Reisblogger worden? Zo kun je geld verdienen met bloggen!


Al jaren wordt ons regelmatig de vraag gesteld of we nu een beetje kunnen leven van ons reisblog. Het antwoord daarop is “Ja, we halen al sinds 2015 beiden ons volledige inkomen uit Ik wil meer reizen!”. Geld verdienen met bloggen is namelijk gewoon ondernemen! Nadat we in 2014 zijn begonnen met ons blog heeft ons reisplatform een enorme vlucht genomen, waardoor we al in 2015 een sprong in het diepe waagden en beiden onze baan opzegden (en sindsdien nooit meer voor een baas hebben gewerkt). In de jaren die volgden hebben we van ons reisblog een mooie, winstgevende onderneming weten te bouwen met diverse verdienmodellen. En dat allemaal volledig locatie-onafhankelijk, waardoor we ondertussen de wereld over konden reizen en nog meer mooie content konden creëren.

Geld verdienen met bloggen, hoe dan?

Hoe je geld kunt verdienen met een blog is voor veel mensen vaak nog een raadsel. En dat terwijl er met bloggen zoveel manieren zijn om geld te verdienen! Voor wie kwalitatief goede content creëert en een groot publiek aan zich weet te binden zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar een carrière als professioneel reisblogger komt je niet zomaar aanwaaien! Door de jaren heen hebben wij onszelf dan ook niet alleen ontwikkeld als blogger, maar vooral als ondernemer, want naast ons blog runnen we ook al jaren een webshop. En al onze kennis en ervaring van de afgelopen 7 jaar willen we nu met anderen delen! Daarom hebben we een uitgebreide cursus ontwikkeld: Professioneel reisbloggen. En deze cursus is nu door iedereen te volgen via onze nieuwe site bloggerscursus.nl.

Maar waarom hebben we deze cursus ontwikkeld? Voor wie is hij geschikt? Wat kun je ervan leren en hoe is hij opgezet? Op al deze en nog veel meer vragen geven we in dit artikel antwoord!

Let op: per 1 juni 2024 stoppen we met de cursus. Wil je hem nog volgen, dan kun je hem uiterlijk tot 31 december 2023 aanschaffen. Je hebt dan nog tot 1 juni 2024 de tijd om hem te voltooien. We bieden de cursus daarom aan met flinke korting. Grijp dus nu nog je kans!

Waarom zou je reisblogger willen worden?

Toegegeven, het is niet de droom van iedereen en dat hoeft ook niet. Maar áls het je droom is, kunnen we dat enthousiasme alleen maar met je delen. Dat wij in 2014 reisblogger zijn geworden, heeft ons zoveel gebracht, dat hadden we voor geen goud willen missen! En we zijn ook zeker niet van plan om dat de komende jaren op te geven! Bij elkaar opgeteld hebben wij in totaal 85 landen bezocht en beleefden we de meest bijzondere avonturen. Berggorilla's spotten in Rwanda, luchtballonvaart in Cappadocië, safari in Zuid-Afrika, expeditiecruise naar Vuurland, hondensledentocht en Noorderlicht in Lapland, kamperen in IJsland, roadtrippen door Oman en rondreizen door Peru en India. het is slechts een kleine greep uit de unieke ervaringen die mogelijk zijn gemaakt door ons reisblog.

Locatie-onafhankelijk leven als digital nomad

Daarnaast heeft het ons de kans gegeven een locatie-onafhankelijk leven te leiden als digital nomad en hebben we daardoor meerdere wereldreizen kunnen maken in de afgelopen jaren. Als reisblogger ontmoet je ontzettend veel mensen en krijg je zo de kans bestemmingen op een hele andere manier te leren kennen (en er soms een tijdje te wonen als je daar zin in hebt). De vrijheid in locatie en het kunnen indelen van je eigen tijd zijn voor ons ontzettend waardevol gebleken. Het geeft je de kans je leven zo in te richten, dat je er alles uithaalt wat erin zit. Wij dromen niet over ‘later', maar doen het allemaal nu. En voor wie graag leeft in het moment en volop wil genieten van het leven is werken als reisblogger daardoor echt een droombaan.

Kuala_Lumpur_bezienswaardigheden

Nieuwsgierig naar al onze avonturen? Check ook eens ons Instagram-account waar je al onze travel stories terug kunt kijken in de highlights. 

Is het leven als reisblogger voor iedereen weggelegd?

Het lijkt een ideaalplaatje en als het leven als reisblogger bij je past, is dat het ook. Maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Zoveel vrijheid betekent ook dat je heel flexibel moet zijn en nooit weet wat de dag brengt. Ook heeft het, als je wilt beginnen met bloggen, tijd nodig voor je een reisblog hebt waar je een volwaardig inkomen uithaalt. Je hebt een groot bereik nodig om je verdienmodellen goed voor je te laten werken. Met meer dan 100.000 volgers op Facebook, 21.000 op Instagram en jaarlijks 1,5 miljoen unieke bezoekers op ons blog kunnen wij maandelijks genoeg geld verdienen met bloggen om dit leven te leiden. Maar dat betekent niet dat je er niks voor hoeft te doen! Een blog is, net als ieder ander bedrijf, gewoon een onderneming waar je veel tijd en aandacht in moet stoppen om het te laten groeien. Het is dus wel belangrijk dat je er energie van krijgt en het superleuk vindt om te doen! Anders word je van dit leven zeker niet gelukkig.

Er zijn al zoveel anderen, heeft het nog wel zin om een reisblog te beginnen?

Dit is precies wat mensen ook tegen ons zeiden toen we in 2014 met Ik wil meer reizen! begonnen. En kijk waar we nu staan! Als wij ons tegen hadden laten houden door het feit dat er al ‘zoveel anderen' waren, hadden we nu een heel ander leven gehad. Dat je jezelf moet onderscheiden en niet gewoon maar een trucje moet kopiëren is wel een gegeven. Maar als jij doet waar je goed in bent, dichtbij jezelf blijft en een goed plan hebt, dan is er ook voor jou zeker nog een plek te veroveren! En dat is precies waar we je met de cursus professioneel reisbloggen mee op weg helpen!

Waarom ontwikkelden we de cursus professioneel reisbloggen?

Met Ik wil meer reizen! willen we mensen inspireren en motiveren hun horizon (letterlijk) te verbreden en zo alles uit hun leven te halen. Met onze bloggerscursus delen we deze visie. Wij worden er blij van als we anderen kunnen inspireren en helpen hun dromen waar te maken. Dat we nu al onze kennis en ervaring delen met mensen die dromen van een leven als (fulltime) reisblogger, is voor ons dus niet meer dan een logisch gevolg! Door de jaren heen hebben wij een aantal mensen om ons heen verzameld die hun kennis en ervaring met ons hebben gedeeld en ons daarmee hebben laten groeien. Door te investeren in onze (persoonlijke) groei hebben wij ons eigen droomleven gecreëerd. Maar we hebben hierbij ook heel vaak zelf het wiel uitgevonden. Met veel vallen en opstaan en hier en daar wat omwegen hebben wij ons sinds 2014 doorontwikkeld als ondernemer, als team en als mens, met als resultaat o.a. één van de top 10 reisblogs van Nederland! Met onze cursus bieden we onze cursisten een shortcut naar een succesvol blog, omdat wij geloven dat het delen van onze jarenlange ervaring anderen kan helpen hun dromen waar te maken. Want mensen die de stap willen (en durven!) zetten van dromen naar doen… die helpen wij graag op weg. Daar krijgen we namelijk heel veel energie van!

Wat houdt de cursus professioneel reisbloggen in?

Onze cursus professioneel reisbloggen is een online cursus met 8 modules, onderverdeeld in 32 uitgebreide lessen. Door de cursus heen vind je 10 exclusieve video's (in podcast-stijl) waarin wij onze onze ervaringen en tips delen. Daarnaast zetten we je gelijk aan het werk met maar liefst 50 opdrachten verspreid over alle lessen, zodat je de lessen ook gelijk op je eigen blog kan toepassen. Zo heb jij al heel veel stappen gezet, nog voordat je de cursus hebt afgerond! De cursus is hiermee een afwisselende mix tussen tekst, video's en praktische opdrachten.

Heldere cursusomgeving

We hebben de cursus ontwikkeld met de cursus-software van Maatos. Na aanschaf krijg je een eigen inlog en kun je direct aan de slag. Je kunt de modules op eigen tempo doorlopen en de lessen afvinken die je hebt afgerond. Zo weet je altijd precies waar je gebleven bent als je op een later moment verder gaat. De lessen worden op een overzichtelijke manier weergegeven, zodat je zelf kunt kiezen waar jij op dat moment mee aan de slag wil, of later nog eens iets terug wilt zoeken. Het lesmateriaal blijft namelijk een jaar voor je beschikbaar! Verder is het mogelijk om onderaan iedere les vragen te stellen, die wij dan zo snel mogelijk beantwoorden!

Een video met korte rondleiding in de cursusomgeving vind je op onze cursuspagina

Screenshot cursus bloggen

Screenshot uit de cursusomgeving van bloggerscursus.nl

Voor wie is deze cursus geschikt?

Droom jij ervan (fulltime) reisblogger te worden? Of wil jij jouw reisblog naar een hoger niveau tillen? In deze cursus leer je alles wat ervoor nodig is om blogger te worden én geld te verdienen met een reisblog! Heb je al een blog of bijvoorbeeld alleen een travel Instagram-account? Met deze cursus maak je van jouw blog een winstgevende onderneming en leer je jouw richting te bepalen. In onze uitgebreide lessen, video’s en opdrachten duiken we samen met jou de diepte in. Van SEO tot affiliatemarketing en van converterende content tot slim ondernemen. Alles komt aan bod! Dus wil jij serieus geld verdienen met een reisblog, dan is deze cursus zeker wat voor jou. Maar ook als je nog wilt onderzoeken welke richting jij uit wilt en of reisbloggen echt iets voor je is, kun je ontzettend veel leren van onze cursus professioneel reisbloggen.

Deze cursus is geschikt voor jou als je:

  • een reisblog wilt beginnen en daar geld mee wilt verdienen;
  • jouw reisblog wilt professionaliseren;
  • het (passief) inkomen van jouw blog wilt verhogen;
  • als blogger wilt groeien, maar óók als ondernemer;
  • een leven als (fulltime) reisblogger ambieert, maar niet goed weet waar te beginnen.

De cursus is dus zowel geschikt voor reisliefhebbers die willen beginnen met bloggen tot ervaren reisbloggers die meer uit hun reisblog willen halen. En ook als al je niet een leven als fulltime reisblogger ambieert, maar het graag naast je werk wilt blijven doen, is deze cursus geschikt voor je.

digital-nomad-annemarie-guatemala

De cursus heeft als focus reisbloggen. Dit, omdat wij hier de meeste ervaring mee hebben en zo ook optimale relevantie kunnen bieden voor mensen die een reisblog hebben of willen beginnen. Heb jij een ander type blog, stuur ons dan een mailtje met jouw onderwerp en waar jij je op wilt focussen qua ontwikkeling/ groei. Dit helpt ons bij het ontwikkelen van vervolgcursussen gericht op andere doelgroepen. En mogelijk dat deze cursus evengoed interessant voor je is, omdat veel onderwerpen van toepassing zijn op alle type bloggers. 

Wat leer je in de cursus professioneel reisbloggen?

In de cursus gaan we in op alles wat er bij het opzetten en uitbouwen van een succesvol (reis)blog komt kijken. Je ontdekt welke verdienmodellen er mogelijk zijn en hoe je deze slim inzet. We leren je o.a. alles over SEO, affiliatemarketing, storytelling via Instagram, krachtige content maken voor je blog en groeien op social media. Je krijgt ontzettend veel tips over het opbouwen van een netwerk, het vinden van de juiste partners, het aangaan van betaalde samenwerkingen en hoe je jezelf presenteert. We delen onze ervaring over en tips voor (betaalde) persreizen en netwerkevenementen, maar bijvoorbeeld ook hoe het is om te leven als digital nomad en hoe je dit leven voor je jezelf creëert. Je gaat actief aan de slag met je businessplan, content- en social media strategie en mediakit. Verder helpen we je met succesvol doelen stellen (én behalen) en het vinden van jouw ideale werkritme.

Kortom, aan het einde van deze cursus weet jij wat er nodig is om een professioneel en succesvol blog neer te zetten, waarmee je geld kunt verdienen. Je bent in staat strategisch slimme keuzes te maken en daardoor een stevig fundament te bouwen voor je blog. Hiermee kun je jouw reisblog de komende jaren uit laten groeien tot een succesvol blog met volwaardig (passief) inkomen.

Bekijk het volledige lessenpakket >>

reisblogger worden

Waarom is deze cursus zo uitgebreid?

We hebben de cursus zo opgebouwd dat we je vanaf de eerste tot de laatste module helemaal meenemen in het proces van beginnen met een reisblog tot er een winstgevende onderneming van maken. Het starten van een blog is namelijk één ding, maar jezelf ook daadwerkelijk onderscheiden én er een volwaardig inkomen uithalen is een tweede. Daar is veel meer voor nodig dan een paar succesformules kopiëren van andere bloggers. Wij geloven echt dat als je direct bij de start goed nadenkt over de richting die je op wilt, wat bij je past en hoe je dat gaat doen (en daar dan ook een goed en haalbaar plan voor maakt), je kans van slagen aanzienlijk toeneemt. In de cursus nemen we je daarom mee in het hele proces van begin tot eind. En dat maakt hem zo uitgebreid! Dit is ook de reden dat de cursus geschikt is voor zowel beginnende als enigszins ervaren reisbloggers die in verschillende fases van dit proces zitten. Ben je al wat meer ervaren, dan haal je ontzettend veel uit de latere modules, terwijl je als beginner heel veel hebt aan de eerste modules van de cursus.

Je profiteert van onze kennis, ervaring en lessen van de afgelopen jaren als reisblogger en ondernemer

Zelf hebben wij 2,5 jaar een intensief traject gevolgd met de ervaren business coach van Impact Masters (Bastiaan van den Noort) aan de hand van de Scaling up methode. Door hier flink in te investeren hebben wij ons bedrijf (Ik wil meer reizen!) en onszelf laten groeien op allerlei vlakken. Van de winstgevendheid tot omvang van ons bedrijf en van een efficiënte workflow tot duidelijke visie. Het heeft ons bijvoorbeeld in staat gesteld onze onderneming door het coronajaar heen te trekken en de schade te beperken. En dat terwijl er niet gereisd werd! Maar ook heeft het onszelf laten groeien en veel efficiënter laten werken. Omdat ons dit zoveel gebracht heeft, zie je heel veel van deze lessen terug in onze cursus. En ook het stukje persoonlijke ontwikkeling, waar we zelf veel mee bezig zijn, zie je terug in de lessen die we delen. Je haalt er daardoor veel meer kennis en inspiratie uit dan alleen maar leren hoe je een succesvol reisblog neerzet! Succes hangt tenslotte ook af van jou als ondernemer, dus eigenlijk mag dit stukje wat ons betreft niet ontbreken. Of je nu fulltime reisblogger wordt of het naast je werk doet, je gaat hier zeker veel van leren!

Waarom besteden we zoveel aandacht aan ondernemen?

Als je Google of je social media erop naslaat zie je talloze e-books en cursussen voorbij komen waarin je wordt beloofd dat je heel makkelijk geld kunt verdienen met bloggen. Het lijkt soms een trucje dat voor iedereen is weggelegd en waar je slapend rijk van wordt. En ja, het is daadwerkelijk mogelijk om goed geld te verdienen met bloggen, maar zo makkelijk als het soms wordt voorgeschoteld is het zeker niet. Tenminste, als je iets op wilt bouwen voor je toekomst en niet op zoek bent naar een tijdelijke impuls. Dit is ook een van de redenen waarom we deze cursus hebben ontwikkeld. We willen mensen zeker stimuleren om hun dromen waar te maken, maar daarnaast ook een realistisch beeld scheppen. Door onze cursisten te begeleiden in dit proces weten ze veel beter waar ze aan beginnen en kunnen ze veel sneller hun doelen bereiken. Maar dan wel op een duurzame manier die ook op de lange termijn houdbaar is!

Vergelijk het met een crash dieet, je bereikt misschien snel je doel, maar het resultaat is vaak maar van korte duur. Werk je in plaats daarvan aan een verandering van eetgewoonte en levensstijl, duurt het iets langer om je doelen te bereiken, maar heb je er je leven lang profijt van en is het risico op terugval aanzienlijk kleiner. 

Als jij geld wilt verdienen met bloggen, dan ben je ondernemer. En wil je een succesvol blogger worden, dan is het dus zaak om je te ontwikkelen als ondernemer! En misschien niet voor het ‘snelle geld' te gaan. Niet alleen is dit een duurzame weg naar succes, maar ook eentje die ontzettend leuk is!

Wat voor video's kun je in de cursus verwachten?

In de cursus staan 10 exclusieve video's, variërend van 10 minuten tot een uur. Deze zijn door onszelf opgenomen in podcast-stijl. Wij voeren een gesprek met elkaar waarin we een bepaald onderwerp behandelen, vanuit onze ervaring. Jij zit als cursist als het ware bij ons aan tafel. In de video's delen we veel kennis en (insider) tips, maar ook leuke anekdotes en onze ervaringen. Naast deze exclusieve video's vind je in de cursus ook TED-talks en YouTube video's waar wij zelf in het verleden door geïnspireerd zijn. Of die een onderwerp extra kracht bijzetten. Dit maakt het lesmateriaal lekker afwisselend! Alles wat we behandelen maken we ook concreet met wat dit betekent voor jouw eigen reisblog. We proberen hiermee alles zo tastbaar mogelijk te maken.

video cursus reisbloggen

Waarom zitten er ook opdrachten in de cursus en wat kun je hiervan verwachten?

De cursus bevat ontzettend veel uitgebreide lesstof. Om hier zoveel mogelijk uit te halen, is het belangrijk dat je dit gelijk kunt toepassen op je eigen blog. Dit maakt het allemaal wat tastbaarder en zorgt ervoor dat je ook direct aan de slag kunt als je ergens door geïnspireerd raakt. We laten je met de opdrachten ook op de juiste momenten in het proces over de dingen nadenken die op dat moment belangrijk zijn. Waarschijnlijk gaan alle radertjes toch al lopen als je met de cursus bezig bent, dus hoe fijn is het dat je datgene wat je leert ook gelijk in de praktijk kunt brengen?! Het zorgt er ook voor dat je al ontzettend veel stappen hebt gezet, nog voordat je de cursus hebt afgerond.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan het volgen van de cursus?

De cursus bestaat uit zo'n 12 uur leestijd en 12 uur aan video content. Daarnaast ben je nog eens 36-48 uur tijd kwijt aan het maken van de opdrachten (als je deze allemaal doet). En juist die opdrachten zorgen ervoor dat je datgene wat we je leren in de lessen en waarmee we je inspireren in de video's ook gelijk kunt toepassen op je eigen blog. Zo begeleidt de cursus je als het ware door je opstart- en/of groeifase van jouw blog heen.

Hoelang mag je over de cursus professioneel reisbloggen doen?

De cursus blijft, na aanschaf, een jaar lang voor je beschikbaar. Je kunt de cursus dus op eigen tempo online volgen en die onderwerpen eruit pakken waar jij op dat moment aan toe bent. De cursus is, zoals gezegd, ontzettend breed en behandelt zowel onderwerpen voor reisbloggers die nog beginnen met bloggen tot complexere ontwerpen voor bloggers die al wat ervaring hebben. Doordat het lesmateriaal een jaar voor je beschikbaar blijft, kun je ook als je een paar maanden verder bent, de lesstof er nog eens bijpakken, of later nog eens terugkijken voor een opfrisbeurt natuurlijk!

Heb je ook interactie met ons tijdens de cursus?

Omdat iedereen zijn of haar eigen proces heeft vinden we het belangrijk dat je de cursus op je eigen tempo, online en wanneer jij dat wilt, kunt doorlopen. De cursus volg je daarom op eigen houtje en is geen coaching traject. Wel kun je onderaan iedere les vragen stellen, waarop je van ons zo snel mogelijk antwoord krijgt!

Wat voor achtergrond hebben jullie naast reisbloggen?

Voordat we met Ik wil meer reizen! begonnen werkten we beiden zo'n 10 jaar in de marketing en communicatie. Zo werkte Mirjam als marketing manager voor verschillende bedrijven en was Annemarie communicatie-adviseur bij een gerenommeerd communicatiebureau. Beiden hebben we een Bachelor Communicatie op zak en we hebben ons in de loop der jaren steeds meer gespecialiseerd in online marketing en communicatie. Onze marketingachtergrond heeft zeker geholpen bij het succes van Ik wil meer reizen! en die ervaring komt dan ook terug in de cursus.

Beiden maakten we in de afgelopen jaren diverse wereldreizen en Annemarie leeft al sinds 2015 als digital nomad. Doordat we een locatie-onafhankelijk bedrijf hebben gebouwd, creëerden we de mogelijkheid om te leven in ultieme vrijheid en te ondernemen op de manier zoals wij dat willen. En ja, ook daar hebben we een video over opgenomen die je in de cursus kunt bekijken!

Wil jij ook geld verdienen met bloggen?

Droom jij er ook van (fulltime) reisblogger te worden? Heb je een reisblog dat je naar een hoger niveau wilt tillen? Wil je weten hoe je (meer) geld verdient met een reisblog? Of ben je blogger, maar wil je jezelf verbeteren als ondernemer? Deze cursus is geschikt voor iedereen die erover denkt een reisblog te beginnen, maar ook voor reisbloggers die hun blog wil professionaliseren! Ben je helemaal enthousiast geworden? Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog!

Start met de cursus professioneel reisbloggen >>

Twijfel je nog of de cursus iets voor jou is? Laat gerust een bericht achter in de comments of stuur ons een DM of mailtje! We beantwoorden met alle liefde al je vragen!

Komen er nog meer cursussen in de toekomst?

Tijdens de ontwikkeling van de cursus professioneel reisbloggen hebben we gemerkt hoeveel energie dit gaf. Het blijft dus zeker niet bij deze ene cursus. We verwachten in de toekomst nog vervolgcursussen te ontwikkelen (bijvoorbeeld over leven als digital nomad of een verdiepingscursus over affiliatemarketing), maar ook denken we erover na om webinars en master classes te geven. We hebben in de afgelopen jaren al regelmatig voor groepen mogen spreken en dat is zeker iets wat we meer willen doen. Zolang we anderen kunnen inspireren, worden wij daar heel blij van! En hopelijk jij ook :).

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en wil je inspiratie en tips ontvangen over reisbloggen en ondernemen? Volg Bloggerscursus dan op Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief via bloggerscursus.nl.

No related posts.


+ There are no comments

Add yours