10 Travelers all-time favorites


We hebben ze allemaal tijdens het reizen: all-time favorites. Van die dingen die altijd met je meegaan. Het ultieme reisgevoel bij je oproepen. Hele gewone dingen. Praktisch, comfortabel of fijn. Ze horen erbij. Wat?…je zweert erbij! Net als al die andere reizigers trouwens. We maakten een top 10 van dé all-time favorites van travelers. Zie je jouw favorieten ook in dit rijte terug?

1. Flipflops

Tenzij je naar Antarctica gaat, is de kans groot dat ze ook bij jou in je bagage zitten: flipflops. En je draagt ze altijd en overal. Naar het strand, in de kroeg, tijdens het shoppen, onder de douche, op de scooter… je zou ze zelfs bijna aanhouden tijdens die lange trek. Oké, dat is dan misschien niet zo'n goed idee, maar verder is dit multi-schoeisel gewoon het beste wat er is… toch?

2. Street food

streetfood, streetart cartagena

Als echte globetrotter speur je al vanaf dag één de straten af naar de beste streetfoodstalletjes en lokale eettentjes. Alles wil je proeven. En je eet dan ook de hele dag door. Over ziek worden maak je je geen zorgen, want als de locals het eten, kun jij dat ook. En anders drink je toch gewoon een extra flesje cola?

3. Cola

cola

Ja, we weten inmiddels allemaal dat cola hartstikke ongezond is, maar op reis is het toch wel erg lekker. Vooral als je energielevel even tot een dieptepunt is gezakt, door bijvoorbeeld hitte of hoogte, kan een glas cola een uitkomst zijn. Onder reizigers gaat het verhaal de ronde dat cola bacteriën zou doden en goed werkt als noodoplossing bij maag- en darmproblemen. Dit omdat het, net als ORS-oplossing, een combinatie van suiker en zout bevat. Ook wij geloofden hierin, dus hebben we het even nagetrokken. Helaas, hoewel het wel enigszins helpt, is het vooral een fabeltje, maar lekker is het wel!

4. Cheapass zonnebril

fake sunglass

Zo één waar we op kunnen gaan zitten. Die je in je tas propt zonder hoesje. Laat liggen in de trein. Wordt gejat in een hostel. En iedere keer koop je weer een nieuwe van zo'n mannetje op het strand. Voor een paar euro. Ja er gaan iedere reis wel een paar cheapass zonnebrillen doorheen.

5. Insectenspray

deet

Zonnebrand heeft dan misschien die heerlijke vakantiegeur, Deet kan er ook wat van! Lekker ruikt het zeker niet, maar zodra je de geur van deet opsnuift waan je je weer even in de tropen. Ben je in een gebied met veel muggen? Dan hoort die geur er gewoon bij. De hele dag zie je reizigers zich in sprayen. Want we ruiken liever naar die chemische citroen dan dat we lek gestoken worden. Helaas, hoeveel we ook sprayen, muggen weten altijd wel een ongesprayed stukje huid te vinden. Aarrrgh!

6. De flodderbroek of sarong

Moet die favoriete spijkerbroek vechten voor zijn plekje in je bagage, de yogabroek wordt er zonder bij na te denken aan toegevoegd. In Nederland ga je er de straat niet mee op, maar op reis woon je erin. Zeker in Azië is de flodderbroek – ook bij mannen – niet weg te denken uit het straatbeeld. Net als de sarong, die overal voor ingezet wordt: strandlaken, gordijn, hoofddoek, omslagrok, kussen…

7. Een haarband of petje

Sunday-Afternoons-zonnepetje

Hoe schoon we thuis misschien ook zijn, op reis kan het zomaar voorkomen dat je al dagen je haar niet hebt gewassen. Een haarband of petje is dan een uitkomst! Een petje beschermt je bovendien ook tegen de zon. Lekker praktisch :)

8. De hamamdoek

Hamamdoek roze XS

Alles wat ruimte inneemt, mijden we liever. Daarom is de hamamdoek gewoon ontzettend handig en hebben steeds meer reizigers er wel één of meer in hun uitrusting zitten. Een XS hamamdoek voor het douchen en een fouta als strandlaken bijvoorbeeld.

9. Lokaal bier

Singha1

Ja, leuk hoor, al die praktische dingen. Maar dat ouderwetse flesje bier mag toch zeker niet in deze top 10 ontbreken. En dan vooral dat lokale biertje niet. En het smaakt altijd goed. Heerlijk zelfs. Proost!

10. Notitieblok

one-line-a-day-reisdagboek-vrijstaand

E-mailadressen, routebeschrijvingen, aantekeningen en hele reisverhalen. Ze weten allemaal een plekje te vinden in een old-school notitieboekje. Geen stroom hoeft er aan te pas te komen. En bijna iedere reiziger heeft er wel één op zak. We love paper!

Zoek je nog een kadootje voor een reiziger?

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een reiziger? In onze travelshop vind je originele cadeaus voor reizigers.

Categories

+ There are no comments

Add yours