Dé succesfactoren voor een superho(s)tel


We doen het tegenwoordig (bijna) allemaal: reviews lezen op Tripadvisor, Hostelworld of Booking.com voor we iets boeken. Maar waar zoeken we nu eigenlijk naar? We zoeken naar een ho(s)tel die ons alles biedt, een onvergetelijke ervaring, een verblijf waar je happy van wordt. Eigenlijk wonderlijk dat niet meer accommodaties deze ‘succesfactoren' meenemen in hun opzet. Want uiteindelijk wil je gewoon als gast super happy de deur uitlopen toch? Maar wat maakt nou dat wij blij worden van een plek? We zetten een aantal ‘succesfactoren' op een rijtje:

1. Location is everything!

Location is everything! En dat is zo waar. Of het nu die handige plek midden tussen de bezienswaardigheden is, of juist die plek in the middle of nowhere in de natuur, een locatie kan zo'n verschil uitmaken voor de beleving. Of je nu uitkijkt op een blinde muur vanuit je kamer, of een uitzicht hebt als dit, dat maakt nogal uit!

droomlocatie-bali

2. Een schoon plekje

Hoe basic, maar wel essentieel: een vieze kamer vindt niemand fijn. Om nog maar niet te spreken over écht vieze dingen als bedbugs, kakkerlakken of andere ongewenste items in je kamer: IEKK! Een schone locatie krijgt voor ons al een punt extra.

3. Een lekker bed

Want dat kom je natuurlijk eigenlijk doen in een ho(s)tel: slapen. En slapen op een harde plank of in het geval van een dorm te weinig personal space, maakt dat je een stuk minder van je nachtrust kunt genieten. Natuurlijk kun je hier altijd zelf wat aan doen, door bijvoorbeeld je bed af te schermen met een (hamam)doek. Maar een fijn matras en gratis fluffy, frisse dekens en kussens, verdienen dus ook al snel een punt extra. Overigens is een fijne, warme douche ook wel een extra punt waard.

hotelbed

4. Vriendelijk personeel

Lijkt eigenlijk ook een inkopper, maar het maakt het een stuk gezelliger als je het gevoel hebt dat het personeel je ook daadwerkelijk ziet als klant. En daarbij is het ook handig als deze een beetje Engels spreken, dat maakt de communicatie wel leuker en makkelijker. En helemaal tof is het natuurlijk als ze de tijd nemen om je wat persoonlijke tips geven over je reisplan, de omgeving of plaatselijke evenementen, gebruiken, hidden gems, eettentjes etc.

5. Gratis / low-budget extra voorzieningen

Gratis koffie, thee, handdoeken, ontbijt, föhn, welkomstdrankje, kortingscoupons eigenlijk alles wat extra is en je niet van tevoren wist, is leuk en gemakkelijk! Het hoeft een accommodatie niet eens veel te kosten, maar laat toch automatisch een fijn gevoel achter als je niet voor elk kopje thee hoeft te betalen. Of tegen kostprijs, bijvoorbeeld dingen die je uit een koelkast kunt pakken tegen een klein bedrag.

free-extras-hotel

6. Georganiseerde events en workshops

Als je in een onbekend land bent, wil je natuurlijk zoveel mogelijk leren over de cultuur, gebruiken en bijvoorbeeld het eten. En andere reizigers of locals ontmoeten is ook altijd gezellig. Hoe handig is het dan als je ho(s)tel bijvoorbeeld een kookworkshop organiseert, een proeverij van lokale drankjes of bijvoorbeeld surflessen verzorgt. En gewoon een gezellig feestje ‘s avonds is natuurlijk ook altijd goed.

Surflessen op Costeno beach Colombia

7. Snel Wifi

In deze tijd kunnen we er haast niet omheen, we Whatsappen graag even een fotootje naar het thuisfront van onze liefst adembenemende, idyllische, zonnige locatie. En ook is het handig om snel op Tripadvisor even te kunnen kijken wat er in de buurt te doen is, of alvast je volgende plek te boeken. Maar hoe irritant is het als je om één foto te versturen een half uur moet wachten? Een beetje snel wifi, vinden we dus toch wel een pluspunt (al is het geen must).

free-wifi-hostel

8. Gezellige hang-out

Jaja, we blijven Nederlanders. We vinden het gewoon fijn om met een biertje met wat andere reizigers te kletsen in een toffe hang-out. En dan bedoelen we dus geen TL-verlichte ruimte met een paar houten krukjes. Al wordt dat natuurlijk na een paar biertjes ook best gezellig, het liefst hebben we een fijne ruimte met wat banken, een boekenkast met reisboeken en spelletjes of een mooie tuin, misschien zelfs met een lekker zwembad. Of gewoon zo'n ubercoole mega-hangmat als op onderstaande foto, zo kieskeurig zijn we ook weer niet ;-)

Mooie common room in Quitohangmat-casa-elemento

9. Goede en veel informatie

Als je eenmaal ergens aangekomen bent, wil je gemakkelijk en snel weten waar je het lekkerst kunt eten, wat je kunt zien en doen in de omgeving en of er nog andere niet te missen highlights zijn. Het is daarom fijn als je ho(s)tel deze informatie aanbiedt. Dit kan een simpel folderrek zijn, maar nog leuker is natuurlijk een speciaal gemaakt boek met persoonlijke tips van de eigenaar.

todo-hotel1

10. Goed ontbijt

Een goed ontbijt, betekent een goede start van je dag. Hoe fijn is het daarom wanneer je ‘s ochtends aan kan schuiven aan een overheerlijk ontbijtje. Schenkt een ho(s)tel ook nog goede koffie, dan heeft het de meeste reizigers helemaal voor zich gewonnen! Met een goed uitgeruste, schone keuken kan een hostel trouwens ook echt punten scoren. Zeker voor reizigers die langere tijd onderweg zijn, is het een verademing zelf af en toe een maaltijd te bereiden. Niet alleen scheelt het kosten, maar eigen creaties zijn soms ook net even gezonder dan elke dag buiten de deur eten.

Ontbijt in Quito

11. Aangename temperatuur

In de meeste landen waar we doorheen reizen is een airco of ventilator toch wel een pre. Zeker bij temperaturen boven de 30 graden zorgt een stukje verkoeling in je kamer voor heel wat betere nachtrust. Reis je juist door koude gebieden, is het wel erg prettig dat je niet de hele nacht ligt te klappertanden. Kortom, een aangename temperatuur en voldoende zuurstof in de kamer zorgen net voor een prettigere ho(s)tel ervaring.

Kamer met airco Thailand

12. Dingen die je niet had durven dromen!

En tot slot…. soms maakt je hart even een sprongetje als je ergens komt. Wauw, een gratis upgrade naar een superdeluxe kamer met bubbelbad! Wauw, wat een bijzonder uitzicht! Wauw, een superawesome infinity pool! Wauw, een schattig houten huisje waarvanuit je direct in de azuurblauwe zee kunt jumpen! Wauw, een buitenbadkamer! Als je het geluk hebt zo'n treffer te hebben, kan je niet anders doen dan heerlijk genieten!

buitendouche

Welke succesfactoren maken voor jou een verblijf in een ho(s)tel tot een onvergetelijke ervaring?

Meer Travel happiness?

reis kado

Categories

+ There are no comments

Add yours