Inspiratie: creatief met oude kaarten


Ben jij ook zo iemand die na een reis thuis komt met stapels kaarten en ze vervolgens ergens in schoenendoos bewaart? Dan hebben we goed nieuws, je hebt dit al die jaren niet voor niks gedaan! Op Pinterest verzamelden we al heel wat DIY ideeën voor het hergebruiken van oude kaarten. Hoog tijd dus om hier al die inspiratie nog eens te delen. Wij hebben inmiddels de doos van zolder gehaald om er ‘iets creatiefs' mee te doen. Doe je mee?

Behang je kamer met oude kaarten

Hang een paar kaarten bij elkaar en jouw kamer is direct gehuld in de reissfeer.

behang using old worldmapsoude kaarten recyclen  oude kaarten

Gebruik ze als kadoverpakking

Wil je die reisvriend(in) een bijzonder kadootje geven? Verpak het dan eens in oude plattegronden of maak er kadolabels of enveloppen van.

cadeaupapier  tags

enveloppen  fles

 Geef je spullen een nieuwe ‘travel' look

Eigenlijk kun je alles wel met kaarten bekleden. Van waxinelichtjeshouders tot lampen of de kaft van je reisdagboek. Je moet er alleen net even opkomen. Daarom gewoon nog wat extra DIY inspiratie.

lamp bucketsboxen  spiegellijstkaarsjes  onderzetters2

Creëer iets nieuws

Ben je een echte creabea, dan kun je natuurlijk ook zelf iets nieuws creëren met je oude kaarten. Tasjes, kadoverpakkingen, feestelijke vlaggetjes of maak gewoon je eigen lamp!

gift bags  toiletrollen in maps

Deze kadoverpakking is gemaakt van oude toiletrollen. Bekleed ze met oude kaarten, druk ze plat en knip de boven- en onderkant rond af. Vervolgens vouw je de ronde kanten naar binnen. Zo simpel kan het zijn! Erg leuk om bijvoorbeeld sieraden of een kadokaart in te verpakken.

vlaggetjes  worldmap slinger

Meer worldmap happiness?

Geen zin om zelf aan de slag te gaan, maar wel gek op wereldkaart print? In onze travelshop vind je diverse items die dan helemaal in jouw straatje passen! Of lees onze DIY tips bij het reisverslag maken!

3 Comments

Add yours
  1. Joost

    Jaaa, ik heb ook een hele la vol! Grappig dat iedereen ze bewaard. Ik heb alleen niet van die mooie, oude donkerbruine mappen. Meestal van die A4’tjes met super veel reclame erop :p

+ Leave a Comment