Klaar voor vertrek? Last-minute shoplog!


Deze week vertrek ik voor bijna drie weken naar Turkije. Niet voor een all-inclusive vakantie naar één van de badplaatsen, zoals veel mensen die mij minder goed kennen vragen, maar voor een reis door het binnenland. Startend in het hart van de regio Cappadocië, rijd ik in een huurauto naar Konya, om vervolgens met de trein naar Istanbul te reizen en vanaf Istanbul weer terug te vliegen. Ik ben geen kei in reisvoorbereiding, maar kan er wel altijd van genieten om de reisvoorpret wat aan te wakkeren door middel van wat last minute shopping. Elk item wat ik koop wordt in de winkel over gewikt en gewogen, want ruimte is beperkt in mijn backpack. Maar toch kocht ik ook deze keer lastminute een aantal nieuwe dingen die mee mogen naar Turkije.

lastminute-reis-shoppen

1. Hartkeks – € 0,85

Veel heb ik al over deze koekjes gehoord, hartkeks worden verkocht als soort van overlevingsvoedsel. Aangezien ik regelmatig hikes loop, leek het me wel handig, koekjes waar veel energie in zit. Maar of ze ook lekker en überhaupt eetbaar zijn? We zullen het zien.

hartkeks

2. Vision zonnebrand – €18,99

De zonnebrand van Vision is mijn favoriete zonnebrand. Hij plat niet, irriteert niet en is heel zacht voor een gevoelige huid (zoals ik heb). Als ik naar een warm land vertrek, gaat er altijd een grote tube mee, welke ik elke dag gebruik bij het opstaan. Ik gebruik daarom dan ook geen dagcreme, dat scheelt weer een potje in de bagage.

vision-zonnebrand

3. Karabiner Nite Ize – € 3,50

Als ik mijn backpack op heb, vind ik het handig als ik er snel iets aan kan hangen. Bijvoorbeeld zakje fruit dat ik op een markt koop onderweg. Deze karabiner is daar heel handig voor, doordat je hem aan twee kanten kunt openen valt hij nooit van je tas af: de ene kant klik je aan je tas, de andere kant klik je het item aan.

Karabiner

4. Clif Bar – € 1,95

De naam van deze energiebar zorgde ervoor dat hij geheel impulsief in mijn mandje belandde. Chocolate chip en Chocolate Macadamia, daar val je toch voor? Ik heb altijd wat ‘noodvoer’ bij me, zodat je niet afhankelijk bent van de plek waar je bent om eten te kopen. Handig tijdens een hike of tour bijvoorbeeld.

energiebar-reis-chocola

5. Pillendoosje – Etos

Op Pinterest kwam ik deze tip tegen: neem wat kruiden mee in een pillendoosje. Aangezien ik het fijn vind om af en toe op reis zelf iets simpels te koken, is het handig om wat kruiden bij je te hebben. Dit pillendoosje bevat drie compartimenten en is lekker plat, ideaal voor mijn doel dus.

6. Keen sandalen – € 76,46

Mijn Teva wandelsandalen waren aan vervanging toe, maar bij het zoeken naar nieuwe bij Bever kwam ik deze Keen sandalen tegen. Toen ik ze aantrok werd ik meteen blij, ze zitten als pantoffeltjes. En een groot voordeel vind ik dat ze ook leuk zijn om te zien, je kunt ze ook gewoon onder een rokje aan bijvoorbeeld.

7. Blik/Pannetje – € 8,75

Al eerder schreef ik over één van mijn favoriete reisgadgets: dit kookblik / pannetje. Ik zal er dus niet nog een keer over uitweiden, maar kon het niet laten om er nog eentje bij te kopen. Zo kunnen er nog wat extra breekbare/crashbare spulletjes mee om uiteindelijk ongeschonden uit mijn backpack te komen.

8. Besteksetje – € 3,95

Normaal nam ik, voor zelfgekookte maaltijden, altijd een spork mee, maar deze brak vaak in mijn backpack, én eigenlijk was ik dat gehannes met de alles-in-één mes-vork-lepel ook wel zat. Dit plastic setje past precies in bovenstaand blik en leek me daardoor handig.

outdoor-bestek

9. Hygienedoekjes – € 8,95

Deze hygienedoekjes gaan bij mij ook altijd in een zijvakje. Handig voor vieze tafels, handen, wc-brillen maar ook als verfrissingsdoekjes. Deze verpakking is lekker klein en daardoor handig.

hygiene-doekjes

10. Knijpflesjes – € 14,00

Shampoo, doucheschuim, cremespoeling…. Deze flesjes hebben uitgewezen van precies goed formaat te zijn voor mijn kortere reizen. En ze passen precies in mijn toilettas, lekken niet en het is supermakkelijk om alles uit het flesje te knijpen. Ze zijn er in verschillende formaten dus je kunt ze voor alles gebruiken.

Siliconen-flesjes-88ml

11. Mini Peper & Zout vaatje – € 2,95

Ik had deze al eens vaker gezien en dacht meestal: wie koopt dat nou, wat een onzin! Tot tijdens mijn laatste reis ik twee maanden lang een zoutvaatje meesjouwde omdat ik het lastig vond elke keer in het Japans of Chinees naar zout te moeten vragen omdat dit niet standaard op tafel stond. Dan is dit mini peper en zoutvaatje toch een stuk handzamer, met zijn cm of vijf past hij altijd nog wel achter een ritsje van de backpack.

peper-zout-reis

12. Opvouwbaar bord / Snijplank / schaal – € 19,95

Dit was één van de items waar ik wat langer mee in mijn handen stond in de winkel gezien de prijs. Maar het is wel een onwijs handig item, door het materiaal van de bodem kun je hem ook als snijplank gebruiken, door de opstaande rand ook als schaal en bord én hij kan compleet plat in (de rug van) je tas gestoken worden waardoor hij niet in de weg zit met pakken.

opvouwbaar-bord-snijplank

13. Keramisch zakmesje – € 7,95

Om bovenstaand item goed te gebruiken is een goed mes wel handig. Maar ik wilde er wel één die geen dingen in je tas kapot kan maken. Dit mesje is klein, licht en –ondanks dat hij aanvoelt als plastic- goed scherp.

keramisch-zakmes-lichtgewicht

14. Compeed blarenpleisters – € 5,99

Eentje die weinig toelichting vraagt: blarenpleisters zijn een must om bij je te hebben als je veel wandelt. Dit doosje bevat alle verschillende maten en komt meestal wel van pas.

compeed-blarenpleisters

15. Dwarsliggers – vanaf € 12,95

Niet op de foto, maar ik kocht ze wel lastminute: twee dwarsliggers. Ondanks dat ik heel erg blij ben met mijn Kobo e-reader, vind ik het soms wel handig nog wat papieren boeken bij me te hebben, bijvoorbeeld op het strand. Dwarsliggers zijn ideaal want ze nemen weinig ruimte in beslag en wegen bijna niets. Voor deze reis kocht ik o.a. het tweede deel van Het Rosie Project, nl Het Rosie effect. Het Rosie project maakte me zo ontzettend aan het lachen dat ik nu al niet kan wachten tot ik aan deel twee kan beginnen! Een aanrader!

dwarsligger-rosie-effect

 

Wat zijn jouw favoriete lastminute reisshopitems?

 

 

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours