Travel trends: de gaafste websites van dit moment


Elke dag verschijnen er wel nieuwe travel initiatieven bij. Want travel is hot! En dat is logisch, want reizen is niet alleen ontzettend gaaf, het verrijkt je leven en geeft je een andere kijk op de wereld. Logisch dus dat er ook online veel wordt ontwikkeld voor en door reizigers. Soms zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zochten daarom tien favoriete reiswebsites van dit moment voor je op.

1. Trippy.com

Met je Facebookaccount maak je al in een paar minuten een account aan op Trippy en voor je heet weet ben je aan het vragen en antwoorden geslagen. Deze site brengt namelijk reizigers van over de hele wereld bij elkaar. Je geeft aan over welke landen, regio's of steden jij informatie wilt en waarover je juist informatie kunt geven. Je ziet direct vragen van andere reizigers in je tijdlijn en kunt ervoor kiezen deze te beantwoorden. Andersom werkt het natuurlijk net zo. Of je nu op zoek bent naar een goed restaurantje, iets wilt weten over busverbindingen, veiligheid of bijvoorbeeld gezondheid, je kunt al je vragen kwijt en ook daadwerkelijk een antwoord verwachten. Het principe van reizigers die elkaar helpen in combinatie met de laagdrempeligheid spreekt ons ontzettend aan op dit platform.

trippy

2. Srprs me

Vanaf het moment dat we deze website ontdekten kriebelt het om een srprs me trip te boeken. Je maakt een keuze tussen adventure, citytripping, city worldwide, broke of sunsation en vervolgens wordt jouw trip voor je gepland. Alles blijft een verrassing, want je krijgt pas op het vliegveld je bestemming te horen! Je stapt dus volledig onbevangen in je avontuur. Geen keuzestress, vermoeiende reisvoorbereidingen of torenhoge verwachtingen. Nee, alleen nieuwsgierigheid en vooral één groot avontuur. Zou jij het doen?

srprsme

3. Starring you

Het meest sympathieke travel initiatief van dit moment is wat ons betreft Michaël Ruppert's Starring you. Michaël reist sinds drie jaar de hele wereld over en stuurt vanaf al zijn bestemmingen een kaartjes en souvenirs naar geïnteresseerden. Wil je zo'n kaartje ontvangen, dan stuur je gewoon jouw adres naar hem toe en vanaf dat moment kun je met enige regelmaat post verwachten uit de meest exotische landen, helemaal gratis. Inmiddels heeft Starring you meer dan 4500 fans uit meer dan 100 (!) landen en heeft hij al 53 landen bezocht. Hoe hij dit kan betalen? Mensen vinden zijn initiatief zo leuk dat hij regelmatig donaties ontvangt. Daarnaast heeft hij door zijn project contacten over de hele wereld verzameld, waardoor hij heel low-budget kan reizen. Ja, van dit soort creatieve ideeën worden wij natuurlijk direct enthousiast. Jij ook? Volg dan ook Michaël's YouTube kanaal, waar hij in ieder land een videoboodschap achterlaat.

Starring you

4. Adioso

Hoewel we Skyscanner een super handige site vinden als het gaat om het zoeken van vliegtickets is Adioso misschien nog wel handiger. Adioso zoekt voor jou niet alleen de goedkoopste vlucht, maar geeft in één oogopslag ook de beste en snelste vlucht. Maar wat deze vergelijkingssite zo ‘awesome' maakt is het zoeken met minder concrete zoekopdrachten. Bijvoorbeeld op wanderlists in een bepaalde periode (of gewoon ‘anytime'). Goed voor de oriëntatiefase! Daarnaast maakt de handige ‘watch prices' functie het plaatje compleet. Hiermee zorg je ervoor dat de beschikbare vliegtickets naar je gemaild worden wanneer deze onder een door jou aangeven bedrag zakken. Kun jij op het juiste moment boeken!

adioso

5. Gogobot

Gogobot is een super handige site waar je, na het invullen van je gewenste bestemming, in één overzicht hoteltips, restaurants, vakantiehuisjes en, het leukste van alles, ‘things to do' vindt. Reizigers van over de hele wereld delen hun tips op de site en het enige wat jij hoeft te doen is reviews scannen. Ook handig, je ziet bij iedere tip gelijk voor wat voor type reizigers de tip geschikt is. Ideaal voor je reisvoorbereiding dus.

gogobot

6. Off track planet

Wat een heerlijk platform is Off track planet! Zoals ze zelf omschrijven: A travel guide for the young, sexy & broke. Een mix tussen een online magazine en travelguide. Samengesteld door travel writers van over de hele wereld. En het leukste, schrijf je eigen trackbooks van jouw favoriete trips en deel ze met de wereld.

off trackbook

7. Spotted by locals

Inside tips van locals voor 58 verschillende steden in Europa en Noord-Amerika. Dat vind je op Spotted by locals. Ben jij wel klaar met al die toeristische bezienswaardigheden? Ga dan op pad met de spotted by locals cityguide op je smartphone. Voor € 3,99 te downloaden met hun app en vervolgens offline te gebruiken.

spotted-by-locals

8 Kayak explore

Kayak is een super handige site voor het zoeken van goedkope vluchten. Maar nog handiger is hun ticket-explore map. Je vult de locatie waar vandaan je wilt vliegen en eventueel een gewenste datum, prijs, temperatuur, vliegtijd of activiteit en ziet vervolgens de vliegticketprijzen naar alle vliegvelden over de hele wereld op de kaart. Handig als je nog geen exacte bestemming in je hoofd hebt en wilt weten wat voor jou de goedkoopste optie is. Eenmaal jouw droombestemming gevonden, dan kun je ook gelijk je vliegticket boeken. Overigens is Hipmunk ook het vermelden waard. Deze site laat de gevonden vliegtickets in een handige timeline zien.

Kayak

9. Vayable

Kies je bestemming en vind de tofste tours van local insiders in één overzicht. Van food tot street art en van historie tot nightlife, Vayable brengt het allemaal samen. Niks leuker dan een stad verkennen samen met een local die je voorziet van alle inside information! En dat met een tour die aansluit op jouw interessegebied.

vayable

10. Rome2rio

Plan je reis van deur tot deur met Rome 2 rio. Deze site geeft alle opties voor vliegtuig, trein, bus, auto en zelfs boot vanaf jouw vertrekpunt, met daarbij de totale reisduur en kosten. Handig als je bijvoorbeeld twijfelt tussen vliegen of treinreis. En mooi meegenomen, voor het regelen van je tickets, huren van een auto of bijvoorbeeld het reserveren van een hotel stuurt Rome 2 rio je direct naar de juiste website. Zo hoef je zelf het internet niet meer af te speuren voor die ene treinticket.

rome2rio

 

Op zoek naar een leuk kado voor een reiziger, of voor jezelf?

reis kado

2 Comments

Add yours
  1. Brenda

    Ik vind WeFlyCheap en GeniusFlight ook zeker de moeite waard! En als je je bestemming weet en de tijd neemt om te experimenteren met vertrekluchthavens is het +/- 3 dagen overzicht van Cheaptickets echt heerlijk (ik heb bijv. €340 betaald voor Barcelona – Lima + Lima – Brussel en €612 voor Amsterdam – Johannesburg + Kaapstad – Amsterdam).

+ Leave a Comment