Travel happiness: geluksmomenten op reis


Als we op reis zijn, lijken we meer van de kleine dingen in het leven te genieten. Of is er gewoonweg meer om van te genieten? Wat het ook is, al die fijne momenten die elkaar opvolgen zorgen samen voor de welbekende reiskriebels. Dat er een grote glimlach op je (zongebruinde) gezicht verschijnt. Je hart een dansje maakt. Of misschien gaat er wel gewoon een golf van opluchting door je heen. Wat je ook voelt, die kleine geluksmomenten… wat zijn ze fijn! Herken jij jezelf in onderstaande 20 geluksmomenten?

indonesie-bintang

1. Het moment dat je de deur achter je dichttrekt

Ja hoor, het gaat echt gebeuren. Je gaat op vakantieeeee! :)

2. De eerste bladzijde in een nieuw notitieboekje

Pen en papier, het zit bijna bij iedere reiziger in de bagage. Van hele reisverslagen tot losse notities, we schrijven graag op reis. En dan het moment dat je je pen op de eerste lege bladzijde van je nieuwe avontuur zet, het blijft een lekker gevoel.

3. De warme lucht als je uit het vliegtuig stapt

Hoe klef, heet of benauwd het ook is, die golf van warmte herinnert je weer even aan het feit dat je toch echt niet thuis bent.

4. Het maken van de perfecte foto

Je kunt er uren naar kijken. Steeds weer scroll je op je camera even naar die foto toe. Laat hem enthousiast aan iedereen zien die je tegenkomt. Wat ben je trots! Maar ja, de timing, het licht, de kleuren, hij is gewoon perfect!

5. Het spotten van een bijzonder dier

Of het nu om een zeldzame vogel, de big five of gewoon een schattig aapje gaat, jouw dag kan niet meer stuk als je een bijzonder dier spot (en er dan ook nog die perfecte foto van weet te maken).

tarsier-sanctuary-bohol

6. Met je blote voeten in het warme zand

Geen uitleg nodig dacht ik zo…

7. De weg terugvinden na iets te lang verdwaald te zijn geweest

Hoewel verdwalen natuurlijk hartstikke avontuurlijk is, is het moment dat je weer iets herkenbaars in het vizier krijgt toch wel erg fijn.

8. Een koud biertje opentrekken

Stel je even voor, het is bloedheet, je kunt je t-shirt na een lange (actieve) dag wel uitwringen. En dan het gevoel van dat gekoelde biertje in je hadden. De koude druppels die eraf rollen en het sissen van het koolzuur als je hem opentrekt… ik zeg proost!

9. Het vinden van je eerste street food stalletje

Het moment dat je op een nieuw avontuur je eerste street food stalletje in het oog krijgt. En dan vooral als het betreffende eten wat ze er verkopen verrassend (nee.. waanzinnig) lekker blijkt te zijn. Ja, dit land heeft jouw hart direct gestolen. Liefde gaat tenslotte door de maag… toch?

streetfood op de markt

10. De 7-eleven

Vooral onder Azië-gangers een waar fenomeen. Buiten het feit dat de 7-eleven winkels altijd open lijken te zijn, verkopen ze er zo'n beetje alles wat je net op dat moment nodig hebt. De winkels worden op wikipedia niet voor niks ‘gemakswinkels' genoemd.

11. Niet meer weten hoe het voelt om sokken te dragen

Deze gaat natuurlijk alleen op in warme landen, maar hoe fijn is het dat je al weken geen sok aan je voeten hebt gehad. Met blote voeten over straat, flipflops tijdens het stappen, sandalen als je gaat hiken…en dan gewoon, omdat het kan.

12. In slaap schommelen in een hangmat

Al schommelend zak je steeds dieper in slaap. Met alleen het geluid van de wind door de palmbomen, vogels en apen of het geroezemoes van de mensen om je heen. Heerlijk!

13. Douchen na een meerdaagse trek

Na dagen achter elkaar hiken, slapen in basic accommodaties (of tentjes) en het ontbreken van een douche, is het toch wel erg lekker als je je haren weer kunt wassen en al het stof of de modder van je af kunt spoelen. Een frisse waterval of zwembad komen trouwens ook in de buurt.

buitendouche

14. Een taxichauffeur die uit zichzelf de meter aanzet

Gewoon even geen onderhandeling die eeuwen lijkt te duren. Geen voor-jou-tien-anderen toneelstukjes. Geen discussie. Gewoon instappen en naar de plaats van bestemming worden gebracht voor de prijs die ervoor staat. Zeker als je moe bent een verademing.

15. Een bijzondere ontmoeting

Of het nu dat leuke gesprek met die local is of het maken van nieuwe reisvrienden, bijzondere ontmoetingen zijn altijd leuk. En ze geven iedere reis weer die unieke herinnering mee. Zeker als je solo reist vormen deze ontmoetingen een belangrijke basis voor dat ultieme reisgevoel.

16. Het moment dat je jouw zware backpack op de grond kan laten zakken

Zeker als je lang op zoek bent geweest naar een geschikt hostel en je er dan ein-de-lijk eentje gevonden hebt die aan je wensen voldoet, is het moment dat je de backpack van je schouders laat glijden, in de wetenschap dat je een slaapplaats gevonden hebt, een gelukzalig gevoel.

backpacker

 17. Iets nieuws ontdekken

Je kunt je reis tot in de detail voorbereiden, maar als je onderweg wordt getipt over die ene speciale plaats die niet of ergens verscholen in je reisgids staat, ben je toch wel extra in de wolken.

18. Als een medereiziger een zak marshmallows tevoorschijn haalt bij het kampvuur

Onthoud deze, want als jij die medereiziger bent die ineens een zak marshmallows uit je bagage tevoorschijn tovert, weet je zeker dat je ter plekke nieuwe vrienden maakt. Deze gaat trouwens ook op voor een fles rum. Want alles wat samengaat met kampvuur, ‘diepgaande' gesprekken en de hele nacht nog voor je, maakt mensen blij.

19. Een nieuwe stempel in je paspoort

Hoe hij er ook uitziet, een nieuwe stempel of visum in je paspoort is altijd mooi.

20. Het klikken op ‘bevestig uw boeking'

Die kriebels die door je heen gaan als je de boeking van je reis voltooit…. Oh yeah!

Nog meer travelhappiness

Categories

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment