10 x supersnel in de vakantiemodus


Uren heb je in het vliegtuig gezeten, maar dan is het ook zover. Je bent aangekomen op je bestemming. Je pakt je handbagage uit het luik, op naar de uitgang van het vliegtuig. Je bedankt de stewards of stewardessen nog voor de goede vlucht en dan……

Vliegtuig

1. De eerste buitenlucht

Een heerlijk moment is het, als je de eerste buitenlucht van je bestemming aanvoelt. Een klap tropische hitte die je tegemoet komt, met bijbehorende geur van een warm land. Heerlijk, je bent meteen op vakantie.

2. Geld wisselen

Euro’s voor yens, dollars of rupi’s, yep, dit wordt je betaalmiddel voor de komende tijd. Vanaf nu is het omrekenen hoeveel deze nieuwe flappen waard zijn. En na je eerste aankoop, krijg je behalve papiergeld ook weer een hoop nieuwe muntjes die je allemaal moet leren herkennen. Maar stiekem vinden we dat elke keer weer leuk.

3. Zoveel mogelijk eerste indrukken opdoen

Op weg van het vliegveld naar je eerste locatie, probeer je al zoveel mogelijk uit het raampje van de trein/bus/taxi te kijken; hoe zien de mensen eruit, wat is het straatbeeld? Nieuwsgierig probeer je alvast een glimp van alles op te vangen.

4. Yes! De eerste zon op je huid!

Natuurlijk geldt dit alleen als je vanuit winters/herfstig Nederland naar een warme bestemming vliegt, maar dan kan er niks tegenop om de eerste zon op je huid te voelen. Uit die lange broek en trui en hallo korte broek en zonnebril. En dat voor de rest van je vakantie. Als je daar niet meteen vrolijk van wordt!

5.  New food!

Misschien geldt dit alleen voor ons als foodies, maar wij kunnen nooit wachten tot we alle nieuwe soorten snacks en streetfood kunnen proeven. Wat ligt er hier in de schappen dat we nog nooit gezien hebben? Wat zit er in die dampende pannen of ligt er mooi uitgestalt in de streetfoodstalletjes? Proeven en proberen, en wel meteen!

6. Hallo, bedankt en tot ziens

Drie woorden waar je ver mee komt in elke taal zijn hallo, bedankt en tot ziens. Deze drie woordjes stamp je dus beter aan het begin van je reis al in je hoofd, dan heb je er je hele vakantie nog wat aan!

7. De eerste nacht

Het eerste nachtje van je reis is toch altijd speciaal. Je bent vaak moe door de lange vliegreis en gebruikt voor het eerst je in Nederland ingepakte spullen. Het lijkt zelfs wel alsof je nog reuze veel kledingkeuze hebt (wat na twee weken toch echt anders is). Nieuwe geluiden, mensen en na alle indrukken van de eerste dag, slaap je gegarandeerd als een roos in je eerste bed op reis.

8. Yes, ontbijt!

Ontbijtjes op reis zijn altijd een feestje, of je nu zelf voor iets zorgt of dat je een superdeluxe ontbijt in de zon hebt met vers fruit en toast. Het is altijd anders dan thuis.

9. Locatie verkennen

En nu je zo in het daglicht ziet waar je eigenlijk beland bent, begint het grote avontuur. Waar ben je eigenlijk beland? Je duikelt ergens een plattegrond op of pakt de Lonely Planet erbij en gaat op stap. Op naar de tweede eerste indrukken van je tijdelijke ‘thuis’.

10. Daar is ‘ie dan: De Vakantiemodus

En ineens, op dag twee of drie, kom je erachter dat alles begint te wennen. Je weet niet meer goed hoe laat het is, behalve dat het wel lunchtijd zal zijn als je honger hebt, begint de dagen al een beetje door elkaar te halen (is het nu vandaag zondag of maandag?) en het vliegtuig lijkt al eeuwen terug. Jep, het is een feit, je zit in de vakantiemodus!
Heb jij vaste gewoontes de eerste dagen van je reis?
Bagageband

Meer travel happiness in je mailbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand nog meer travel happiness in je mailbox.

No related posts.

+ There are no comments

Add yours