7 wel heel bijzondere streetfoodfilmpjes


Als echte foodies zijn wij er dol op: streetfood. Omdat elk land zijn eigen streetfoodgerechten heeft, is het altijd weer spannend wat je kunt eten. En soms kun je wel zien wat het is, maar weet je nog niet hoe het proeft. En dat gedeelte, maakt het eten van streetfood zo spannend, pas als je een hap neemt, weet je hoe dit onbekende gerecht je zal smaken. Wij verzamelden een aantal filmpjes van streetfood over de hele wereld.

Chinese ‘Patatoes on a stick'

Echt slim bedacht, deze patatoes on a stick. Eigenlijk een kruising tussen chips en gebakken aardappels.

Indian Bread Omelette

Hoe simpel kan het zijn: een combinatie tussen een omelette en onze eigen wentelteefjes, de broodomelette. Deze kun je ook makkelijk thuis zelf maken!

Ottoman Candy in Istanbul

Zo, dat is nog eens een snoepje, wat een kunstwerk niet!

Beijing Jianbing

De soort eggpancakes die in China en Taiwan op straat verkocht worden zijn echt heerlijk, je vind ze dan ook op elke straathoek. Maar deze versie, die hebben we nog nooit gezien: wat is hij groot!

Japanse Takoyaki

Een soort poffertjes, maar dan gevuld met allerlei lekkers, zo zien de Takoyaki eruit. Ook de snelheid waar hiermee gewerkt wordt is wel heel bijzonder.

Indiase Mango Kulfi

Uberfoodie Mark Wiens proefde Mango Kulfi in India. Bij dit bijzondere mango-ijs wordt de pit uit de mango verwijderd, waarna er een cream en kruiden in worden gestopt. Vervolgens wordt dit weer ingevroren.

Chinese lava drink

Is het gezond? Geen idee. Wat zit erin? Geheel onduidelijk. Maar bijzonder om te zien is het wel: deze rokende Chinese drankjes.

Meer reis inspiratie in je mail ontvangen?

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en reistips van ikwilmeerreizen.nl? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

+ There are no comments

Add yours