Een avontuurlijke mindfulness reis op Bali


Stel je voor. Je gaat naar Bali, dat populaire eiland aan de andere kant van de wereld. Dat alleen is al een supertoffe ervaring, maar stel je toch eens voor dat je je een deel van deze reis laat verrassen. En met verrassen bedoelen we dat je niet weet wat je gaat doen en waar je gaat slapen. Nicole deed een driedaags avontuurlijke mindfulness reis op Bali (de reis is inmiddels verkrijgbaar voor 4 dagen) en vond het ontzettend spannend. In aanvang van de mindfulness reis kende ze nagenoeg geen details over de dagen die voor haar lagen, maar dat was juist reden voor haar om deze reis te boeken. De reis beloofde haar namelijk om eens door een andere bril naar haarzelf en haar leven te kijken. Ze deelt haar ervaring met jou!

Bali-Mindfulness-vakantie-

Lees ons artikel met 30 bezienswaardigheden bali en onze reisroute voor een rondreis Bali.

Een persoonlijke ontwikkeling vakantie én Bali ontdekken

Het eiland Bali staat bij velen bekend als een spirituele bestemming. Een bezoek aan het eiland staat voor velen gelijk aan een persoonlijke ontwikkeling vakantie. Daar wilde ik meer van weten! Ik kon wel een break gebruiken namelijk. M’n werk is ok, m’n vrijetijdsbesteding is ok, maar eigenlijk ben ik op zoek naar een ‘hell yes’; gevoel over mijn leven. Ik besloot op Bali een avontuurlijke mindfulness reis te boeken die beloofde om me uit te dagen en met andere ogen naar mezelf en mijn leven te kijken en tegelijkertijd me plekjes van het eiland zou laten zien die ik anders zelf niet bezocht zou hebben. Precies wat ik nodig had, want ik had het gevoel dat mijn huidige gedachtepatronen me niet veel verder konden brengen. Wat me tegelijkertijd aantrok en uitdaagde aan deze verrassingsreis was het feit dat ik van tevoren geen details over de reis kende. Ik moest me helemaal overleveren aan het programma. Superspannend en tegelijkertijd dacht ik ‘wat is het ergste wat me kan overkomen?’

Bali-Sanur-offerbakjes-Galungan 03.36.50

De details voor vertrek van de avontuurlijke mindfulness reis

Nadat ik geboekt had ontving ik een e-mail met een superinteressant verhaal over hoe Janneke, de organisator van de reis, zelf ook op zoek was geweest naar een leven waar ze meer dan tevreden over was. Ik werd helemaal enthousiast, omdat ik echt het idee had dat ze het over mij had! Nog steeds wist ik niet wat me te wachten stond, maar het verhaal van Janneke had me enigszins gerustgesteld. Vijf dagen voordat ik opgehaald werd ontving ik een nieuwe e-mail met een paklijst, maar ook wat ik absoluut niet mee mocht nemen. Ik moest comfortabele kleding meenemen waar ik me gemakkelijk in kon bewegen, goede schoenen en flipflops, warme kleding omdat het ’s avonds flink kon afkoelen en een zaklamp. Ik mocht absoluut geen eten meenemen en m’n laptop kon ik ook beter thuis laten. Ik begon toch wel een beetje zenuwachtig te worden nu!

Bali-Mindfulness-reis

De onthulling van het avontuur

Op de afgesproken dag werd ik opgehaald door de chauffeur. Nog steeds had ik geen idee waar ik naartoe ging. Ik zag dat de chauffeur een stapel enveloppen bij zich had en wilde die stiekem wel van hem afpakken, ik was zo nieuwsgierig! Pas toen we goed en wel op weg waren stopten we. Ik kreeg de eerste envelop en moest echt even de tijd nemen om rustig te zitten en het verhaal wat ik las op me in te laten werken. Ik ga niet vertellen wat er allemaal in stond, het enige wat ik erover wil zeggen is dat het me tot tranen bracht. Janneke had wederom een mooi verhaal van haarzelf met me gedeeld en aan het einde van de brief het avontuur van de komende dagen onthult. Ik wilde dit avontuur al heel lang zelf eens doen, maar had mezelf er niet toegebracht om het uiteindelijk ook echt aan te gaan. Nu kreeg ik het ineens opgelegd! Ik moest nog steeds even wennen aan de gedachte, maar heb snel kunnen schakelen. Na een minuut of tien stapte ik de auto weer in en heb ik me overgegeven. Ik had het knopje gevonden van ‘spannend’ naar ‘laat maar komen’!

Mindfulness-reis-Bali

Mijn ervaring van deze bezinningsreis

Aangekomen op de bestemming werd ik weggeblazen door de omgeving. Wat ontzettend mooi is Bali toch, helemaal als je het drukke zuiden achter je laat. Ik had bijna anderhalf uur in de auto gezeten en de omgeving van druk toeterende scootertjes zien veranderen in serene rijstvelden. Ik werd op een superlieve manier ontvangen door de mensen bij wie ik de komende dagen verbleef. Ik werd naar m’n kamer gebracht en kreeg ook mijn tweede envelop met een eerste opdracht. Elke dag die volgde kreeg ik een nieuwe brief met een verhaal over Janneke en haar persoonlijke reis met aan het einde van elke brief opdrachten die mijn reis tot een echte bezinningsreis maakten. De opdrachten en het avontuur hebben me inzicht in mezelf gegeven. In patronen waar ik aan vasthoud, maar voornamelijk in de dingen die me tegenhouden te groeien in een richting waar dat ‘hell yes’ gevoel zich schuilhoudt. Heel bijzonder. De reis werd afgesloten door middel van een etentje met Janneke. Zelf vond ik dat heel fijn, want ik had zoveel inzichten gekregen dat ik ze graag even met iemand wilde bespreken. Doordat Janneke veel van haar eigen persoonlijke zoektocht gedeeld had, had ik ook het idee dat ik haar al vrij goed kende. Dat maakte het voor mij makkelijk om me open te stellen voor haar.Mindfulness-vakantie-Bali

Aan wie zou ik dit verrassingsavontuur aanraden

Ik wil niet teveel op de details ingaan want inmiddels ben ik er wel achter dat het niet weten wat me te wachten stond een grote bijdrage aan het resultaat van deze bezinningsreis geleverd heeft. Wat ik wel kan zeggen is dat de dagen van deze avontuurlijke mindfulness reis me echt een zetje gegeven heeft in een nieuwe richting. Mijn leven is er niet helemaal door veranderd, maar ik heb wel het idee dat ik tot nieuwe inzichten ben gekomen die ik anders misschien niet zo snel gevonden had. Ik moet nu vooral stappen ondernemen om verder te komen in de richting die ik op wil. Ik zou de reis zeker aanraden aan mensen die graag meer over zichzelf willen weten en op zoek zijn naar een meer vervullend leven. Ik moet eerlijk toegeven dat je er wel echt klaar voor moet zijn. Je moet je wel echt over kunnen leveren aan het avontuur en het gewoon ondergaan. Als je niet bereid bent om die controle los te laten dan is deze mindfulness reis waarschijnlijk not your cup of tea. Wil je graag wat anders met je leven doen, weet je nog niet precies hoe of wat, dan weet ik zeker dat deze mindfulness reis op Bali een puzzelstukje in jouw zoektocht kan zijn.

Lees meer over de inhoud van deze mindfulness reis Bali >>>

Praktische informatie mindfulness reizen Bali

Deze avontuurlijke mindfulness reizen zijn inmiddels uitgebreid naar een vierdaagse reis. Ga je naar Bali en lijkt het je wat, dan kun je de reis boeken voor aankomsten vanaf februari 2019. Het is een individuele reis voor één persoon. Het is ook een mooi alternatief voor mensen die wel graag eens een retraite zouden willen doen, maar liever niet in groepsverband. De kosten zijn € 499,- waarbij zo’n beetje alles inbegrepen zit vanaf het moment dat je opgehaald wordt tot het moment dat je weer terug bent op een locatie naar keuze in Zuid-Bali.

Meer praktische informatie mindfulness reis Bali >>>

Checklist voor je mindfulness reis Bali

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets Bali
Inentingen nodig? Je kunt je ook thuis laten vaccineren
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids Bali in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering

Meer Bali inspiratie

Sanur, Canggu of misschien toch Uluwatu? Wat zijn nou eigenlijk de mooiste stranden Bali? Een rondreis Bali is ook zeker aan te raden en wanneer je er toch bent, sla dan Nusa Lembongan en Nusa Penida zeker niet over. Speciaal voor digital nomads schreven we de digital nomad guide Bali en om je te helpen de leukste accommodaties te vinden delen we ook onze favoriete hotels Bali.

Lees al onze Bali artikelen >>>

Bali als onderdeel van je Indonesië rondreis

Is Bali niet het enige eiland dat je gaat bezoeken in Indonesië? Wij schreven over de mooiste eilanden Indonesië en nemen je bijvoorbeeld mee naar het schitterende Flores, de Baliem Vallei in Papua, de mooie onderwaterwereld in Noord-Celebes en bizarre begrafenisrituelen in Zuid-Sulawesi.

Lees al onze Indonesië artikelen >>>

+ Leave a Comment