8 bijzondere overnachtingsplekken op Airbnb


Supersnel opgekomen en nu al een begrip: Airbnb. De site waar particulieren hun huis, of vakantiehuis kunnen verhuren. En het leuke van Airbnb is dat er vaak nog andere voordeeltjes bijkomen: je mag bijvoorbeeld de fiets van de bewoner lenen, je krijgt een gratis rondleiding door de stad óf goede tips voor hotspots in de buurt. Je krijgt als reiziger de kans om op plekken te slapen die niets weghebben van een doorsnee hotel. Sterker nog, soms lijken die plekken niet eens op een huis, je kunt echt de gekste plekken vinden om te slapen!

1. Windmolen bij de zee in Tinos, Griekenland

Op het Griekse eiland Tinos staat deze windmolen, waar je met 5 personen in kunt verblijven. Vanaf het 360 graden panoramaterras heb je een verbluffend uitzicht over de zee.

2. Paardenranche in Morongo Valley, USA

Een half uur vanaf Joshua Tree National park ligt deze paardenranche waar je een kamer voor twee kunt huren mét ligbad. Al ligt de ranche in the middle of nowhere, ze beschikken wel over een limoservice :-D.

3. Indoor caravan in Antwerpen, België

Een indoor camping, waarvan de gastvrouw Elfje heet… need I say more? Ontbijten doe je in de speciale ontbijtcaravan en na het ontbijt kun je de fietsen van Elfje lenen om Antwerpen te verkennen.

4. Jack Sparrow huis in Cornwall Engeland

De enige huisregel van het Jack Sparrow huis in Cornwall is dat je ‘s ochtends met de vogeltjes mee moet fluiten. Maar dat gaat toch vanzelf, als je in zo'n huisje wakker wordt?

5. Gezellig nest in de bomen in Fondettes, Frankrijk

Een uur vanaf Parijs met de trein, vind je dit knusse… tja… wat is het? Tussen de bomen in een net hangt deze ‘slaapbaltent'. En als je dan uit je bal gerold bent ‘s ochtends, kun je zo een duik nemen in het zwembad. Dat dan weer wel.

 

6. Boomhut in Huétor de Santilián, Spanje

In deze boomhut sliep ik vorig jaar zelf en ik kan alleen maar zeggen: het is nog leuker dan op de foto's. Het is wat lastig om de locatie te vinden (je hebt zeker een huurauto nodig), maar als je er bent, zorg dan dat je er een paar dagen blijft. De omgeving is prachtig en de locatie heel erg relaxed. De eigenaars zijn hartelijk en het ontbijt heerlijk.

 

7. Een boot in de kamer in Ostbevern, Duitsland

Een boot in de kamer, past dat wel? Nee dat niet, maar who cares, alles valt op te lossen toch? Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat je zeeziek zult worden in deze zeilboot.

 

8. Originele Mongoolse yurt in Dresden, Duitsland

Even waan je je in Mongolië, terwijl je er met de auto kunt komen: deze yurt staat namelijk in Duitsland. En om dit gevoel compleet te maken, levert de eigenaar een cd met Mongoolse muziek bij de tent.

Nog nooit gehuurd via Airbnb?

Heb je nog nog geen account bij Airbnb? Via deze link ontvang je meteen een tegoed van 31 euro.

airbnb-banner-long

Onze favoriete producten bij het slapen op bijzondere plekken

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment