How-to-eat: Spicy food


Hoe je het beste street food vindt, daar schreven we al eerder over. Alleen zijn onze Nederlandse maagjes soms niet zo bestand tegen de spicyness die daarbij komt kijken. Hoewel een gepeperde maaltijd heerlijk kan zijn, is het soms nét iets te veel van het goede. Hoe zorg je ervoor dat je niet met je armen wapperend rond gaat rennen?

Spicy food

Bekijk het eten

Bij street food is het makkelijk om even in de pan te kijken voordat je bestelt, of misschien zie je andere mensen eten en kun je op hun bord kijken. Soms zie je al een hele stapel pepers zitten, maar let ook op of het erg rood ziet: meestal betekent dit ook dat het spicy is, en als er rode druppeltjes in drijven kun je er op rekenen dat je het gaat voelen in je mond.

Spicy food

Baby-spicy

Als je toevallig met blond haar en blauwe ogen, nogal een Hollandse verschijning bent, weten de meeste verkopers al dat ze voorzichtig moeten zijn met pepers. Maar vraag voor de zekerheid bijvoorbeeld ook om ‘baby-spicy'. Alsnog zal het per verkoper verschillen hoeveel je precies krijgt (de ene keer bijna niks en de andere keer nog steeds brandwonden-heet).

Wennen

Laat je darmgestel de eerste dagen een beetje wennen. Dus niet gelijk drie keer per dag superheet eten, maar probeer het een beetje op te bouwen. Neem bijvoorbeeld de eerste dagen als lunch milde of broodachtige dingen, zodat je rustig kunt wennen. Eenmaal gewend, dan kun je helemaal los gaan!

Spicy food

Hapje voor hapje

De side dishes zitten er niet voor niks bij: rijst heeft een koelend effect, maar in bijvoorbeeld Indiaas eten zit ook vaak een melkproduct verwerkt. Probeer dus niet alles één voor één op te eten, maar eet elke keer een hapje van elk.

Zuivel bij het eten

Drink iets met melk bij je eten. Melk zorgt ervoor dat de hete smaak wat geneutraliseerd wordt, dus een verse milkshake doet soms wonderen! In veel landen kun je bijvoorbeeld melk aan je fruitshake laten toevoegen. Overigens heeft een biertje hetzelfde effect ;)

Ook naar Azië op vakantie? Regel het zelf óf boek een georganiseerde reis!

 

Wil je je Azië-reis zelf regelen? Om de goedkoopst mogelijke vlucht te vinden, raden wij aan om via Skyscanner vliegtickets te vergelijken. Voor het online boeken van je bus- of veerboottickets in Azië hebben wij hele goede ervaringen met 12Go.Asia. De goedkoopste huurauto’s vind je via EasyTerra, maar wil je geen gedoe met lastige autoverzekeringen of kleine lettertjes? Huur dan je auto bij Sunnycars. De leukste tours voor je vakantie vind je op GetYourGuide. Een voordelige parkeerplaats op loopafstand van een vliegveld in Nederland, België of Duitsland reserveer je via Parkos. Wil je opgehaald worden van het vliegveld op je bestemming? Boek dan een taxi via Taxi2Airport. En voor het boeken van accommodaties vinden wij Booking.com nog steeds de allerbeste!

Geen zin of tijd om zelf een rondreis te regelen of laat je je graag verrassen? Boek dan een georganiseerde (individuele) reis of stel je reis samen door middel van bouwstenen bij één van de volgende aanbieders:

Categories

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment