9 Irritaties op reis die alleen vrouwen herkennen


Reizende mannen hebben het een stuk makkelijker. Tenminste, dat vinden wij, vrouwelijke reizigers, dan. En af en toe mogen we daar best even over klagen. Al die dingen op reis waar vrouwen last van hebben, maar mannen niet. We geven toe, het is geen wereldproblematiek, maar toch. Herkenbaar?

1. Kledingkeuzestress bij het inpakken

Mijn vriend trekt voor hij gaat reizen zijn kast open, pakt de hoeveelheid kleding die hij nodig denkt te hebben en klaar. Daar zijn ook weinig variatiemogelijkheden: t-shirts, korte broeken, misschien nog een hemdje en that's it. Tien minuten later is hij volledig ingepakt. En dan sta ik nog steeds op dezelfde plek voor mijn kast. Wij vrouwen hebben gewoon veel meer keuze! Hemdjes, t-shirts, korte broeken, rokjes, jurkjes… keuzestress! En dan kom je er vaak ook nog achter, dat je hét kledingstuk dat je ideaal acht voor juist deze reis niet in je bezit hebt. Moet je nog eerst gaan winkelen ook! Zucht…

2. BH's inpakken

Als er één type kledingstuk lastig inpakken is, dan zijn het wel bh's. Je kunt er een paar sokken in stoppen om te zorgen dat ze niet geplet worden tussen je bagage en ze ook nog vervoeren in een packing cube, maar still…. hoe handig zou het zijn als je gewoon, net als mannen, aan een paar onderbroeken genoeg had?

packing-cubes-bhs

3. Scheren op reis

Ook op reis wil je gewoon rondlopen met gladde benen en oksels toch? Maar hoe irritant is het als je je weer eens onder een klein (en dan vaak ook nog erg koud) straaltje moet douchen en je dan óók nog moet scheren? Of nog erger: je bent op een trekking en er is helemaal geen douche? Mij overkomt het regelmatig op reis. Ik werd dan ook wel heel enthousiast toen Philips ons vroeg om de Lumea Prestige te testen. Dit is een IPL apparaat voor thuis dat ervoor zorgt dat je voortaan met één keer in de 4-8 weken behandelen, maandenlang beschikt over gladde benen, oksels en bikinilijn. Het lijkt me dé oplossing: nooit meer scheren op reis. Inmiddels heb ik de eerste keer behandeld met het apparaat en dat viel me alles mee. Je bepaalt gemakkelijk jouw type huid door middel van de SmartSkin sensor, daardoor weet je zeker dat het behandelen veilig is. Het doet geen pijn (hoogstens af en toe een prikje) en ik vond het gemakkelijk en snel werken, binnen een half uur was ik helemaal klaar, inclusief het verwisselen van de opzetstukjes voor de verschillende lichaamsdelen. Het is ook superrelaxed dat je het behandelen thuis kunt doen, je kunt de Lumea zelfs snoerloos gebruiken. Omdat ik over twee weken weer moet behandelen en het resultaat pas na drie keer behandelen zichtbaar is, kan ik daar nu nog niets over zeggen, maar ik ben superbenieuwd (wordt vervolgd)!

philips-lumea-test

4. Ongesteld op reis

Normaalgesproken al niet onze favoriete tijd van de maand, maar op reis is het helemaal irritant: ongesteld zijn. Behalve het feit dat hygiëne soms ver te zoeken is, zijn er ook niet altijd toiletten in de buurt. Maar vervelender nog, met name als je wat langer op reis bent, is het feit dat je in sommige landen nauwelijks tot geen tampons kunt kopen. En rondlopen met een maandverbandje tussen je benen bij 35 graden…. ehm nee.

5. Aan een stoel vastplakken

Ken je ze? Die mooie kleurrijke plastic stoeltjes door heel Azië en Zuid-Amerika? Al na enkele minuten glibber je met je blote benen alle kanten op of je plakt er gewoon aan vast. Ieeuw! Of nog erger, van die plastic stoeltjes met gaatjes erin? Even een half uur lunchen en je hebt een uur daarna nog een gaatjespatroon in je benen staan. Leuk hoor, zo'n kort broekje of rokje. Heel irritant. Wij stoppen daarom altijd een hamamdoek XS in onze tas. Echt een uitkomst voor dit probleem!

plastic-stoeltjes-holbox

6. Het zoeken of meenemen van een föhn

Heb jij een kort kapsel dat je in model moet brengen na het douchen? Dan herken je dit zeker. Maar ook vrouwen met lang haar missen hem vaak, zeker in koude landen: een föhn. Natuurlijk kun je er, net als Annemarie, voor kiezen om een reisföhn in te pakken, maar als je erover nadenkt is het eigenlijk heel gek. Waarom ligt er niet, zoals bijvoorbeeld in Zuid Korea, in elk ho(s)tel gewoon een föhn die je kunt gebruiken? Wat kosten die dingen nu om als extra stukje service te bieden? Veel vrouwen zouden er in ieder geval blij mee zijn!

7. Het gebruik van (vieze) toiletten

Waarom kunnen wij nu niet staand plassen? Dat vragen we ons op reis vaak af. Het zou zo makkelijk zijn als je al die vieze wc's gewoon op geen enkele manier aan hoeft te raken of gewoon af en toe een boompje kunt pakken. Maar helaas, het enige dat wij als vrouwen kunnen doen is onze squatspieren goed trainen. Een hurktoilet heeft dan misschien nog wel de voorkeur boven een vieze wc met bril: het blijft ellende!

hurktoilet

8. Irritante, starende of opdringerige mannen

Stel je toch eens voor dat mannen dit eens andersom zouden beleven: starende, opdringerige vrouwen. Dat zou gek zijn hè? Toch kom je ze als vrouw op reis vaak tegen: vervelende mannen. En daar hebben blonde, blanke vrouwen misschien nog wel het meeste last van. Van schaamteloze staartaferelen, ongewenste selfies en catcalling tot uithuwelijking in ruil voor een aantal kamelen, we hebben al veel meegemaakt op dit gebied. Jezelf bedekken helpt iets, maar vaak is het júist in die landen waar dit nodig is zo warm dat je dat liever niet zou willen.

9. Natte bikini onder je kleding

Nog even een laatste duik in de zee, maar geen tijd meer om op te drogen? Tja, daar loop je weer met twee van die natte plekken in je t-shirt en een ongemakkelijke vlek in je korte broek. Mannen hebben dat probleem niet. Die gebruiken hun zwembroek namelijk als korte broek, trekken een t-shirt aan en klaar.

reiziger-strand-holbox

Heb jij nog andere irritaties als vrouw op reis? Dan is dit het moment: gooi het er maar uit en deel het met ons! Of lees ook deze 8 dingen die alleen solo reizigers herkennen.

Populaire reizigerscadeaus uit onze travelshop

5 Comments

Add yours
  1. Lise

    Wellicht goed bedoeld geschreven, maar dit artikel doet me toch met m’n ogen draaien. Ik weet niet goed op welke vrouwen jullie mikken, maar nu lijkt het alsof “wij, reizende vrouwen” bij het inpakken al uitroepen “oh mijn GOD! Hoe moet ik nu die bh inpakken!?”, “oh neeeee ik moet nog naar de winkel voor het ideale reistopje” en “krijg ik m’n reisföhn wel in m’n valies gepropt??”. De vrouwen die ik ken snuisteren voor het vertrek nog in een reisgids, proppen hun oudste kleren in hun koffer (lekker handig, want zo heb je geen paniek als er iets gestolen wordt en kan je eventueel een kledingstuk daar laten om meer souveniers te kunnen meepakken) en kan het geen snars schelen of er een paar stoppels op hun benen staan terwijl ze door de jungle sjokken of net de Machu Picchu bezoeken. “9 irritiaties bij artikels die alleen vrouwen herkennen”, dus.

  2. Miranda

    Jahoor, allemaal heel herkenbaar. Mijn oplossing voor de fohn: gebruik haarspeldjes! Je ziet er dan wel uit als een kleuter, maar hee, who cares, je bent lekker op vakantie. :-)

  3. Johanna

    Bekend met deze tips? Je kan een menstruatiecup aanschaffen. Thuis je er goed over inlezen en het uitproberen. En dan nooit meer honderdduizend tampons meenemen of op reis er naar op zoek moeten. Ook bestaan er wegwerp-plastuitjes zoals van urinelle, waarmee in je in geval van nood als vrouw staand kan plassen.

+ Leave a Comment