20 Guilty pleasures op reis


Guilty pleasures, iedereen heeft ze. Dingen die je graag doet en waarvan je geniet, maar waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt. Je loopt er in ieder geval zeker niet mee te koop. Die guilty pleasures, we herkennen ze vaak maar al te goed en we maken er ons allemaal ‘schuldig' aan. Zo ook op reis. En zeg eens eerlijk, hoeveel uit dit rijtje kun jij er afstrepen?

Voor de reis

1. Je omgeving gek maken met het aftellen voor je reis

Je hebt je ticket geboekt en daar begint het. Te pas en te onpas herhaal je over hoeveel maanden, weken of dagen jij in het vliegtuig zit. Misschien hoor je het jezelf nu wel zeggen “Oeh, nog maar 6 weekjes dan lig ik rond deze tijd op het strand…”. We snappen het heel goed hoor, wachten duurt ook zo lang.

2. Een foto van de Lonely planet Instagrammen

Zodra je de Lonely planet in huis hebt gehaald moet dat natuurlijk gedeeld worden op social media. Ondersteund met een tekst als “Reis voorbereiden, nog maar 4 maanden. Zin in!'. Reizen voelt nou eenmaal ontzettend stoer en dat delen we graag met de wereld. Een ander showt zijn nieuwe auto, jij je exotische reisbestemming.

Lonely planet Instagram

3. Shoppen

Je moet eigenlijk heel hard sparen nu er een reis in het verschiet ligt. Maar hey, je moet wel een nieuwe bikini, die fancy outdoorjas of een aantal korte broeken hebben. Dat heb je gewoon écht nodig. Ja, in de reisvoorbereidingen gaat er stiekem nog heel wat geld doorheen tijdens het shoppen.

Tijdens je reis

4. Fastfood eten

Hoe gek we ook zijn op de lokale keuken en street food. Af en toe een bekende fastfoodketen binnenstappen doen we ook allemaal weleens op reis.

Fastfood op reis

5. Locals fotograferen

Zeker de lokale bejaarden zijn een gewild doelwit. Tja, die rimpels, gebogen houding en de vaak traditionele kleding zijn nou eenmaal prachtig! En omdat je niet altijd zin hebt om netjes om een foto te vragen, maak je hem van een afstandje. Je stelt je verdekt op en gebruikt je zoomlens om het perfecte portret te schieten. Of je doet alsof je iets anders aan het fotograferen bent en draait je camera stiekem een stukje opzij. Nee, het verdient niet de schoonheidsprijs, maar je bent zeker niet de enige die zo'n foto in zijn collectie heeft.

Oude Vietnamese souvenir verkoopster

6. Ontbijten met Oreo cookies

Alleen al het feit dat ze in alle soorten en smaken verkocht worden op iedere straathoek zorgt ervoor dat je verdacht vaak een rol Oreo cookies op zak hebt. En als je dan een keer moet wachten op ontbijt is de keuze snel gemaakt. Grote kans trouwens dat je dit ontbijtje wegspoelt met een restje cola die je ook nog ergens uit je tas tovert.

7. Binnen één minuut een puinhoop van je kamer maken

Het begint met dat ene shirtje die onderin je backpack zit en voor je het weet ligt de complete inhoud van je bagage verspreid over het bed en de vloer. En zo blijft het. Tot je weer verder gaat en die enorme berg zooi binnen 15 min weer netjes zit ingesnoerd. Overigens lijkt het alsof de inhoud nooit meer zo goed past als op de dag van vertrek.

puinzooi kamer

8. Super toeristische plekken fotograferen alsof je alleen op de wereld bent

Het blijft een tegenvaller als je op die ‘unieke' toeristische trekpleister aankomt. Wat zo idyllisch leek op Pinterest, wordt gedomineerd door toeristen. Het is natuurlijk niet geheel onverwacht, maar toch wil jij, net als al die andere mensen, een foto maken alsof het alleen jij en dit bijzondere stukje aarde is. Al moet je de foto honderd keer opnieuw maken, het moet en zal je lukken!

Ankor WatAnkor met toeristen

9. Net iets te vaak op Facebook kijken of What's appen met het thuisfront

Pas als je even niet over een Wifi-verbinding beschikt besef je hoe verslaafd je bent. Steeds weer doelloos door je Facebooktijdlijn heen scrollen. Foto's appen naar het thuisfront. Chatten over al je spannende avonturen en altijd weer even naar het weer in Nederland vragen. Als we even een rustmoment hebben tijdens onze reis vervallen we massaal in deze social media verslaving. Het is een gewoonte geworden. Een tijdje afkicken in een gebied zonder internet kan dus helemaal geen kwaad.

10. Checken of je al bruin bent

Na een dagje in de zon net een keer teveel in de spiegel kijken. De randjes van je zwembroek of bikini naar beneden trekken om te kijken of het duo-penotti-effect al is ingetreden. Bruin worden, het is, zeker tijdens lange stranddagen, bijna een doel op zich geworden. Je doet er heel nonchalant over natuurlijk, maar stiekem weet je donders goed dat je er gewoon super goed uitziet met die bruine huid.

11. Foto's wissen waar je slecht op staat

Of net zo lang foto's nemen tot je de perfecte kijk-ik-ben-op-avontuur-profielfoto hebt. Liefst in ‘jump-vorm'. Zodra je in een wifi-zone bent moet hij natuurlijk wel direct worden geupload. Kom maar door met de likes!

jumping-pic

12. Klagen over andere toeristen

Niet over álle toeristen natuurlijk, maar wel over Japanners die altijd in de weg staan op jouw perfecte foto. Over dronken Engelsen (want wij Hollanders kunnen echt véél beter tegen drank). Over die super luidruchtige Israeliërs (argh, shut up!). Over die über overdreven Amerikanen. Over Fransen (leer nou eens Engels man!). Over onervaren (jonge) backpackers. Over dagjes mensen… Klagen zit gewoon in ons bloed. Maar verder zijn we een heel tolerant volk hoor… (en zijn we ondertussen dikke vrienden met al die nationaliteiten).

13. Foto's maken van je eten

Oké, dit is tegenwoordig niet alleen een guilty pleasure van reizigers. Foto's van eten. Het is een ware hype. Maar op reis hoeft het tenminste geen super healthy ontbijtje met zaden te zijn en fotografeer je ook die vette hap. Dat grote stuk vlees. En vooral heel veel street food.

Ceviche

14. Dingen uit Nederland meenemen

Pindakaas, hagelslag, drop… veel reizigers hebben er een handje van om eten uit Nederland met zich mee te sjouwen “voor het geval dat…”. Mocht je het al twee weken ongebruikt bij je dragen, doe ons dan één plezier. Laat het achter in je hostel. Maak je er een andere Hollander blij mee en ben jij weer een stukje lichter bepakt. Je kunt namelijk best zonder die Hollandse heerlijkheden. Echt waar.

15. Een foto van je benen of voeten op het strand

Hij is zo ontzettend cliché en toch maken we (vooral vrouwen) er iedere vakantie minstens één. Een foto van je benen of voeten op het strand met op de achtergrond het helderblauwe zeewater en zonnige lucht. Life is good!

guilty-pleasures-op-reis

16. Te lange wandelingen maken op teenslippers

En ook na uren lopen blijven beweren dat dit voor jou echt het lekkerste zit. Toegeven dat er na verloop van tijd toch een licht zeurend gevoel in je voeten ontstaat doe je in ieder geval zeker niet!

17. Bovengemiddeld drinken en roken

Op reis ligt de alcoholconsumptie toch ruim boven je gemiddelde in Nederland. Op steeds gekkere tijdstippen mag er een biertje worden open getrokken of die cocktail worden besteld. En ook de rokers onder ons lijken met steeds meer regelmaat een sigaret op te steken. Het is ook zo goedkoop…

Biertjes in Thailand

18. Seks in een dorm

Als dit jouw guilty pleasure is, doe ons dan één plezier. Doe het niet! We snappen heel goed dat je hormonen op hol slaan van die zon op je huid en het avontuur, maar er zijn echt betere plekken dan een dorm. De douche, de tuin, het strand… het is allemaal wat behelpen, maar laat je kamergenoten in ieder geval met rust. En nee, ook als je het heel zachtjes doet, ligt de hele dorm met je mee te genieten. Gewoon niet doen dus.

Na je reis

19. Showen met je zongebruinde huidskleur

Na weken (of zelfs maanden) in de zon ben je gewoon poepie bruin. Iedereen ziet het. Ook jij. Maar als iemand er een opmerking over maakt ontkracht je dit al snel door te zeggen dat je eerst nog véél bruiner was en dat het meeste er al af is. Ondertussen draag je extra felgekleurde of witte kleding, zodat je bruine kleurtje lekker afsteekt.

20. Familie en vrienden door 1000 foto's laten worstelen

Onder het mom “Ik had nog geen tijd om ze uit te zoeken, vind je toch niet erg hè” laat je jouw beste vrienden en familie door een belachelijk uitgebreide fotoserie worstelen. Keuzes maken is niet je sterkste punt en het was allemáál zo mooi. Dus lieve vrienden en familie, ga er even een paar uur voor zitten, want je komt er niet onderuit. Als je slim bent plan je zo'n fotoavondje op een avond in het weekend, zodat deze worsteling in ieder geval onder het genot van een borrel kan plaatsvinden.

Populaire cadeautjes voor reizigers

Categories

3 Comments

Add yours

+ Leave a Comment