Met de auto op vakantie: onbezorgde roadtrip met het juiste navigatiesysteem
Een autovakantie geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Dit vakantiegevoel begint al zodra je thuis de deuren van de auto dicht slaat. Een heerlijke roadtrip naar een mooie Europese bestemming ligt in het verschiet. Mooie landschappen die aan je voorbijtrekken, muziekje aan, toeristische routes verkennen en natuurlijk stoppen bij mooie bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Maar hoe zit het eigenlijk met de navigatie? De “old fashion” landkaart kun je vandaag de dag achterwege laten want met een goed navigatiesysteem rij je probleemloos van A naar B. Zo hoef jij alleen nog maar te genieten van de reis. Maar hoe kies je nu het beste navigatiesysteem dat bij jouw autovakantie past? We leggen het uit!
Waarom kiezen voor een navigatiesysteem tijdens een autovakantie?
Goed navigeren is een kunst. Daarvoor gebruiken we allang geen landkaart of wegenkaart meer natuurlijk. We willen optimaal kunnen genieten van een heerlijke roadtrip en daarbij niet al teveel hoeven nadenken over het vinden van de juiste route. Om een zo onbezorgd mogelijke roadtrip tegemoet te gaan, mag een betrouwbaar en veilig navigatiesysteem dan ook eigenlijk niet ontbreken. Verkies je een los satelliet navigatiesysteem boven Google Maps, bijvoorbeeld vanwege de gedetailleerde weergave en verkeersinformatie of omdat je onvoldoende internetdata hebt in het buitenland om Google Maps te gebruiken? Dan is het slim om te kiezen voor een goed satelliet navigatiesysteem dat aan al je wensen voldoet. Vind hiervoor het beste navigatiesysteem bij Autodoc, hier vind je veel verschillende modellen van uiteenlopende merken, in verschillende prijsklassen. Zo kun je mooi de verschillen vergelijken.


Zo kies je een navigatiesysteem dat bij je past voor je autovakantie
Is jouw roadtrip gepland en ben je nog op zoek naar een goed navigatiesysteem? Stem jouw keuze dan af op verschillende kenmerken. Elk systeem heeft namelijk zijn eigen specifieke kenmerken met bijbehorende prijs. Maar hoe weet je welk navigatiesysteem bij jou past? Bij de aankoop hiervan kun je bijvoorbeeld letten op de onderstaande specificaties:
Schermafmeting
Hiermee wordt de afmeting van het display bedoeld. Je kunt kiezen voor een compact beeldscherm of een wat groter display. De keuze die je hierin maakt is persoonlijk. Een klein scherm neemt minder plaats in op de voorruit, maar op een groter scherm is de route makkelijker af te lezen.
Batterijcapaciteit
Hiermee wordt de werkingsduur van de batterij in opgeladen toestand aangegeven. Des te hoger de capaciteit, des te langer het navigatiesysteem werkt zonder oplaadkabel of oplaadbeurt. Het opladen van de navigatie gebeurt in de meeste gevallen via een USB of een mini USB. Ben je van plan lange stukken achter elkaar te rijden, kun je kiezen voor een navigatiesysteem met langere batterijduur. Echter betaal je hier vaak ook weer extra voor.
Opslag en RAM geheugen
De capaciteit van de opslag is belangrijk. Zeker als je meerdere kaarten wilt gebruiken op jouw navigatiesysteem. Bijvoorbeeld als je zowel binnen de EU als daarbuiten probleemloos wilt kunnen navigeren. Gebruik je jouw navigatiesysteem slechts voor enkele landen, heb je minder RAM geheugen nodig dan wanneer je veel verschillende kaarten wilt downloaden.
Besturingssysteem van de software
Een satelliet navigatiesysteem kan op verschillende soorten software draaien. Voorbeelden daarvan zijn Android of Windows. Het is hierbij maar net wat je voorkeur heeft.
Processor van het navigatiesysteem
Wil je snel kunnen navigeren zonder haperingen? Kies dan een navigatiesysteem met een goede frequentie processor. Dit kan variëren van 600 tot wel 1000 MHz. De processor zegt dus iets over de snelheid van de navigatie: hoe hoger de frequentie, hoe soepeler jouw navigatie verloopt.
Het aantal satellietkanalen
Een navigatiesysteem werkt in combinatie met satellieten. Om de juiste satellieten te kunnen vinden, is het systeem voorzien van een aantal kanalen. Des te meer kanalen, des te gedetailleerder jouw route zal worden weergegeven. Satelliet navigatiesystemen kunnen 22,48 of zelfs 66 kanalen hebben.
Cruisen door onbekende landschappen? Jij weet overal de weg
Een goede navigatie is dus onmisbaar als je met de auto onbekende landschappen en streken wilt verkennen. Je komt nooit voor verrassingen te staan en kunt dus zorgeloos genieten van de reis. Je kunt kiezen voor de snelste weg of juist de toeristische B-route en eventuele files of tolwegen vermijden. Doodlopende straatjes, afgesloten wegen én landkaart discussies zijn dus voorgoed verleden tijd. Een perfecte start voor een onvergetelijke roadtrip.
Vind en vergelijk de beste navigatiesystemen >>
Dit neem je mee op roadtrip



