10 gratis apps die je niet wilt missen op reis


Een smartphone gaat bijna altijd wel mee op reis. Daarom zochten wij 10 gratis apps die het leven als reiziger een stukje makkelijker maken!

1. TripAdvisor

Oke oke, voor de hand liggend is het wel, maar toch. In deze app vind je gemakkelijk accomodaties, bezienswaardigheden, etc. Makkelijk is dat je ook via de app kan boeken en dingen kan opslaan, zodat je ze makkelijk terug kan vinden. Daarnaast is er de fijne ‘nu in de buurt' optie, waar je heel snel kan vinden welke places to be er in de buurt zijn! Overigens heeft TripAdvisor ook een tweede app met offline City Guides. Ook een aanrader.

2. Maps.me

Nooit meer de weg kwijt dankzij offline kaarten. Helaas is het in de gratis versie niet mogelijk om routes in te stellen, daarvoor moet je een upgrade kopen naar pro.

3. Currency

Super simpele en handige app om in een handomdraai de lokale valuta om te rekenen naar euro's of juist andersom.

4. Trail wallet

Reis je op een budget en vind je het prettig om een beetje inzicht te houden op je uitgaven? Dan is dit precies een app voor jou. Werkt eenvoudig en je ziet in een handig taartdiagrammetje waar je geld heen is gegaan, maar vooral ook wat je nog over hebt. Zo weet je precies wat je per dag kunt besteden om binnen je budget te blijven. Na verloop van tijd is het wel een betaalde app, maar tegen die tijd heb je hem al volop uit kunnen proberen (en gebruiken).

5. Triplist

Bang om iets te vergeten bij het inpakken? Deze app helpt je een hele overzichtelijke inpaklijst te maken. En afstrepen gaat net zo makkelijk!

6. Tripr

Nieuwe app, waarmee je mensen kan ontmoeten op de plaats van bestemming, nog vóórdat je er bent gearriveerd. Vrienden en locals ontmoeten was nog nooit zo eenvoudig. Hoewel… we hebben hem nog niet kunnen testen, maar het lijkt ons in ieder geval het proberen waard. Wie heeft er al ervaring mee?

7. Free Wi-Fi finder

In het buitenland is het altijd handig om te weten waar je gratis internet kan vinden. Voor het gebruiken van andere apps bijvoorbeeld.

8. Foodspotting

Wat is het beste eten in de buurt? Met deze app weet je het! Je kunt ook op specifieke gerechten zoeken: stel, je wilt weten waar de beste Paella gemaakt wordt in Barcelona, op basis van ervaringen van anderen vertelt deze app je het.

9. MeetUp

In deze app voer je je interesses in en hierdoor vindt de app groepen in je omgeving die dezelfde interesses hebben en met elkaar optrekken in verschillende activiteiten. Van trekkings tot kookcursussen! Ook handig voor thuis trouwens.

10. PhotoShop Express

Photoshop is er ook voor op je mobiel, dus die snapshots die je hebt geschoten zijn simpel en snel te editen zodat dat toffe uitzicht er nóg indrukwekkender uitziet.

4 Comments

Add yours
  1. Didi

    Ik gebruik altijd here WeGo op vakantie! Geheel gratis, werkt offline en je kan routes plannen. Je kan ook favorieten toevoegen zodat je de hotspots altijd binnen handbereik heb. Buiten dat kan je je routes te voet, met de fiets of de auto plannen.

+ Leave a Comment