8 superhandige gratis items voor op reis


Reizen kun je zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Backpacks, koffers, slaapspullen, toiletspullen… voor een paar tientjes kun je klaar zijn, maar je kunt er ook honderden euro’s aan uit geven, geheel afhankelijk van jouw wensen en kwaliteitseisen. Maar, er zijn ook een aantal items die echt handig zijn en je gewoon (ok bijna) helemaal niets kosten! Heb jij deze 8 items ook altijd bij je?

1. Ziplocks

De handige hersluitbare zakjes die je tegenwoordig in elke supermarkt vindt, komen altijd van pas op reis. Om dingen in te stoppen die niet mogen lekken in je tas, om spullen te beschermen, af te schermen van water, óf om je vloeistoffen mee door de douane te krijgen: altijd handig.

Zoek je iets duurzamers? Dan is dit waterdichte transparant toilettasje of een dry sack ideaal!

2. Duct tape

Als je dan toch hebt gekozen voor die supercheape uitrusting, maar deze niet de kwaliteit blijkt te hebben die je had gehoopt, kun je het altijd nog fixen met duct tape. Of als je net met je regenhoes langs dat scherpe hekje bent gelopen en er een enorm gat in zit. Of als je een fietstocht gaat maken en je onverhoopt een lekke band krijgt. En wist je dat je duct tape ook kunt gebruiken om blaren te voorkomen?  Je hoeft niet meteen een enorme rol mee te nemen, maar kunt er zelf een minirolletje duct tape van maken

3. Douchemuts

Niet om je haren droog te houden onder de douche, maar ken je die gratis douchemutsjes die je vaak in hotels krijgt? Deze zijn ideaal om je vieze schoenen in op te bergen, zonder dat het extra ruimte in je tas of koffer kost.

Ook handig en duurzamer: deze schoenen opbergzak.

4. Tiewraps

Supersterk, klein en nemen geen extra ruimte in je bagage in: tiewraps. Handig om dat ene lampje op te hangen, iets te repareren of je tas dicht te binden als je een slotje vergeten bent.

5. Vuilnis-/waszak

Een vuilniszak kun je gebruiken als je geen regenhoes voor je backpack hebt, maar onverwacht tóch een tropische regenbui meemaakt, voor je vuile was óf als je weer moet vertrekken naar de volgende locatie terwijl je badkleding nog niet droog is. Nóg handiger, kijk in het eerste hotel waar je komt in de kast, vaak ligt daar een disposable plastic waszak die voorzien is van een dichttrektouwtje en van dun, niet krakend plastic is gemaakt. Deze heeft nog een beter formaat.

Vuiniszak te groot voor je vuile was? Dan is deze superleuke waszak ook ideaal.

6. Spork

Tegenwoordig krijg je hem gratis bij de AH to Go: een spork. Altijd handig als je het eten met stokjes even beu bent, of gewoon simpelweg bestek nodig hebt, om bijvoorbeeld een bakje noodles te eten.

Liever iets stevigers? Dan is de reisbestek multitool perfect!

7. WC papier

In heel veel landen hangt er niet standaard een rolletje naast het toilet, terwijl wij Westerlingen eigenlijk niet echt zonder kunnen: WC papier. Zorg dus altijd dat je een rolletje bij je hebt (hoeft uiteraard geen volle rol te zijn). En ook voor andere situaties waarin je iets droog moet maken of een doekje nodig hebt komt het goed van pas.

8. (Haar)elastiekjes

Ook in de categorie ‘soms moet je zelf wat knutselen’: haarelastiekjes. Handig als je ergens iets aan moet hangen (met een doorhaalknoop), op moet hangen of aan elkaar moet maken. Met een waterflesje, haarelastiekje en mobiel knutsel je bijvoorbeeld je eigen navigatiehouder voor je roadtrip!

diy-navigatie-travel

Wij zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw gouden tips!

+ There are no comments

Add yours