Meteen naar de content

De eilandjes bij Singapore

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Singapore

Zuidoost-Azië

Singapore staat bekend als grote stad met veel winkelcentra. Dit is waar, maar ook de eilandjes rondom Singapore zijn het bezoeken waard!

Sentosa

Sentosa is het bekendste eiland van Singapore. Je komt er door vanaf het winkelcentrum VivoCity de bus, monorail of het looppad te nemen. Dit eiland is het ‘Fun Island’: je vindt er het pretpark van Singapore, de Universal Studios, de schoonste tropische stranden van Singapore, een dierenpark, de Merlion, het Maritieme museum en ga zo nog maar even door. Het hele eiland is aangelegd: zelfs het zand voor de stranden en de palmbomen zijn geïmporteerd vanuit Maleisië!

P1010570

Bintan

Bintan is voor Singaporezen is het eiland om een weekendje te relaxen. Een kleine bootreis ernaartoe en je kan genieten van beach villa’s, cocktails en lekker eten. Bintan is onderdeel van Indonesië. Je komt aan bij Bintan Resorts met de boot, maar dit kan je beter overslaan. Hier zijn de duurdere resorts gevestigd, maar een stukje verderop vind je vissersdorpjes en goedkopere verblijven. Er zijn geen hostels, maar een budgethotel vind je vanaf ongeveer €12 pppn. Overigens kun je Bintan ook gebruiken als tussenstop tussen Singapore en andere delen van Indonesië: je kunt vanaf hier een boot nemen naar Jakarta of andere kleinere eilanden binnen Indonesië.

P1010695bew

Door ons geselecteerde accommodaties & hotels in Singapore:

Pulau Ubin

Pulau Ubin is het enige eiland dat echt bij Singapore hoort wat ‘originele’ natuur heeft. Je komt er door de boot te nemen vanaf Changi Point Jetty (MRT naar Tanah Merah en daarna bus 2). Hier kan je een mountainbike huren en het eiland verkennen. Er zijn leuke strandjes om pauze te houden, maar ook mangrove en overige jungle kun je hier vinden. Er zijn ook wandeltochten uitgezet. Het eiland staat bekend om zijn toekans en een plek waar nog iets van een onderwaterleven te vinden is. Stel je geen snorkelparadijs voor, maar als je van natuur houdt is het zeker een plek waar je geweest moet zijn. Je kunt hier ook kamperen, maar dan moet je vooraf wel een vergunning aanvragen bij de overheid.

P1010708bew

Batam

Batam ligt naast Bintan en is ook Indonesië. Het ligt op maar 20 km van Singapore. Op dit eiland staan veel electronicafabrieken, dit klinkt misschien niet erg aantrekkelijk als reisbestemming, maar het staat bekend om zijn nachtleven. Daarnaast zijn er vissersdorpjes die je kunt bezoeken, maar ook het belastingvrij shoppen is waar Batam om bekend staat. Ook vanaf hier kun je gemakkelijk naar de rest van Indonesië, maar er gaat ook een boot naar Maleisië. Zoals een Singaporees me vertelde: “Bintan is for beaches, Batam is for sleazy parties and some culture”.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen