Mindfulness vakantie: avontuurlijke op zoek naar jezelf retreats!


Een mindfulness vakantie brengt je even terug naar het hier en nu. Wanneer je met een bepaald thema in je leven worstelt, gewoon wat ‘me-time’ nodig hebt of een echte ‘op zoek naar jezelf reis’ wilt, kan het helpen om even uit je vertrouwde omgeving te stappen. De combinatie van mindfulness en onbekend terrein zijn de perfecte ingrediënten om afstand te nemen, nieuwe perspectieven te krijgen, verwondert en geïnspireerd te raken. Overigens heb je daar helemaal geen weken voor nodig, met de solo verrassingsretreats van Mindful Surprise kun je in vier dagen al een prachtige mindfulness reis maken.

Solo retreats met een verrassingsprogramma

Tijdens een retreat trek je je even terug om je te bezinnen. Bijvoorbeeld omdat je wilt ontspannen, de dagelijkse sleur wilt ontsnappen of wanneer je een bepaald thema in je leven aandacht wilt geven. De inhoud van een georganiseerd retreat wordt meestal van tevoren duidelijk gecommuniceerd. Maar wat als je alleen een thema kiest en niet weet wat je gaat doen tijdens het retreat? Wanneer alles een verrassing is tot het laatste moment, wordt er van je gevraagd de controle los te laten. Dit is voor veel mensen heel spannend en dat is nu juist het spanningsveld waar je tot nieuwe inzichten in jezelf kunt komen. Je laat immers alles wat je kent los en moet vertrouwen op wat er komen gaat. Vertrouwen op jezelf om het onbekende te kunnen managen. En, het mooie van een solo retreat is dat je niet op een ander kunt terugvallen. Dat maakt het extra uitdagend. Je bent echt aangewezen op jezelf, waardoor je kwaliteiten moet aanspreken die je anders eigenlijk nooit gebruikt. Dit is een uitgelezen kans om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken.

Mindfulness_vakantie

Mindfulness vakantie met een thema

De solo verrassingsretreats van Mindful surprise zijn korte mindfulness vakanties met een hoog ‘op zoek naar jezelf’ gehalte, waarbij een thema centraal staat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Happiness Retreat waar je op zoek gaat naar geluk. Ook kun je leren bewuster te leven tijdens de Digitale Detox Retreat waar je je smartphone even helemaal links laat liggen. Speciaal voor mensen die graag solo willen reizen, maar dat ook superspannend vinden, is er een Alleen op reis Retreat. Aan de hand van uitdagende opdrachten maak je kennis met alle aspecten van het alleen reizen. Welke mindfulness vakantie je ook kiest, als deelnemer word je uitgedaagd om wat je kent los te laten en je over te geven aan het onbekende.

Solo_Retreats

De kracht van avontuur: leren spelen, ontdekken en experimenteren

Avontuur is een belangrijk ingrediënt wanneer het gaat om groei en persoonlijke ontwikkeling. Avontuur staat namelijk inherent aan spelen, experimenteren en ontdekken. Wanneer je alles in het leven als experiment benaderd kan het niet misgaan: een experiment kan immers niet slagen of falen. Een experiment levert een resultaat op waarmee je een vervolg stap kunt zetten. Daarmee leren spelen is een hele krachtige manier om jezelf beter te leren kennen. Daarbij is het goed om te onthouden dat een avontuur of experiment niet altijd episch of groot hoeft te zijn om het een avontuur te kunnen noemen. Vaak zit het hem in kleine dingen, zoals een nieuwe hobby uitproberen, een andere route naar je werk nemen of iets in je eentje te doen wat je anders eigenlijk altijd met iemand doet (naar de bioscoop gaan, een wandeling maken of uiteten bijvoorbeeld).

avontuur_persoonlijke_groei

Avontuur wordt minder eng wanneer je het vaker aangaat

Het interessante aan avontuur is dat als je het steeds vaker aangaat, je vanzelf steeds avontuurlijker wordt. Je merkt dat je meer open wordt, meer oog hebt voor dingen en dat je als persoon groeit. Je wordt veerkrachtiger, je raakt sneller verwonderd en je zelfvertrouwen groeit. Wanneer je eenmaal in het diepe springt merk je al snel dat vervolgstappen ook gemakkelijker gaan. Je hebt immers vertrouwen opgebouwd en kunt vanuit daar verder groeien. Het is juist een goed idee om daarom klein te beginnen om op die manier steeds een beetje meer vertrouwen op te bouwen. Een op zoek naar jezelf reis start dus eigenlijk met simpele dingen als een andere route naar je werk nemen en het aanspreken van een vreemde in e rij bij de kassa.

Experimenteren zonder waarde oordeel

Wanneer je graag een verandering in je leven wilt zien zijn de solo verrassingsretreats van Mindful Surprise wellicht een optie voor jou. Je gaat echt op avontuur en krijgt een intense beleving. Vooral doordat alles een verrassing is maakt het dat je zintuigen wijd openstaan. Het is belangrijk dat je klaar bent om te experimenteren en dat je ‘hoe je het altijd doet’ even loslaat. De mindfulness vakanties zijn speciaal voor mensen die open staan om het geluk van binnenuit te ervaren en hun zelfvertrouwen willen vergroten. Alvorens je kunt boeken vindt er dan ook een intakegesprek plaats waar verwachtingen uitgesproken worden en waar beide partijen kunnen checken of deze retreats ook echt een match voor ze zijn.

Mindful_Surprise_Retreats

No related posts.

+ Leave a Comment