart ophangen collage

7. Hang een hangmat op

We kunnen er niet omheen. Een hangmat (of hangstoel) staat synoniem voor reizen en relaxen en roept dus zo'n heerlijk positief gevoel in ons op. Daarom laten we dit comfortabele bedje niet meer in een hoekje in de kast slingeren, maar hangen we hem nu echt een keer op! Nou ja…een beetje ruimte en een stevige muur of boom heb je er natuurlijk wel voor nodig. Vooral in combinatie met grote kamerplanten of andere tropische planten zoals de ananasplant, creeër je zo snel een reissfeertje in huis!

 

8. Hang je foto's en herinneringen rondom een wereldkaart

De wereldkaart muursticker XL is natuurlijk heel geschikt om te beplakken met polaroids! Of je kunt ze ernaast plakken en met een touwtje en een spijker de locatie aangeven waar ze genomen zijn. Ook heel gaaf is het wereldkaart kurkprikbord, waar je je foto's op en rondom kunt prikken. En vergeet niet al die tickets, briefjes en andere leuke herinneringen van je reizen.

 kurk-prikbord-wereldkaart

Categories

+ There are no comments

Add yours