Over het reisblog


Reisblog Ikwilmeerreizen.nl is een van de uitgebreidste Nederlandse reisblogs van het moment. Opgericht in 2014 door Mirjam en Annemarie. Het travel blog is inmiddels uitgegroeid tot een platform met ruim 100.000 unieke bezoekers per maand en nog eens 120.000 volgers op social media. Met het reisblog willen we lezers inspireren tot het ontdekken van (soms verrassende) bestemmingen van over de hele wereld. Ver weg, maar ook dichtbij huis.

Ons doel is reizigers te helpen alles uit hun reis te halen. Of dat nu een stedentrip, roadtrip of wereldreis is. Met bestemmingstips voor highlights en hidden gems, handige reisroutes en praktische informatie helpen we dagelijks duizenden reizigers in hun reisvoorbereiding. Maar ook met slimme reistips, die het leven van een reiziger nèt even makkelijker kunnen maken, helpen we ze op weg. Vanuit onze jarenlange reiservaring, enthousiasme en nieuwsgierigheid naar de wereld delen we uitgebreide informatie over inmiddels meer dan 90 landen.

Bekijk al onze bestemmingen >

Annemarie konijn, oprichter Ik wil meer reizen Mirjam Denneman, travelblogger

Reisblog voor een breed publiek aan avonturiers

Ikwilmeerreizen.nl is een reisblog voor een breed publiek aan reizigers. Het blog is gericht op avontuurlijke reizigers die net iets meer van de wereld willen ontdekken. Lezers laten zich door ons reisblog inspireren voor een mooie, verre (wereld)reis, een weekendje weg, gave stedentrip, originele roadtrip of bijvoorbeeld een uniek outdoor avontuur.

Wil jij onze lezers bereiken? Bekijk dan onze mogelijkheden voor adverteren.

Reisblog als reisgids

Ons reisblog wordt gedreven door een pure passie voor reizen en het verlangen die passie met andere reizigers te delen. Hoe fijn is het wanneer je getipt wordt over die bijzondere hike, dat heerlijke restaurantje of dat geweldige hostel? Wij worden daar in ieder geval ontzettend blij, zeker als die ene tip bijdraagt aan onze reisbeleving en voor een onvergetelijke ervaring zorgt. En precies dat proberen wij met onze lezers te delen. Naast alle praktische informatie, must-sees en routes natuurlijk, want dat delen we ook. Ik wil meer reizen kenmerkt zich door zeer uitgebreide reisblogs. Verhalen boordevol informatie waarmee je zo op pad kunt. Ons reisblog fungeert hiermee vaak als reisgids en wordt dan ook regelmatig ter plekke geraadpleegd.

Bekijk al onze handige reisroutes >

Slimme reistips

Naast bestemmingsinformatie, besteden we ook veel aandacht aan slimme reistips. Van inpakken tot tips voor wereldreizigers, digital nomads en soloreizigers. En van het kiezen van de leukste accommodaties, de aanschaf van de beste travelgear tot het boeken van een vlucht. Of je nu een ervaren reiziger bent of op het punt staat voor het eerst te gaan backpacken, voor iedereen zijn er wel handige reistips te vinden op ons reisblog.

Bekijk onze reistips voor de reisvoorbereiding >

Reisblog nederland, ikwilmeerreizen

Onze tips voor accommodaties

Als je vaker bestemmingsartikelen van ons reisblog leest, dan valt je al snel op dat we voor iedere bestemming accommodatietips geven. We tippen accommodaties waar we zelf hebben verbleven, maar zoeken ook alternatieven op voor verschillende doelgroepen en budgetten. Zo vind je in veel gevallen een hostel of ander budget-optie, een middenklassehotel of leuk boutique hotelletje en vaak een wat luxere (verwen) optie of appartement. We letten hierbij op de prijs-kwaliteit verhouding, maar vinden het bijvoorbeeld ook belangrijk dat een accommodatie iets bijzonders of unieks heeft. Eigenlijk geldt voor alle accommodaties die we op ons reisblog tippen dat we ze zelf zouden boeken, als we er niet al geweest zijn dan.

Bekijk al onze tips voor accommodaties en vervoer >

Live onze reizen volgen op Instagram

Ik wil meer reizen bestaat inmiddels zo'n 10 jaar en in al die jaren zijn we veel blijven reizen. In de winter maken we vaak bijzondere reizen ver weg en ‘s zomers verkennen we Europa. Wil je deze reizen live volgen? Dat kan door ons te volgen op Instagram. Daar nemen we je via stories, reels en foto's mee op reis. We delen er tips over bestemmingen, voor ze op ons blog staan. En heb je iets gemist? Je kunt al onze reizen, tot maar liefst 6 jaar terug, terugkijken in de highlights! Geen Instagram? Volg dan onze live stories op Facebook.

Wil je niks van ons reisblog missen? Volg ons dan ook op Instagram en Facebook.

Mirijam, fotografie ikwilmeerreizen Annemarie Konijn, reisblogger